Merhaba Happy Mom anneleri ☺️ Hikayemi yazmakla yazmamak arasındaydım ama hep burada pozitif doğum hikayelerini okumaktan hoşlandım ve belki aklında soru işareti olan annelere bir nebze faydam dokunur diye düşündüm.
Medipol mega hastanesinde doğum yaptım. 3060gr 47cm boy ile Uras’ım dünyaya geldi eylülün son gününde ☺️ Ekim annesi olacaktım yoksa
Nstye ilk 36. Haftamda girdim ve düzensizde olsa sancılarım vardı ama hissetmiyordum. 37. Haftada 60larda sancılar ama yine de düzensizdi. Doktorum doğumu yakın zamanda bekliyordu ve normal doğum için bir sorun yoktu ben de kendimi her iki doğum şekli için de hazırladım.
Salı akşamı anormal bir akıntı hissettim istemsiz şekilde hafif hafif tuvaletimi kaçırıyormuşum gibi. Depend o anda kurtarıcım oldu, 3 saat boyunca suyum gelmeye devam etti çünkü hastaneye giderken yolda başka ne yapardım bilmem. Suyla beraber sancılar da başladı. Hastanede doğumhaneye giriş yaptılar ve tek kişilik bir odaya alındım. Başta kendi doktoruma tüm süreç için minnettarım. Tüm ebeler ve personelden çok memnun kaldım çok ilgililerdi. Pilates topu duş gibi her durumda yardımcı oldular. Nstde az görünen ama 5dkda bir gelen sancılarım olmasına rağmen düzenli olarak açılmam 8cm oldu sabah 6 gibi ama doğum için yetersizdi ve suni başlandı. Suni evet sancıları arttırıyor ama artmadan da bitmiyor. Aslında sürecin hızlanması o anda zor gelse de gerçekten iyi oldu. Epidurali çok istedim ama bebeğin başı yeterince bastırmadığı için vermediler. Toplamda 12 saatliklik bir süreçten sonra bebeğim kucağındaydı. Dikişler biraz uzun sürdü gibi geldi bana sonrasında beni odaya aldılar ve bebeğimi de getirdiler.
💙Eklemek istediklerim doğum sonrası molipad diye bir ped verdiler onu çok sevdim, çok kullanışlı bence
💙Sleepy 1 numara büyük bile geldi ve tek paket 1 hafta gitti.
💙Doğum sonrası çok terliyorsunuz doktora sordum ödem atmak içinmiş. Gecelik kullanmadım ama önü açılan giysiler çok rahat
💙Doğum ne kadar zorlu görünse de anladım ki doğru nefes almak çok önemliymiş. Koronadan dolayı eğitime gidemedim ama az da olsa doğru nefes almaya başlayınca acı hafifliyor. O anda hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama kendime hep bunun bir hatıra olarak kalacağını ve ömrümde kısacık bir anı kaplıyacağını düşündüm. Gerçekten de doğum sonrası yaşadıklarınızı hızlıca unutmaya başlıyorsunuz.
💙Yatıştan sonra korona testi yapıldı, hiç de abartıldığı gibi gelmedi bana. Sadece burna sokarken hafif rahatsızlık veriyor.
Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım 💙