Eceslh Herkeste oluyor da şöyle mesela kiminde hafif kiminde zor.Bi arkadaşım vardı paso gülme krizine giriyordu hormonel yani 🤷🏻♀️
Bir de lohusalık süresi 40 gün, lohusa kafası belirsiz gündür. Benim lohusa kanamam 53 günde mi ne bitmişti tam hatırlamıyorum. Ama lohusa kafam baya 16-17 ay sürdüydü 😂
Kızgın kumlardan serin sulara. Oğluma bakıp bakıp “ayy ne güzel ağzını elini yavrum evladım nasıl güzel benimsin” diye kahkalar atıp, sonra hemen 5sn sonrasında “Ne aman Allahım anne bu benim mi annee ben anne oldum anne nasıl anlayacağım ayy benim bana muhtaçççç” diye ağlama krizine girdiğim bir videom var. Henüz 4 günlük anneydim 🥳
Korkulacak bir şey değil.Genel hatlarıyla sürekli bebeğinin nefes alışını kontrol ettiğin,uyusa da uyusam diyip sonra kalkıp kalkıp uyumasını izlediğin,bebeğin yeterli kilo alsa da doyup doymadığına bir zaman emin olamadığın,anneliğini henüz yeni deneyimlerken şüpheye düştüğün,sonra bunların hepsini bir kenara bırakıp mutluluktan ve evlat kokusunun sarhoşluğundan kahkaha atarak sessizce güldüğün (bu kısım genelde bebek uyurken olur uyanmasın diye içinden gülersin 😂😂) bir dönem.
Sonra lohusa kafası,annelik kafasına evriliyor.Böyle duyguların gene yoğun ama duygu geçişleri bari daha sakin olduğu ve hep öyle gittiği bir hal 😂
İnsan zor şeyler yaşıyor.Mesela gebelik de zor, sürekli düşünürsün.Öyle mi böyle mi iyi mi kaç gr aldı haftasıyla uyumlu mu ultrasonu vs… Bunlar hep anneliğe hazırlık.Hepsi normal.
Ağlamak,gülmek,heyecanlanmak,evhamlanmak,rahat davranmak,çıldırmak,sakinleşmek,şüphelenmek,emin olmal,yardım istemek ama istememek vs… bütün duygular hormonlardan hızlı hızlı yaşandığından oluyor.Sonra zamanla düzeliyor merak etme,hiç korkma 🌺