• Sağlık
  • Kahvaltıdan ve yemekten sonra çarpıntı

maggie ara ara bendede oluyor neden bilmiyorum ama kısa sureli geciyro

maggie yaa o bende de oluyor kalp atışım 120lerde çıkıyor nefes alamıyorum bazen. Sanırım bebek büyüdüğü için baskı yaptıkça nefes almak zorlaşıyor üstünede yemeği yeyncede nefese yer kalmıyor 😂

Tuvalete düzenli çıkabiliyor musunuz peki? Ben çok düzenli gitmiyorum o da baskı yapıyor olabilir diye düşünüyorum ama kalbimde çarpıntı çok oluyor. Her zaman değil ama Bus_ak18 Ronyaseda MYstryy

maggie duzenli ckyrum bazrn kabızlık çektigm oluyor ama

Bende de aynı şey vardı şeker çıktı diyet yapıyorum çarpıntı olmuyor. Yani malesef bu çarpıntılar gebelik şekerinden

maggie sanırım normal canım bende de oluyor ara ara tansiyon aletin varsa düzenli ölç bence

Şekerli her şey yasak beyaz ekmek makarna patates pirinç un tuz yasak meyveler çok kısıtlı yeşil elma gibi düşük şekerli meyve var

maggie canım çok normal çünkü vücudundaki kan miktarı gebelik öncesine göre oldukça artış gösterdi. Yani damarlarında daha fazla kan dolaşıyor. Kalp bu kanı temizlemek için de daha fazla çalışmalı. Dolayısıyla çarpıntı ve nabız yüksekliği olarak da bize yansıyor. Bu tüm kadınlarda olan bir durum.

Yemek yedikten sonra inanılmaz ağırlık çöküyor.. nefes alamıyorum gibi kalbim sıkışıyor 3,4 saat sonra açıklaya başladığımda bu sefer buz gibi ter döküp elim ayağım titremeye başlıyor bende şekerden şüpheleniyorum ama yükleme de sorun çıkmamıştı..

maggie evet cnm aynı şeyler bende de oluyordu seker fazla yükseliyor sanırım bende diyet yapıyorum şeker yüklemesinden önce bilinçsizce ne bulduysam yiyodum ve kalp carpintm sıkınti basması daha fazla oluyordu şimdi kahvaltıda daha dikkatli yiyorum şikayetlerim azaldı

maggie aynı şey bende de vardı hatta durup dururken de oluyordu çarpıntım. Test yaptırdım sağlık ocağında Tansiyonum düşükmüş gebelik sekerim varmış kolestrolüm yükselmiş hangisinin sonucu bilmiyorum 😑

Bende Demir eksikliği var gelen hata tahlil yaptırdım 9.4 çıktı ve ben söylemeden doktor söyledi kahvaltıdan sonra çarpıntı nefes darlığı oluyor mu diye. Ve evet yaklaşık bir aydır oluyor. Demir eksikliğinden kaynaklı dedi. Nabzım 140 lara çıkıyor bazen