Merhaba güzel anneler sonunda bende doğurdum 😊 hemen konuya geceyim 😊
Yaklaşık 1 yıl bu haberi bekledik ve sonunda ovulasyon testi kullandığım ay hamile kaldığımı öğrendim. Hamileligimi gayet rahat geçirdim. Bulantılar halsizlik pek yaşamadım.
Ve gelelim doğuma 😍
Doktorum 17 eylülde izne cikicakti ve bana muhtemel tarihi 16 eylül vermişti. Ve 14 eylüle kadar hiç bir şekilde doğum belirtisi yoktu bende. Ve doktorum dogumumda olmayacak diye baya stres yapmıştım. Bu arada 38. Haftamdan itibaren her kontrolünde doktorum rahmi uyardı. 16 eylulde sabah 7 de suni sanci vererek dogumu baslatiriz dedi. Ve sonunda 16 eylülde gece tam 12 de hafif sancılarım başladı. Öncesinde sıcak duş almıştım onun çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Sancılarım geldikçe ben saati not alıyorum. Gece 1 2 derken saat 3 buçukta artık yatarak çok zor karsiliyordum sancıları. Belime ve kasıklarına vuruyor sancılar. Ayağa kalkıp evde geziniyordum. Sancim olmasa bile sabahleyin hastaneye gideceğim için eksiklerimi tamamladım. Sancılar geldikçe ayakta dinlendim. Saat 4 buçukta nişanım gelmişti. Artık hastane için hazırlanmaya başladım. Dependimi giydim. Yavaş yavaş hazırlanayım derken saat 5 gibi suyum gelmeye başladı. Hemen eşimi uyandırıp çantaları alıp hastaneye gittik. Yatisim yapıldı ve saat 7 gibi sancılarım yeterli gelmeyince suni sancı takıldı. Saat 8 gibi kırmayla beraber açıklığın 7 cm olmuştu. Artık dogumhaneye inme vakti gelmişti. Doktorum henüz gelmediği için hemşireler ağırdan almaya çalışıyorlar fakat benim minik aceleci 😊 ıkınma geldiğin De derin nefes al bebeği itme diyorlar da tutabilene aşk olsun 😂😂 ben artık dayanamıyorum geliyor diye bağırıyordum hemen dogumhaneye aldılar. Masaya çıktım oksijen taktılar nefesimi rahatlıkla kontrol edebileyim diye. Doktorum geldi o ara. Ben geldikçe ıkınıyorum aralarda dinleniyorum. Kızlar hiç korkmayın ikinmalar arası gerçekten dinlenebiliyorsunuz. Ebeler yönlendiriyor zaten. Sonrasında başı göründü dediler ben o heyecanla nefesimi biraz zor ayarladım 😊. Sonrasinda 2 3 ikinmada balik gibi kaydi cikti.minik kızım. Ebeler dogumumdan dolayı tebrik ettiler çok iyi ayarladım herseyini diye😊 Allahım o duygu Rabbim her isteyene nasip etsin. Şimdi yanımda uyuyor minik kızım. Sormak istediginiz varsa elimden geldigince yardimci olurum 😊😊 saat 7de başlayıp 9 17 de bitti doğumum 😍
Onerilerim:
- Evde sancılarınızı mümkün olduğunca karşılamaya çalışın.
- Depend candır 😂
- Nefes tekniklerini doğumdan önce 1 defa da olsa yapın
- Bol bol hareket kolay doğum demek.