Merhaba arkadaşlar, 36 haftalık hamileyim iki gündür tansiyonum 13-9, 14-9 çıkabiliyor ara ara. Dijital tansiyon aletleri 1 birim yüksek çıkarabilir diyorlar. Vücudumda herhangi bir anormallik hissetmiyorum. Sizce telaşlanmam gereken bir durum var mı? Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde normal mi?
GEBELİĞİN SON DÖNEMLERİNDE YÜKSEK TANSİYON
Mommy_1989 Anasağlıkta bi ölçüm yaptırın.Tansiyon önemlidir.
Mommy_1989 canım yuksek tansiton tehlikedir doktoruna danıs acil ben yuksek tansiyon nedeniyle erken doğum yaptım bebeğin gelişimi açısından zararlı
Ozge_123 gün boyu sürmediği için kararsız kaldım. Ara ara oluyor düzeliyor. Senin kaç çıkıyordu tansiyonun?
CansuDemir korona korkusundan gidemiyorum ki
Mommy_1989 yüksek tansiyon dikkate alınması gereken bişey canım. Çok dikkat et .kız kardeşim yüksek tansiyon yüzünden çok sıkıntı yaşadı Allah korusun
Mommy_1989 14\9 ile başladı 17 18 kere çıktı sen yine doktoruna danış
Mommy_1989 geçen hafta 14-8 çıktı doktor 24 saat idrar toplamamı istedi ve sonuç idrarda protein çıktı artık haftalık kontrol yapıcaz evdede tansiyon takibi yapıcaksın aniden yükselirse sezeryana alma durumu olur dedi 🥺 hayırlısı ile evlatlarımıza kavuşalım inşallah
Mommy_1989 tansiyon yükselmesi iyi değil. Limonlu su iç bol bol kanaman yoksa
durununannesii şimdi doktora yazdım bakalım ne söyleyecek. Amin inşallah bebişlerimize hayırlısıyla kavuşalım 🙏🏻🙏🏻
2020-2020 kendim tansiyon aleti ile ölçmesem başka hiç bir belirti yok. Limonlu su içiyorum yükselince
Ozge_123 teşekkür ederim şimdi yazdım doktora bakalım ne söyleyecek
Mommy_1989 gebelikte tansiyon çok önemli. 140/100 ü geçerse mutlaka doktorunuza danışın. Bebek hareketlerini takip edin. Başka bi tansiyon aletiyle de bakın iki koldan da ölçün. Baş ağrısı,mide ağrısı, ödemde artma, görme kaybı, ya da gözde şimşek çakması belirtileri varsa vakit kaybetmeden kadın acile ya da doktorunuza başvurun.
htcedgn teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Doktorumla görüştüm manuel alet ile takip etmek daha iyi olacağını söyledi. Pazartesi kan vermemi istedi. Aletten mi yoksa başka bir durumdan kaynaklı olup olmadığını tespit edilmesi içinmiş.
Mommy_1989 manueller en doğru sonucu veriyor. Ama evde de onu kullanmak zor oluyor maalesef😞
htcedgn aynen madem onlar daha doğru dijitalleri niye üretiyorlar
Mommy_1989 digitali kullanmak daha kolay:) reenz mi ne benim evdekinin markası medikalden almıştım o manuelle paralel ölçüyor. Onu kullanıyorum ben
htcedgn omrom benimkinin markası biraz fazla gösteriyor gibi geldi bize umarım öyledir
Mommy_1989 aynı durumu son 1 ay kala bende yaşadım canım senin gibi 13/14/15 çıkıyordu 24 saatlik idrar verdim şükür sıkıntı çıkmadı. Kardiyolaga gittim 1 günlük tansiyon holter takıldı şükür ondada doktor bi ilaç kullanmama gerek görmedi sadece tuzu çıkar hayatından dedi. Gerçekten tuzu kestim ve herşey normale döndü
Mommy_1989 ve kendi kadın Doğum doktorum bile bana son 1 ay bende senin gibi tansıyon sorunu yaşamıştım içini ferah tut tuz tüketme demişti rahatlamıştım