Sefaece Merhaba annelerimiz ve anne adaylarımız Öncelikle 28 haftalık hamileyim ve kızım olacak ama Kaç zamandır bebeğin ismi konusunda kavga ediyoruz onun bana söylediği Sadece Havva ismini koymak istiyor ama ben iki isim istiyorum Çünkü hava ismini eski buluyorum O yüzden iki isim istiyorum Ama bunun için çok büyük kavgalar ediyoruz nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum Aslında ilk zamanlar eşim de iki ismi kabul etmişti yalnız Ailesi tek isim istiyor diye O da kararını değiştirdi ve onları kırmak istemiyormuş ama beni burada çok kırıyor üzüyor benim gibi olan arkadaşlarım var mı acaba ne yapmamı önerirsiniz
Ebruakcetin Sefaece bende ilk başta beğendiğim isimlerde ısrar edince ters tepiyor inatlik oluşuyordu ben de sessiz kaldım ve akışına bıraktım şimdi sorunca senin begendigin isimlerden birini koyarız diyor .bence tartışmayı kesin biraz sessiz kalın sakinleşsin ortalık daha var zaten belki sakinleşince orta yolu bulursunuz inşAllah 🤗
Atlass Sefaece konuyla ne alakası var diyiceksin belki ama ben bu konuda cok dertliyim canım 😬 benim eşimin anneside isme karıştı biz atlas ismini koyduk şükür ama kayınvalidem illa atakan ismi diye tuturdu bende tepkimi koydum şimdi beni hiç aramuyor şükürler olsun 😂 bu cocuk senin ve eşinin bebeği şimdi isim konusunda karışıyolarsa hazır ol dogdugu zaman daha cok karışcaklar ben yaşadım halada yaşıyorum ama tepkin önemli kimseye fırsat verme önüne gecemezsin sonra benden demesi
Asenana Sefaece ailesi fikir sunabiliyor senin bebeğinin ismiyle ilgili ama sen annesi olarak ismine karışamıyor musun? Eşine önce bunu idrak ettir bence
bebegim_28 Sefaece gıcık oluyorum müdahale eden ailelere çok şükür o konuda hiç sıkıntı yaşamadım ailesi karışmaz eşim nehir ismini çok beğendi ben ilk yok falan dedim oda eğer beğendiğin bi isim daha olursa yada gönlüne yatan güzel bi isim bulursan onu koyarız dedi ada isminş düşündüm nehir ada yada sadece nehir düşünüyoruz (kayınvalidemin adı Hatice bi ara Hatice nehir mi koysak dedi gülerek kayınvalidemin yanında ben sadce gülümsedim bi daha seslenmedi😊
Sefaece Bebislerimiz guzel bir şekilde iza ettim ama ikna olmuyor ve aramızda sogukluk oluyor halbuki ben onun istedıgı isme hayır koymayalım bile demedim ki sadece yanına ısım eklemek istedim. Ailesinden cok etkileniyor
Basaktutal Sefaece ya arkadaslar yalnıs mı düşünüyorum bilmiyorum ama 9 ay taşıyanın hakkıdır isim ya. Nolur sanki anneye saygı duyulsa. Bir isim hakkımızda mı yok bizim. Boyle konuları okuyunca cok üzülüyorum ya
Sefaece Atlass ben de karıstırma taraftarı degılm ama eşim onların lafına bakıyo 1 aylık bir askerlik sürecimiz vardı o zmna kadar düsünecem dedi ama askerden geldikten sonrada bu konuyu acınca ailesini kıramadıgını ve onların dedıgını yapmassa babasının huyunu bildigi icin kötü şeyler olur dedi alttan Altan beni uyardı ama bu cocuk ıkımızın ve ortak karar olmak zorunda dıye düsünüyorum ama biraz zor gibi
Sefaece Asenana Ailesi tabikide fikir sunabilir ve onlarda eşimle aynı ismi istiyor ama ben zaten onların istediği isme karşi cıkmıyorum sadece ıkınvi ismi koymak istiyorum bu konuda hakkım oldugunu idrak edemiyor nasıl ettirecegımide bilmiyorum
World Bizde Sezen ismini çok beğendik kayınvalidem dediki ismi ne olacak eşimde dedi ki Sezen olacak inşallah sonra ne dese beğenirsiniz ‘ben hiç beğenmedim’. Çok severim kendisini ama,sana sormadık dememk için kendimi zor tuttum.. herşeye maydanozlar.
Sefaece World bizim kide babanesınin ismi kendisini bende cok severdim o yuzdn koyalım dedım ama yanına ikinci isimde isteyince kotü ben oldum
Aylayla Sefaece sen dokuz ay katnında taşı doğur acısını sen çek doğumdan sonra sen bak sonra neymiş ailesi tek isim istiyomul yok ya öyle bir dünya yok annelerin hakkı bebeğin üzerinde daha fazla evlilik iki kişi arasında keza bebekte öyle benim bebeğim benimde istediğim olucak bizim iki çocuğumuz var hiç büyüklere bile sormadık varmı aklınızda bir isim diye varsıb saygısızlık olarak görsünler umurumda değil hem benim hemde eşimin istediği isimler oldu iki isimli şimdi üçğncü bebeğimizede kısmetse aynı şekilde hem benim hemde eşimin istediği ismi koyucaz.Bence tavrınızı belli edin asla taviz vermeyin öyle gider yoksa ömür boyu siz kırılıcağıznıza onlar kırılsın
Ebruakcetin Sefaece o zor bir konu işte bende o yok çok şükür . yani aileside isim konusunda hiç fikir sunmadılar karışmıyorlarsa. Allah yardımcın olsun inşallah gönlünden geçen olur
ExpatMom Sefaece Böyle hikayelerin sonu genelde babanın nüfusa gidip kendi istediği ismi yazdırmasıyla son buluyor. Kesinlikle anne ve babanın ikisinin imzası olan bir kağıt istenmeli nüfus müdürlüğü tarafından. Taviz vermeyin, hem benim istediğim isim olsun hem tek isim olsun var mı böyle bir bencillik ya.
Sefaece ExpatMom bende ondan korkuyorum isim konusuna ben cok takıntılıyım cinkü kendim de isim konusunda cok cektım o yuzdn kızımın ıkı tercıgı olsun istiyorum hangisini kullanmak isterse
Kapalikutu Sefaece ben eşime bırakmıştım isim konusunu doğumda doğuma şahit oldu aksiliklerden dolayı doğumhanenşn kapısında beklemek zorunda kaldı. Doğumdan çıktığımda bu senin Hakkın sen ne istiyorsan o olsun demişti 😂
Sefaece Kapalikutu keşke benimkide oyle olsa ama eşimi tanıdığım için herseye oda şahit olsa yinede degistirmez fikrini iş iyice inatlaşmaya gitti
gamzetahsin insallah ikna olur canim oturup sakincene konusup ikimizin bebegi ve uzerinde hakkimiz var birbirimizi kirmayalim bnm kararlarimada saygi duymayi ogrenmelisin de insallah cozulur aranizda canim
Asenana Sefaece fikir sunamazlar demiyorum onlar fikirlerini rahatca kabul ettirirken sen kavga ediyorsun kendi çocuğunun ismine karıştıgin için. Ki bana kalsa fikir de sunamazlar senin bileceğin şey 🤷♀️
bebegim_28 Sefaece çok anlayışlısın gerçekten kendi evladıma isim seçememek ne demek ya çabuk pes etme tavrını koy güzellikle anlamıyorsa tavrını koyarak belli et