Mhtpsahn_53300 Kızlar 18.haftamdayım ve plesenta previa war şuanda doktorum 30.haftaya kadar düzelme şansı olduğunu düzelmezse mecburen sezeryan olacagını söyledi. Böyle tanı konulanlar warmı yada bu şekilde doğum yapmış olanlar warmı acaba?
feamtrmea Mhtpsahn_53300 bana da demişlerdi canım sonradan düzeliyo mersk etme ben de ilk duyunca korkmuştumda baktım herkes sonradan düzeliyo diyo çokta takılmadım sende sıkma canını hiç
Bbssra Mhtpsahn_53300 12.haftadan beri aynı sıkıntı var bende de şuan 22+3 olduk bi umut dönmesini bekliyoruz :)
Bebek-geliyor Mhtpsahn_53300 merhaba korkmayın. Ben 13+5 de kanama ile gittiğimde plasentanın önde olduğunu ve rahim ağzında kısalık olduğunu öğrendim. Doktorum ağır hiç birşey kaldırmamamı ağır iş yapmadan sürekli uzanmamı ve ayakta kalmamamı söyledi. Şuan 20+6 dayım çok az plasenta yukarı çıkmaya başlamış dedi ama yatışa yine devam dedi. Allahın izniyle yukarı çıkar ama plasenta aşağıda olunca bebeği de aşağı çekiyordu bende o yüzden hep yatıyorm kasıklarımda sa ağrı oluyor. Uzandığınızda ayaklarınızın altına yastık koyarak uzanın dikkat edin hep uzanın stres yapmayın. İlk zamanlar çok üzülmüştüm plasenta önde olduğu için bolca dua edin. Sağlıkla gelsin 🐣
Halide_zehra Mhtpsahn_53300 bende 18 haftalığım aynı sorunu yaşıyorum inşallah 6. Ayda yukarı çıkar bende dua ve umutla o günün gelmesini bekliyorum.
Mhtpsahn_53300 feamtrmea ewet birçoğunda kendiliğinden geçiyormuş ama internetten okudum çok korktum we korku saldı beni bide kanım biraz düşük kan ilacı werdi o riske karşı dahada korktum
feamtrmea Mhtpsahn_53300 korkma cidden benimde kanım 9 larda bişey olmaz Allah ın izniyle geçiyo hep o günler 😊
Mhtpsahn_53300 Bebek-geliyor çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için benim de son zamanlarda kasıklarmda ağrı başladı doktor bugün karnın genişliyor ondan dedi 20.haftadan sonra dewam ederse magnezyum başlarız dedi. ama tabi aklım hep plesenta olayında bol istirahat etmem gerekicek sanırsam ben arada sırada yürüyüşe çıkıyordum akşamları onuda kesmem gerekirmiş acaba?
Bebek-geliyor Mhtpsahn_53300 onu doktorunuza sorun o yürü derse belli aralıklarla yürürsünüz. Bana lavaboya kalk sadece hep yat dediği için ben yürürken bile dinlenerek oturarak çok ayakta kalmadan yürüyorum. Bende kasık ağrısı çok olduğu için 13+5 de başladım magnezyuma ve iyi geldi. Evet rahim genişlediği için de kasık ağrısı yapıyor. Baskı oluyor alt tarafta.
feamtrmea Mhtpsahn_53300 öyle oluyo benimde neler neler geldiydi öncesinde bide kanamam oldu düşük tehlikesi geçirdim felan üstüne de o gelince çok korkuyo insan ama bişey olmuyo Allah ın izniyle içinizi ferah tutun🥰🤲🏻
Mhtpsahn_53300 Bebek-geliyor şuanda iki kutu kan ilacı werdi. ona başlayacakm. vitamin werdi bitane. bide zatn bulantı için ilaç alıyorum ilaç kolik oldum hepten. detaylı usg plesenta hakkında bilgi werirmi peki siz geçirmişssiniz o aşamaları bilirsiniz doktorun yanında bunu öğrenince onun şokuyla sorcaklarımın hepsini unuttm 😣
Mhtpsahn_53300 feamtrmea hadi ya çok üzüldüm sizin adınızada çok çok geçmiş olsun inşallah rabbim yardımcımız olur
Bebek-geliyor Mhtpsahn_53300 ben haftaya giricem detaylı ultrasona. Bende doktora soracaklarımı bazen unutuyorum o yüzden gitmeden önce yazın unutmazsınız☺️ Detaylı ultrasonda zaten rahim ağzı uzunluğu bebeğin tüm organları ve vücudunu inceliyorlarmış.
Bbssra Mhtpsahn_53300 evet detaylıyı çeken prof söylüyor rahim ağzı uzunluğunu ölçüyor ne kadar rahim ağzını kapatmış hepsini söylüyor bilgilendiriyor
Mhtpsahn_53300 Bebek-geliyor tamam çok teşekkür ederim bende randewu aldım bugün ayın 30′una inşallah bir aksilik olmaz ilk gebelik olunca insan çok korkuyor ve panikliyor teşekkür ederim tekrardan🙏🙏🙏