Melissimo Ben 7+4 günlük gebeyim kanımda toksoplazma olabileceği değerlendiriliyor böyle bir durum yaşayan var mı acaba
Melissimo Yani şu an geçiriyor olduğum yada geçirip bağışıklık kazandığım tespit edilemedi... Test sonuçlarım anlamsız çıkıyor 6ay önce geçirmiş göründüğüm bir test var elimde bir de iki adet güncel tarihli geçiriyor olduğum
FatmaSalamBayram Yani ya bağışıklığın vardır ya da kanında görünüyordur. İşler baya karışmış gibi görünüyor
iremugurlatasoy Ya bagisiklik vardir ya yoktur tedbir alirsin yada suan gexiriyosundur ben baya arastrmstm geciiryorsab amniyosentez yapilir gecirmemmissen dikkat edersn
Eela Benim ablamda da yüksek geldi geçmişte mi yoksa hamilelik te mi oldugu bilinmedi amniyo sentez oldu çok şükür birşey çıkmadı
esrasim Benim de rubella testim şüpheli pozitif çıktığı için şuan geçirip geçirmediğim tam anlaşılamadı ve avidite testi istendi. Sonuçlar hastalığı son 3 ay içinde geçirip geçirmediğini gösteriyormuş. Çok şükür benim hamilelik öncesinde geçirdiğim sonucu çıktı. Sen de içini ferah tut inşallah hamilelik öncesinde geçirmişssindir.
SimayLina Bendede var toxoplozma her ay idrar ve kan tahlili yapıyorum doktor takip ediyor. Dışardan bütün yiyecekler yasak çiğ et falanda yasak. Dikkat ettiğinde birşey olmuyor.
Melissimo Aranızda ilaç kullanan var mı acaba antibiyotik önerdi doktorum bir de gebeliğin ilk aylarında geçiren var mı bu hastalığı çünkü ilk dönemlerde hasar daha büyük olabiliyormuş
Selma38 Benimde anti hbs <2 altında geldi bu durumda olan var mı bağışıklık Yok demek oluyor sanırım henüz doktorum yorumlamadı rubella çıksın götüreceğim ama kafa karıştı 😞
Betulgiller Dışarıda salata yerken bile dikkat et, yeşilliklerin de iyi yıkanması gerekiyor,salam sucuk sosis kesinlikle yeme . Etli çiğ köftede yasak kedi köpek te aynı şekilde , bide toprağa dokunduğunda ellerini iyice yıkaman gerekiyor.
Duyduy Benim toksoplazma bağışıklığım yoktu. Doktor kanımda olmadığı için hamilelik süresince kedi köpek yıkanmamış sebzeler özellikle Marul, iyi pişmemiş etlerden uzak durmamı söyledi. Toksoplazmayı sonradan kapmam durumunda düşüge sebeb olablyrmş. Ama anladgm kadarıyla önceden bulaştysa vücut bagışıklık kazandgndan çk sorun olmuyor diye algıladım. Tabi doktorla konşmak enyisi.
Betulgiller Melissimo gerirmiyorsundur insallah zaten öyle bişey geçirsen Allah korusun kanında çıkar hemen merak etme içine ferah tut.
Melissimo Betulgiller teşekkürler ama okuduklarım beni çok endişelendiriyor ilaç kullanıyorum şu an umarım faydası olur