İlk gebeliğim de yaptırmıştım. Ama bu gebeliğim de emin değilim. Sizce yaptırmalı mıyım? Yoksa yaptırmamalı mıyım??

Kesinlikle yaptırmalısınız. Basit bir mantık yürütün. Bebeğe yada anneye zararı olacak birşeyi en başta sağlık bakanlığı sonrada doktorlar onaylamaz. Baklava, çikolata, cips vs gibi şeylerde zararlı ama onları yerken kimse acaba yesem zarar verir mi demiyor. 🙂

Benim de ilk gebeliğim tecrübesizim ama doktorum ne diyorsa onu uyguluyorum. Bir kere sordum çok okuyorum yaptirmanin zararli olduğunu soylediler dedim Doktorum şu cevabi verdi. ‘ Bebeğinin ve senin sağlığın in icin yapılmayacak bir şeyi bizler zaten sunmayız, sağlık bakanlığı da onaylamaz.’ Gayet te haklıydı sormam bile hataydı. Yaptıracağım Allah izin verirse 🤗

Tazeanne11 evet orası öyle ama her doktor da onaylamıyor ben şu an o yüzden ikilemdeyim bazı doktorların savunduğu şey 1 bardağa tekabül edilen glikoz vücuttan kolay kolay atılmıyor ha çıkıp birisi ama şeker tatlı yiyorsun diyecektir onlar saf glikoz değil şeker yani iki dilim baklavaya eş değer değil. Kendi doktorum sen bilirsin istersen yapalım ilerde pişman olma istersen yapmayalım seni zorlamam için nasıl rahat ederse öyle yapalım dedi risk görmediğim için zorunlu tutmuyorum dedi 💁🏻‍♀️

Ozdmrkbraa 2ci kez yaptrdim sirf sağlık ocağı 1saatlik sonuc çıkartmış diye kadın dogumcu kabul etmiyo ben bunun 2ci saati olani istiyorum diyo cuma günü 28ci haftanın bitmesne 2gun varkn bidha yaptrdim 2ci saat yüksek cıktı yarın diyttisyne gitcekmism 68 kilo olan ve ayda 1 kilo alan biriyim ben bu işi anlamadım gitti acligim cok düşük cikiyo bide

Ozdmrkbraa canım senin doktorun yaptırma dememiş ki.. istersen yapalım ilerde pişman olma demek, ne demek? Bunu her doktor söylüyor zaten, ama kararı aileye bırakıyor.. ikili testte benim doktorum , test haftan yaptırmak istersen yapalım ben öneriyorum karar senin demişti.. hiçbir doktor zorlamaz zaten hastasını meslek etiğine uymaz çünkü. Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz, şeker yüklemesi şart bence. Sen gebeliğin boyunca hiç meyve suyu içmedin mi? Onun içinde glukoz var. Hiç paketli gıda kek veya başka bir şey yemedin mi? Onların içinde glukoz var.. 2 dilim baklavaya evet eş değer 1 bardak şekerli su.

Mmeloo ilk gebeliğinizde şeker sorununuz çıkmadıysa yaptırmayın bence gereksiz yere

Ozdmrkbraa hele ki risk görmüyorum demiş bence kesimlikle yaptırmayını

Selo39 yok ben normal hayatımda da meyvesuyu tüketen birisi değilim paketli Gıdalar tüketiyorum ama benim demek istediğim o bir barsak şekerli su değil normal bildiğimiz şeker olsa anlarım ama glikozun vücuttan atılımı zor oluyormuş böyle ikiye ayrılan doktorlardan birisi hatta bebeğim beyin gelişimini etkilediğini söylüyor. Evet ikili testte de aynısını söyledi ultrasonda gördüğüm kadarıyla bi sıkıntı yok dedi bende zaten yaptırmayı düşünmüyorduk dedim. Benim demek istediğim bazı doktorlar seçenek olarak sunmuyor işte bir ay sonra gel şeker yüklemesi yapılacak haftan gelmiş oluyor sabah aç gel vs vs söylüyor benim demek istediğim bu yoksa yine seçim tabi ki benim ama doktorların bile Orta yolu bulup hem fikir olamadığı konuda burda hepimizin aynı düşünceye sahip olması elbet ki beklenemez. Ben yaptırmayacam veyahut kesinlikle karşıyım demiyorum tekrar belirtmek istiyorum

İlk hamileliğimde yaptırmadım açlık ve tokluk olarak istedi sorun olmadı.. 14 haftalık hamileyim yaptırmayacağım yine.

Mmeloo bende yaptırmadım açlık ve tokluk şekeri olarak baktı doktorum normaldi gerek görmedi

Bende o zaman Bi açlık tokluk testi yapsın eğer gerek görürse yaptırırım o zaman

Mmeloo Tabikide yaptırmalısın. Gebelik şekeri bebeğe geçebiliyor.. Bunub tespiti için çok önemli

Mmeloo O test kesin sonucu verseydi şeker yüklemesi diye bir şey yaptırmaya gerek kalmazdı.

Semipermeable Şekerli yemekle alakası yok. Gebelikte ani hormon yükselişine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Erken tespit edilmezse bebeğe geçiyor.

Melis-34 daha test yaptırmadım. Doktora da gitmedim randevu gününü bekliyorum erken saatte aç karnına gidicem i. Zaten bu zamana kadar doktorun ne yaptırmam gerekirse yapıldığı için bir sorun görünmezse yaptırıcam

Mmeloo sağlık ocağındaki ebe sormamı istedi doktoruma yapılsın mı dıye üstünü çizdi tokluk şekerim var yapalım diyecekmiş bilmiyorum soracağım gittigimde