Kızlar herkese merhaba 28+6 haftalık hamileyim.
Biliyorsunuz ki her doktor belirli aralıklarla tahlil ister. Seviyelerine bakılıp ona göre yol izlemek için. Benim çok şükür bebeğim sağlıklı bende öyle ama geçen ay kansızlık sorunum çıktı. İlaç kullanmama rağmen hemde. 4 doz olarak kan serumu verildi 2 seferde 1 hafta aralıklarla. Tekrar kan tahlili verdim ne durumda diye ama tekrar kansızlık çıktı dahiliyeye görünmemi söyledi doktorum kuru siyah üzüm hergün olmasa da 2 günde bir yiyorum. Bu tarz sıkıntı yaşayan oldu mu? Korkmalı mıyım? (Kırmızı et asla yemem nefret eidyorum sadece köfte falan) Biraz içimi rahatlatırsınız umarımm 😞

Bugün kontrole gittim doktor benimde degerimin çok düşük çıktığıni söyledi kan takılabilir dedi ilaç kullanmiyordum ben ama bugün ilaçları aldim 1 hafta sonra ya çağirdi bakalım noluçak korktum acikcasi

Doğal ev yapımı pekmezin içine ceviz kırıp yiyin . Hergün en az yarım çay bardağı kadar tüketmeye çalışın

canım ben yaklasik.3 aydir kansizlik ile ugrasiyorum gebeligin basinda hemoglobin 13.4 tu son 3 aydir her ay dusmeye basladi gecen ay 9.3 e kadar düştü yataktan kalkamiyodum is yapamiyodum halsizlik cok artmisti 35. haftadayim suan ve ilk kizimda kullandigim kan ilacını yazdirdim gynoferon pempe draje hap kadın dogumcu gunde 2 kere kullan dedi ve demir depom folik asit kan degerim 20 gunde yükselmiş bu arada benim kanim gebelikten once normal ciksada demir depolarim yillardir hep boştu asla dolmuyodu ama bu ilac sayesinde yükseldi ve sok oldum ilk defa doldu depolarim ve halsizligim gecti sabahlari cok dinc uyaniyorum ve yorulmuyorum artik

Bende 35+2 deyim kansızlık ilaç kullanmama rağmen var bu aralar başım dönüyor belkide kanım düşüyor 😕Allah kolaylık versin gebelerimize

Semanurry canım eğer yiyebilir isen tereyağında bekmezli yumurta yap sabahları tüket benim çok düşüktü böyle yükselttim

Benim de öyle. Kırmızı etle hiç aram yok en çok bu yüzden düşüyor ve değer yükelmiyor :( mercimek yemeye çalışın bir de. Kırmızı ve yeşil ikisi de faydalı

Semanurry bende de kansızlık var 10 tane demir serumu ve B12 iğnesi vuruldum şükür bebeğimde bı sıkıntı yok . Doğumda kan takviyesi olmasın diye serum vermişti doktor korkmayın bunyeden kaynakli ben kendimi bildim bileli kansızlığım var ilaçlarla takviye oluyordu ama bebek olunca ilaç takviyesi yetmiyor çünkü bbeekde bizden besleniyor . İçinizi ferah tutun stres yapmayın aynı durumdayız 🤗