Bende doğurdummm.(Klasik oldu biraz ama olsun). Hamileliğimde hiç sıkıntı yaşamadım
Allaha şükür ufak tefek bulantılarım oldu ama önemsizdi her işimi yaptım doğuma kadar. Gelelim doğum hikayemize doğum yapalı 12 gün oldu o gün 39+3 olmuştuk sabaha karşı tam sabah ezanı vaktinde başladı herşey ezan o gün öyle güzel okundu ki eşimde aynı şeyi söylüyo cuma sabahıydı saat 5 buçukta ezan bitti içimde bişey pıt etti içimden dedim kesin suyum geldi burda okuduklarımdan biliyordum. Hemen tuvalete gittim ama hiç bişey yok. Geri geldim eşimde uyanmış onunla konuştuk sonra birden su geldi çamaşırım ıslanacak kadar hemen geri tuvalete koştum gerçekten suyum gelmişti. Eşime söyledim tabii hemen panikledi. Ben sakindim duşa girdim depend giydim çantayı kontrol ettim. 20 dakka anca geçti bana kalsa bekleyecektim biraz daha ama eşim durdurmadı annesigili aradı hemen hastaneye gittik saat 6 buçuk gibiydi açıklığım 3 cm di yatış yapıldı henüz sancı felan yoktu. Saat 8 buçukta tekrar kontrol edildi ama bi değişiklik yoktu. Sancılarım yeni yeni gelmeye başlamıştı. Bu sırada suni sancı verdi ebe önce istememiştim ama şimdi iyiki vermiş diyorum çok yavaş olacak şekilde verdi kendi sancılarımı destekledi açılmaya yardımcı oldu bu arada sancı girip çıkınca plates squat hareketleri yaptım saat 10 da açıklığım 6 cm di sancılarda 99 lardaydı ama korkmayın çünkü her sancı arasında dinlenecek kadar vaktiniz oluyo sancı geldiğinde önce yavaş giriyo en üst noktaya geldiğinde bir iki saniye anca çekiyosunuz sonra azalarak bitiyo ve dinleniyosunuz ben hiç yatmadım suni sancı takılıyken bile sürekli ayaktaydım ve eşimin elini tuttum sürekli sıktım destek aldım eşimde belime masaj yaptı onun yanımda olması çok rahatlattı 12 de tekrar açıklığa bakıldı 6 buçuk felan tabii moralim bozuldu daha hızlı açılma olmasını bekliyodum o sırada bişeyi yanlış yaptığımı farkettim ben sancı geçince plates squat yapıyodum artık sancı girdiği anda çömelmeye başladım canım yanıyodu ama inanın çok hızlandırdı herşeyi sonra afedersiniz kaka geliyo gibi oldu yine burdan biliyorum bebekti o hemen ebeyi çağırdık geldi perine masajı yaptı ve ıkınmamı söyledi bi süre devam ettik sonra bana seni bi pozisyona sokucam bu hızlandıracak herşeyi dedi soluma yattım sol ayağım düz sağ ayağımı karnıma çektirdi ve ıkınma geldikçe ıkın dedi ben geliyorum 10 dakkaya dedi gitti ebenin dediklerini yaptım daha ebe gelmeden bebeğim dayandı ben kakam geldi diyorum sürekli nefes alıp veriyorum kayınvalidem ebeyi çağırdı hemen kontrol etti bebeğin kafası burda hemen doğumhaneye dedi banada tut kendini dedi nefes alıp vererek kontrol etmeye çalıştım bağırmadım hiç nefes çok önemli. Neyse indik doğumhaneye yer yok odalar dolu hep bana diyolar dayan ama sanki bıraksam çıkacak çocuk hemen bi oda buldular çatala çıktım ıkın diyo doktor ıkınıyorum ama pek beceremedim herhalde olmadı ebe bastırdı karnıma yine olmadı pek güçlü bastırmadı çünkü neyse başka doktor geldi bu sefer o bastırdı ve 14.20 de oğlum kaydı çıktı içimden herşey bitti o an sonrası çok daha kolaydı plasentanın çıkışını hissetmedim bile dikişi de aynı şekilde yinede gözlerimi kapattım tavsiyem korkuyorsanız kapatın gözlerinizi. Oğluşum 3040 gr 50 cm doğdu dikişlerimi sormadım ama fazla olmadığını biliyorum. Çünkü çok çabuk bitti dikiş işlemi. Yatakta bıraksaydım doğacaktı ama ilk doğumum olduğu için korktum ve sıktım kendimi o yüzden sonrasında ıkınamadım sanırım ama hiç kötü hatırlamıyorum şimdi korkmuyorum da çünkü artık ne yapacağımı biliyorum. Ha birde sancı anlarında dualar okudum hep rabbimi zikrettim sümmesebile yesserah dedim derin nefes alıp verdim hiç inleyip bağırmadım ki bence abartıyorlar öyle yapanlar. Depend kullandım doğumdan bi iki gün sonrada pede geçtim. Hamileliğim boyunca plates yaptım. 36 dan sonra da hurma yedim sürekli squat yaptım bikaç kezde perine masajı yaptım ve ilişkiye uzun süre ara vermedik haftada bi oluyodu genelde aklıma gelenler bunlar tavsiye olarak. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin benim sancımın başlamasıyla doğuma kadar geçen süre 6 saatti dilerim herkesin böyle kısa olur 💕💕💕