Maalesef 5. Gebeliğimi yine sonlandırmak zorunda kaldım bu ve bundan önceki acı tecrübelerimi yazarak biraz olsun rahatlamak biraz da sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım olduğundan üzülerek bu yazımı yazıyorum. ilk hamileliğimi öğrendiğimde doktorun yanlış gebelik teşhisi koyması nedeniyle 2 gün yaşadığımız heves ne yazıkki kursağımızda kalmıştı kimyasal gebelikti tüm ailemiz sevince boğulmuştu ilk hamileliğimdi bizde ozamanlar cahildik bilmeden haber vermiştik herkese. Bilemedik ardından polip teşhisi konuldu ve operasyonla temizlendikten sonra tekrardan hamile kaldım. ilk defa kese görmüştük çok mutluyduk fakat ne yazıkki kesenin gelişimi olmadığından yeni Doktorumun ısrarla bekleyelim ilk gebeliğin bu herhangi bi işlem görme demesi sonucu acılar içinde tam 1 yıl önce Ekim ayında ilk düşüğümü yaşadım. 2-3 ay toparlanamadı rahim sonra 2020 mayıs ayında yeniden hamile kaldım ve yine gelişmedi Kimyasal gebelikti yine yıkılmıştık. Ardından Haziran ayında yeniden hamile kaldım beta artış gösterdi fakat kese oluşmadı bu sefer ilk kürtajımı oldum tam kendimi toparlıyorum derken ve kürtajın ardından 1 kez regl olmuşken günüm gelmeyince şüphelenip evde idrar testi yaptım. Yeniden hamileydim hemen beta verdim, 2.400’lerdeydi aynı gün gidip keseyi bile görmüştük bu sefer oldu bu mucize korunmuştuk da nası oldu diye düşünüp sevinçle karşıladık. Bu 5. Hamilelikti 2’si kimyasaldı ama olsun kese görünmüştü 1 hafta sonra embriyoyu da gördük fakat kalbi atmamıştı. Ultrasona göre geriden gidiyor herhalde geç döllenmedir demişti doktor sağlıksız da olabiliri eklemişti. Bekleyelim dedi. Buralara yazdım, forumlar okudum, dualar ettim tevekkül ettim ne ettiysem olmadı. 1 hafta önceki kontrolde doktorum gelişme göstermemiş durmuş dedi. Yıkıldım; 3 kez üst üste hamile kalmıştım bu sefer oldu demiştim kimselere bile söyleyememiştik. Allah bize 1 sene önce Ekim ayında aynı Acıyı yaşattı bir daha yaşatmaz demiştik ama maalesef aynı acıyı yine yaşamıştık. Ve biz yine isyan etmeden tevekkül etmiştik Allahtan dedik yıkılsam da geciktiriyorsa güzelleştiriyor dedim. Doktorum önce genetiğe göndermeyi önerdi fakat kan sulandırıcı kullandığım için biraz bekleyelim dedi bu bekleme süresinde de kanamam başlayınca kürtaj işlemi olmadı ilk hafta. Tam 3 gün 3 gece acılar içinde kıvrandım ağrı kesici de alınmıyor bilenler bilir. Pazartesi günkü Kontrolde doktorum muayene sırasında kasılmaları gösterdi bunlar normal doğum kasılmaları dedi vücud atmaya calısıyor atamıyor diyerek acımı da dindirmek için hemen lokal anestezi ile kürtaj etti. Allah kimsenin başına böyle bişi vermesin hayatım boyunca bu kadar acı çektiğimi bilmiyorum çok zor bi operasyondu benim için. Bi tüpün içine umut ettiğim mucizem dediğim karnıma her gün sarılıp dular ettiğim parçaları koydu doktorum. Bunları okurken üzdüklerim varsa affola. Güzel hikayelerimi yazacağım günleri iple çekerek umut etmeye devam edeceğim. 2 yada 3 ay sonra tüp bebeğe başlayacağız. Buarada yorumlarını esirgemeyenler için soracak olan olursa. Tüm hormon, genetik, kromozom, sperm, rahim filmi testleri yapıldı 3 genimde pıhtılaşma çıktı onun içinde kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum yetmedi yetemedi..inşallah hayırlı haberlerimi paylaşacağım günler de gelecek🙏 Bugün moralim bozuk umutsuzum ama iyileşem bu acı tecrübeleri yaşayıp atlatanlar gibi bende iyileşicem🌸