Denosko [bilinmeyen] aynen oyleler canim. Hayir bizim onlar umrumuzda sanki? Isterlerse bir yil oruc tutsunlar. Biz karinlarindaki sabileri dusunuyoruz. Nefret sactiklari insanlar bebeklerini dusunup konusuyorlar yoksa Allah askina bize ne? Bir de inanin tevekkul edin diyorlar ya akil alir gibi degil. Gosteristen baska bisey degil dedigin gibi.. eskiden ibadet gizlenirdi simdi boyle bayrak sallar gibi bagirmak moda oldu ya hep ondan...
hafsa2020 Denosko bizim karnımızdaki sabiyi bizden çok düşünemezsin canım bunu unutma sakın kendini bişey mi sanıyosn sabiyi düşünüyoruz diyerek he canm he ondan 😂😂😂 bir bebeği anasından başkası ondan çok düşünemez kapişş😋😉
RRR hafsa2020 bende şunu anlamadım yazının hiç bir yerinde bir kişi hamileyse oruc tutamaz demiyo neresinden cıkardılar anlamadım 😂 oruc tutmamaya mübah durumlardan biride hamile olmaktır diyo orda mübahı farz anladılar galiba yazıyı kaç kez okudum hamile olan oruc asla tutmalalıdır demiyo hep ihtiyatlı şeyler yazmıs bebegin veya annenin zarar görme ihtimali varsa tutmayabilir diyo tutmamalı bile demiyo ÇOK BÜYÜK RİSK taşıyorsa tutmamalıdır diyo insanlar işine geldigince anlıyo galiba burdaki herkes yüksek riskli gebelik grubunda ki tutmamaya kanaat getirmişler yine söylüyorum doktorunuza sorarsınız doktorunuz ne diyorsa onu yaparsınız ve vebal üstünüzden kalkmış olur
hafsa2020 RRR ahh bir anlasalar oruç tutarsak bebek ölür mazallah.. varmı böyle bi mantık ya 😁Allah rızası için tutacağım bebeğime de onın maneviyatını aşılayacağım inşallah 🤗🙏
hafsa2020 Denosko aminn öncelikle.. ama anlamadığım Ramazan 'da 1 ay aç susuz dilimiz dışarda gezmiyoruz lütfen ya şu sığ düşünceyi atın bi kenara 🙏🙏🙏 oruç benm bebeğime hiç bişey yapmaz 😋 Allaha olan borç develete olan borçtan daha büyüktür. Yarına çıkmaya garantimiz yok borç larla Allahın huzuruna çıkmak var.. namaz oruç ve dini borçlar çok önemli. Ha bu demek değilki bebeğimi önemsemiyorm.. aslaaa.. vitamin olark tabiki besinimi alıyorm ama takviyelerde var onun yanı sıra diyorm.. bilmem anlatabiliyo muyum yoksa anlamamakta ısrarcı mısınz bilemicem🙏🙏😉
NNeslihaNN hafsa2020 merak ettigimiz şeyde yalnıŞ SOnradan tutar veya turmaz O onun borcudur kimseyi ilgilendirmez ki
RRR hafsa2020 evet canım insanlar tutmamak için sıgınacak dal arıyolar resmen şimdi bunuda yanlıs anlayacaklar riski olanlar tutamaz diyo zaten yazıdada riski olanlar tabikide tutmasın ama maşallah herkes riskli 😂
RRR Burda konu kişinin bebegini düşünmesi degil hiç kimse kimsenin evladını annesi kadar düşünemez burda konu dini bir hassasiyeti işinize geldigi gibi anlamanızdır ya da ihtimallere sıgınarak oruc tutmamayı tercih etmenizdir yorumlarımı okursanız sizde anlayacaksınız . Hamilelikte pruc tutmamak ruhsattır ruhsat size verilmiş tercihtir bu tercih keyfi şekilde kullanılamaz ilk üç ay ve son üç ay riskli dönem oldugu için ki bazı durumlarda risk olmadıgını doktorlar söylüyor buna ragmen o aralıklarda tutulmamasını anlarım lakin doktorunuza sorup bir problem yok dediyse tutulur . Allah elinde hesap defteri bunu mu tutacak diyenler olmus allah aşkına yazıyı tekrar okuyun durumları normale döndügünde tutamadıkları orucları kaza ederler diyor altına da bir sürü kaynak vermiş tabiki de tutmadıgınız her günü kaza edeceksiniz aksi halde bu kadar kaynak olmazdı ve ALLAH hamilelerden orucu kaldırmıstır kazayada gerek yoktur onlar zaten can tasıyor şeklinde gelirdi bu hadisler .umarım açıklayıcı olmustur Tutmak veya tutmamak kişiyi baglar herkes tek kişi olarak hesaba çekilecek kimseyi yanlıs yönlendirmeyin ve kimsenin bebegini annesinden daha fazla düşünebileceginizi sanmayın iyi günler 🙋🏻♀️❤
hafsa2020 [bilinmeyen] aynen kardeşimm bahane buluyorlar tutmamak için benim diyeceğim ve anladığım bu.. riskli gebelik için demiyorm ama normal olanlar için sadece bahane..
NNeslihaNN hafsa2020 o zaman bahane buluyorlar diye yorum yapmayın lütfen sizde günah almayı kalp kırmayı hafife almasanız ne güzel olucak
Zehbera NNeslihaNN Aslında konu başlığı oruç tutmayı sorumluluk gören bu konuda hassas düşünen kişiler için açılmış. Zaten tutmamayı isteyen birinin burda insanlara ders vermesine gerek yok, onlar kırıcı olmuşlar. Allah Kuranı Kerimde herşeyi açıkca ifade etmiş ki tutamayanlar olarak. Şimdi bu kadının bünyesi güçlü ise ve tutmadığında huzursuz hissedecekse buna gösteriş diyebilmeleri asıl saygısızca olmuş. Allah peygamberimize böyle tartışmalarda senin dinin sana benim ki bana deyip kestirmesini istiyor. Çünkü değerler yargılanamaz. Oruç tutulan tek din islam da değil zaten. Bırakın ya herkes kararını kendi versin. İsterseniz bir yıl tutun biz karnınızdaki sabiyi düşünüyoruz demek de bir anneye şu zamanlarda edilecek bir iftira. Bebeğini düşünmese burda ne işi olur. Merak etmez düşünmez. Oysa hepimiz gün gün takip ediyoruz heyxanlanıyoruz doğum hikayelerine ağlıyoruz. Çok ağır ithaflar. Bence haddi aşmamalı hiç kimse. Tutan da tutmayanda ki zaten bu başlık içinde işi yok fdiye düşünüyorum.
RRR [bilinmeyen] ya bakıyorum mesajlara adam tutmayacam diyo tamam diyorum kendisini baglar herkes tek kişi hesaba çekilecek ama şuna dayanamıyorum oruc tutanlara düşman gözüyle bakmak yok gösteriş için tutuyorlar yok bebeklerini biz düşünüyoruz düşünme arkadasım benim bebegimi düşünme kendi bebegini düşün tutma orucunu cık git bu kadar yani neyin dayatması bana de ki hamile oruc tutamaz şu ayette allah tutamaz diyor yok işte yok bak diyanetin fetvası üstte bir yerinde hamile oruc tutamaz diyorsa tamam kabul tutmayabilir diyor RİSKİ varsa tutamaz diyor bunu anlamak bu kadar zor olmamalı ya
Ceylandeniz Naz90 bence siz tutun, zaten yaşarsa yaşar. Sonuçta bebeğin sağlığı bizim yaptıklarımızla alakalı değil, allah yaşatırsa yaşatır. Doktora bile gitmeye gerek yok, her şey allahın elinde.
Naz90 Ceylandeniz 1.cisi kesinlikle muhahhak ki herşey Allah’ın elinde onu bana verdiği gibi almasıda mümkündür biz demiyoruz ki hıcbırsey yapmayalım veya yapmıyoruz ne olursa olur hayır elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz yapmaya çalışıyoruz sadece bunu sızın oruca bağlamanız çok yanlış ve saçma oruç maneviyattır ve çocukta bundan faydalanmalı böyle bır fırsat varken zaten bizim anlık yedıklerımızden zıyade depolarımızdan kullanıyor o yüzden sıkıntı yok be tutucM zaten insallah teşekkürler. (:
RRR [bilinmeyen] sizin beyin seviyeniz karşınızda size hakaret etmeden açıklama yapan insanlara ördek sürüsü demenizden ortada tartısma adabını bilmeyen insanların sıgınacagı yerdir hakaret iyi günler
RRR [bilinmeyen] Çıkış bulamayınca hakerete saran bir anne olmaktansa insanlara ördek diyen bir anne olmaktansa Dini vecibelerini yerine getiren bir anne olmayı tercih ederim zira sizin cocugunuzda tartısmaya yetecek zekası olmadıgında karşısındakilere ördek diyecektir 😂
RRR [bilinmeyen] aynen canım keşke az okusalar ya valla en azından okuduklarını anlayabilseler keşke ☺