• Gebelik
  • Amniyosentez yaptırdınız mı

Sevgili anneler ;

1. Haftadan sonra Amniyosentez yaptırdınız mı?
    Genelde 9. Haftadan sonra yapılan 2 Li tarama testinin sonucuna istinaden yapıldığı ön görülüyor? 🤷‍♀️
    Annenin karnına Batırılan bu iğne düşük bir ihtimal De olsa bebeğin heyecanı ve hızlı kalp atışına göre ölümle de sonuçlanabiliyormuş 😣
    Bu testi yaptıran anneler bilgi verebilir mi detaylı olarak rica etsem?

Nurkay merhaba ben 16.haftamda yaptırdım. İyi bir uzmana yaptırırsan hiç bir şey olmaz gerisinde allah ne demiş o oluyor zaten 5 dakikalık bir işlem. Başka sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin.

Deletedmom356 genetik hastalıklar 200 yıl öncesinde de olabilir. Hepsi gereksiz gibi bir yorum çok saçma. Belki genleriniz mutasyona uğradı ve genetiğinizde olmayan bir şey bebeginizde olabilir. Ayrıca bu testleri yaptırıp kendinizi/psikolojinizi ona göre hazırlayıp bebeğe daha iyi bir ebeveyn olmaya hazırlayabilirsiniz. Ben yaptırmadım bir şey yok gibi yanlış bir yaklaşımı dikte etmek çok yanlış.

5 gün sonra

Nurkay size tavsiyem bebeğinizi riske atmak yerine fetal dna testi yaptırmanız hem acı çekmemiş olursunuz hem de acaba bebeğime bir şey olacak mi stresini yaşamamış olursunuz

Nurkay tatbiki zorunlu değil doktorlar sadece size sunarlar kabul edip etmemek size kalmış bir şey.