Gizem59 Şeker yüklemesi yaptıran anneler nasıldı yapabildiniz mi benimde bebeğim 26 haftalık ama 28 haftalık çıkıyor ilerden gittiği için şekere bakalım dedi mecbur kaldım ailemde yok hiç şeker hastası ne olcak acaba hızlı kiloda almisim 77 ile hamile kaldım şuan 85 cokmu sizce
Hatice1834 Gizem59 Bende şeker yüklemesi yaptıracağım canım. Şekerli su gibi birşey içiriyorlarmış duyduğuma göre. Şu an 20 haftalığım 58 ile hamile kaldım şuan 59 kiloyum bir kilo aldım sadece. Bebekte iyi şükür gelişim bakımından. Sen biraz fazla kilo almışsın sanki.
yasen1 Gizem59 tabiki cok bide hamile kaldığınız kiloda cok. Benim bebeğim ileride de gitmiyordu seker cikti malesef. Kiloda aldım 57 den 67 olmustum suanşuan diyet yapiyorum 65 66 surekli busekildeyim kilo almadım 2 aydır
NurBalli Gizem59 illa ailede olmasına gerek yok başka nedenlerden dolayı bile gebelikte geçici şeker hastası çıkabiliyor. Kola da içtiğin şeker daha fazlaymış ve kutu cola boyu bi içeçek içiyorsun sonra kan alıyorlar
imren91 Gizem59 Canım mutlaka yaptır benim şekerim çıktı. Ben de 9 kilo almıştım. 3 haftada 3 kilo aldım. Bu durum normal değildi ve belli de oldu. Şimdi diyete başladık. 27 haftalığım. Bugün bi gebeyle konuştum yaptırmamış bebeği aşırı kilo almış ve normal doğuma engelmiş şu an. Bu nedenle zararı olmayan, doktorların tavsiye ettiği şeyleri yapmaya çalışın 🙏🏻
Gizem59 Hatice1834 ilk 4 ay hiç almadım birden bu kdr hızlandı doktorda diyorki şeker olabilir bebeğim 1.150 kg olmuş şimdiden
Gizem59 yasen1 boyuna göre normal dedi doktor vücudunda yok ama bu ay birde 5 kilo almışım boyum 1.78 dedi şekere bakalım hemen bebekte iri şuan
imren91 yasen1 Canım diyet listende baklagil var mı?Benim diyetisyen sebze , çorba, et türevleri koydu da. Baklagil olmayınca şaşırdım.
AselinAnnesi12 Aç karnına sabah gitmen gerekiyor canım ilk açken alıyorlar kan sonra tadı tıpkı gazoza benzeyen bişey veriyorlar onu içiyorsun sonra yarim saat aralıklarla 4 defa kan alıyorlar. Bana bu şekilde yapmışlardı :) kolaydı bir sıkıntısı yoktu sadece ben açlığa dayanamadiğim için kötü olmuştum biraz beklerken :)
Gizem59 AselinAnnesi12 çok teşekkür ederim canım bilgi için umarım bende dayanırım hayatımda boyunca şekeri sevmedim ins içim alırda kusmam yoksa baştan başlamak zorunda kalıyorlar dimi
yasen1 Gizem59 baktır canim umarim.cikmaz seker çıkarsada skma canını diyetle düşüyor arada kacamak.yapiyorum tabiki ister istemez hamileyiz can çekiyor 😊 hayirli sonuçlar ciksin
AselinAnnesi12 Gizem59 icebildiginiz kadar için gitsin 😃 benimde asla içim almadı valla içinde hala vardı attım gitti geri kalanını kusmaktan iyidir yani
Gizem59 imren91 diyet söyle verdi bana hamur işi pilav patates makarna ve aşırı meyve yasak dedi sebze salata balık ve et yiceksin beyaz ekmek yasak baklagil gaz yaptığı için bir avuç kadar yiyeceksin dedi birde kuruyemiş kola cips dondurma abur cubur da yok kuruyemiş çiğ badem ve ceviz sadede
ikizannesi2985 imren91 ben de şekerden dolayı diyet yapıyorum ve baklagil benim listemde var canım. Ben listeye göre değiştire değiştire yapıyorum. Diyetisyenim bana, baklagil yiyince ben seni et yemiş olarak kabul ediyorum dedi
yasen1 imren91 var tabi canım herşeyden gene yiyorum hatta tatli falanda yiyorum diyetisyen yeme dedide canim istiyor nabayimm
Gizem59 NurBalli anladım canım normalde kola hiç içmem oldum olalı çocukluğumdan beri mide ekşimesi yapar bende bebek için içerim şekerli ins birşey çıkmaz eğer şeker çıkıyorsa ne yapıyor doktor ilac mı veriyor ?
imren91 Gizem59 Meyvelerden neleri yasakladı peki. Benimki muz, üzüm, karpuz, limon,havuç, kivi gibi şeyleri yasakladı
Gizem59 Aksoytetik bende hiç bilmiyorum Perşembe gunu benimde olcak yarın olunca yqzarmisin cnm nasıl yaptıklarını kaç haftalık senin bebeğin
Gizem59 imren91 yaptircam canım sezeryan hiç istemiyorum şeker çıkarsa sadece diyetmi veriyor yoksa ilaçta veriyormu
NurBalli Gizem59 onu bilmiyorum gebelik şekeri çıkan arkadaşlar bilgi verse daha faydalı olur. İlaç tedavisi olup olmadığını
imren91 Gizem59 Diyete başladık canım. Her gün kan şekeri açken tokken ölçeceğim. 10 gün sonra kontrolüm var .Eğer diyetle normal seviyede kalırsa diyete devam, yoksa insülin verilecek dedi doktorum.
esmirna16 Gizem59 hiç ihmal etme yaptır. Ac gidiyorsun önce kan veriyorsun sonra 330 mllik bir gazoz gibi birşey içiyorsun sonra 1-2 defa daha kan veriyorsun. Doktorun kaç gramlık yükleme yaptıracak bilmiyorum. Bu kadar basit. Cidden çok önemli birşey. Öyle çılgınlar gibi şekerde yüklenmiyor gayet normal bir günde yediğin tatlı kadar
Gizem59 imren91 muz yarım yiyebilirsin dedi portakal yok kivi hiç yemem zaten ananas yok başka demedi birşey uzum yok bide
Aksoytetik Gizem59 Yazarım tabiki. 24haftanın içindeyim (23+4üm bugün) 1ay önceki kontrol de açlık şekerine bakıcaz demişti Sadece herhalde yükleme de yapılıyordur. Bilgi veririm sen kaç haftalıksın
Gizem59 imren91 ahh ya ins gerek kalmaz diyet genelde ise yariyormus aslında birşeyde yiyemiyorum ki hep midem eksiyor bence bendede şeker cikicak gibime geliyor
Gizem59 imren91 benim mide eksimem var birde belki ondan portakal yok dedi bana cnm kavunda vermiyor hazmı zor diye zaten ne kaldı meyve elma armut