Mommy_1989 aynı durumu son 1 ay kala bende yaşadım canım senin gibi 13/14/15 çıkıyordu 24 saatlik idrar verdim şükür sıkıntı çıkmadı. Kardiyolaga gittim 1 günlük tansiyon holter takıldı şükür ondada doktor bi ilaç kullanmama gerek görmedi sadece tuzu çıkar hayatından dedi. Gerçekten tuzu kestim ve herşey normale döndü
GEBELİĞİN SON DÖNEMLERİNDE YÜKSEK TANSİYON
Mommy_1989 ve kendi kadın Doğum doktorum bile bana son 1 ay bende senin gibi tansıyon sorunu yaşamıştım içini ferah tut tuz tüketme demişti rahatlamıştım
Mommy_1989 herhangi bir belirti olmadan mı yüksek çıkıyor
Mommy_1989 inşallah fazla gösteriyordur diyelim o zaman:)
busratunk5 teşekkür ederim içim rahatladı ama pazartesi gideceğim doktora yine de. Tuz olayını deneyeceğim. Bu sıcaklarda etkiliyor gibi.
DilanDag evet zaten anlık yükseliyor sonra düzeliyor. Sürekli kontrol ettiğim için farkına varıyorum
Mommy_1989 bende kontrol edeyim artık endişelendim benim genelde düşük oluyor onuda anlıyorum elim ayağım tutmuyor halsizlik oluyor vs ama yükselme hiç görmedim normal zamanda bakmıyorum yani bakayım artık belirti olmadan yükseliş oluyor sa, çok geçmiş olsun 😔
DilanDag kontrol et muhakkak. Ayrıntılı ultrasonda çıkmıştı benim bebeğe giden damarda çentik oluşmuştu o zamana kadar hiç dikkat kontrol etmiyordum. Çünkü hiç belirti yoktu sonra dikkat ettim düzeldi çentik. 2 gündür tekrar artış oldu.
Mommy_1989 canım yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesi olabilir, hem senin için hem bebek için sıkıntı olabilir, kuzeniminde bi anda tansiyonu yükselmişti hemen doğuma alınmıstı,
busratunk5 bunu tuzla frlan alakası yok. İçini ferah tut diye normalmiş gibi yanlış yönlendirmeyin , gebeliğin son haftalarında yüksek tansiyon tehlikelidir, direk akla gebelik zehirlenmesi gelir, bunun için doktora gitmeli idrar testi yaptırılmalı, idrarda protein var mı bakılmalı, evde kalıp tuzu bırakmakla olacak şeyler değil , hemen bebeğin hemen gebenin ölümüne yol açabilir Allah korusun.bu durumlarda acil doğum bile gerekiyor
Mommy_1989 düzelse bile o çok tehlikeli bir şey benim tansiyonum çok yükseldi Bi gece Bi anda hiç Bi şey yokken direk sezeryanla bebeği doğurttular ve oğlum 10 gün küveste kaldı bebek doktorum dedi ki senin doktorun tam zamanında seni doğuma almış yoksa bebek boğulurdu dedi yani seni korkutmuyorumdur umarım ama hiç bekleme çünkü çok çok önemli Bi durum bu anne için de tabii ki de
Nuriiiiii pazartesi gideceğim zaten inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Mommy_1989 canım virüsten korkup gitmemezlik yapma, gebelik zehirlenmesi çok tehlikeli bir şey inşaallah yoktur . Doktora git hiç olmadı sağlık ocağına git idrar testi yaptır hemen belli olur zaten sonuç, Gebelikte en tehlikeli şeylerden biridir yüksek tansiyon ihmal etme geçmiş olsun
Nuriiiiii teşekkür ederim doktorumla görüştüm kan alacak pazartesi
Nuriiiiii farkındaysan oraya yazmışım 24 saatlik idrar verdim ve karddiyolaga gittim diye gözünüz görmedi heralde
Mommy_1989 git canım mutlaka için rahat eder
Mommy_1989 idrar testi yaptirmadiysaniz yakinda yaptirin mutlaka. Protein kacaginiza baktirin. Ben bu sebepten erken dogum yaptim persembe gunu. İhmal etmeyin. Saglik ocaginda yaptirabilirsiniz. Ciddi durumlara yol acabiliyormus. Ben de gebeligimde ogrendim.
esrauner kaç aylıkken erken doğum yaptınız?
Mommy_1989 33. Haftayi bitirdigim gunn dogum yaptim
esrauner geçmiş olsun. Bebeğin nasıl iyi mi şimdi?