Bhrmhtrhn Hanimlar günaydin😍 19+3 gunluk hamileyim.Dün kontrolum vardi şükür herşey iyi ama doktorum plasentanın biraz aşağıda olduğunu 6.aydan itibaren yukariya cikacagini soyledi.Icim hic rahat etmedi,boyle durumla karsilasan oldumu?
eyluleceninannesi Bhrmhtrhn 18+3 hamileyim benimde öyle doktor bebek büyüdükçe yukarı çıkar dedi ama bakalım ne olacak
Meriwa Bhrmhtrhn önemli bişey yok canm doktorun da demiş evham etme sadece cabuk yorulursun yürüyüş yapma evde de dinlene dinlene iş yap bu dönemde dinlen cnm
melegegebe Bhrmhtrhn benim de plasenta asagidaydi canim detayli ultrasonda söylendi. Kanamalarim oldu 2 hafta boyunca istirahat verdi doktorum yukari çıkmasını bekliyoruz. İnsaAllah hepimizin çıkar . Dikkat edin
D-M Bhrmhtrhn bana da 18 haftalık tan bu yana aynı şeyi söyledi doktorum şu an 31 haftalık olduk en son kontrole gittiğimde yukarı çıkmaya başlamış dedi. Sizin için de plasentanın aşağıda olduğunun söylenmesi için çok erken 30lu haftalardan sonra yukarı çıkmaya başlıyor endişelenmeyin.
cgelmas Meriwa ben de çabuk yoruluyorum ve aşağıda olduğunu söylemişti doktor 11 de o sebepten mi ? Yürürken soluk soluğa kalıyorum bazen
Bhrmhtrhn melegegebe Benim kanamam yok,dun kontrolde soyledi doktor zaten bastan beri progestan kullaniyordum hic birakma onu dedi
melegegebe Bhrmhtrhn insaAllah da olmaz kanamaniz benim kanamam da 21. Hafta icinde olmuştu siz dikkat edin ben de progestan 2 tane sabah aksam aliyorum ve pruloton igne 3gunde 1
Meriwa cgelmas evet cnm yürüyüş yapma haftası geldikçe çıkar yukarı ama yürüyüşü yasaklamıştı bana o ara doktorum sonra gene yürüdüm ama
AselinAnnesi12 Bhrmhtrhn canım 21. Haftada kanama ile birlikte plesante previer olduğumu öğrendim yani plesantam tamamen rahim ağzını kapatmış durumdaydı 5 gün hastane yattım daha sonrasında 3 farklı doktora gittim ve genel olarak bundan sonra çıkması zor doğumun sezeryan olur dediler. Bol bol dinlenerek gecireceksin kendini yormayacaksin dediler evimde dinlendim ama onunla beraber ufak tefek işlerimizde hep hallettim ve yukarı çıkması için bol bol dua ettim çünkü aşağıda iken her an bebeğine bişey olacak korkusu oluyor içinde şükürler olsun 1 buçuk ay içinde yukarı çıktı plesanta smdi hala yukarda ama yina aklıma aklıma diye davranıyorum . Sende korkma inşallah dua etmekten başka elinden bişey gelmez bu Allah tarafından aşağı inen ve yukarı çıkan bişey duadan başka bişey gelmez malesef elinden :) inşallah tez zamanda çıkar yukarı
D-M Bhrmhtrhn ben bu konuyu detaylı ultrasonda perinatoloji uzmanına sormuştum. Plasenta aşağıda teşhisi için daha çok erken şu an endişeleneceğin hiç bir durum yok daha sonrasında yukarı çıkacaktır demişti. Tabi böyle söylemesinde ilk çocuğum olması kürtaj vb. Şeyler daha önce yaşamayışım da etkili olmuştur onlar da etkiliyormuş. Ondan sonrasında içim rahatlamıştı birdaha da kafaya takmadım. Son kontrolde doktorum yukarı çıkmaya başladığını söyledi bir sonraki randevumda da alttan muayene edeceğini belirtti.
Elsamran Bhrmhtrhn merak etme benimde oyleydi ilk basta hatta kanamam bile vardi 4 ay sonunda dönmüştü bir problem olmadi
Fata2014 Bhrmhtrhn bende 20. Haftada gittim ögrendim çıkar dediler çıkmadı henüz dikkat etmek gerekiyor ağır tasımak yorulmak yok şimdi 32 haftalık oldum hafif kan geliyor dün doktora gittim plesentayla ilgili değil dedi bilmiyorum ne olacak yarın zeynep kamile gidicem özel bişey anlamıyo bence
Merry_61 Bhrmhtrhn ilk çoçugumda da şimdiki hamileliğimdede öyleydi inanın korkulacak bişey yok sadece agır kaldırmayın elinizden geldiğince ayaklarınızı yukarı kaldırarak uzanmaya çalışın düzeliyor