• SağlıkGebelik
  • Varissss!! Yedi Beni Resmen😞 Yapılması Gerekenler Bakarmısınız??

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar daha öncede fikir amaçlı konuyla ilgili bir post açmıştım ama cevap gelmedi kimse tarafından yaşayan yoktu sanırım yada kaynadı gitti öyle her neyse ama sizinle paylaşmak istediğim danışmak istediğim bazı şeyler olduğu için yazmak istedim tekrardan. Girdiğim doppler sonucunda venöz yetmezlik olduğu söylendi ikinci gebeliğim ve daha önce hiç böyle bir problemim yoktu doktor çorap verdi Bugün sipariş ettim ama yataktan kalkmadan mı giyeceğim ilk merak ettiğim bu birde gerçekten sağ bacağım feci halde yani damarlarım fırlamış durumda resmen löp löp dışarda kocaman kocaman bi o o kadar da kılcal damar var onları saymıyorum ama birde bunlar arada kırmızı oluyor ve çöl tedirgin oluyorum internette baktığımda pıhtı atması gibi durumlar oluyormus Allah korusun doktor bana herhangi bir kan sulandırıcı vs vermedi gerek görseydi verirdi heralde ama ben yine de korkuyorum nasıl geçecek bunca ay bu şekilde bilmiyorum siz neler yaptınız paylaşırmısınız rica etsem

MomBse sizinle aynı durumdayım çok fena bisey bu varis ağrısı ben hergun düzenli o çorabı giyiyorum 5 aylıktan bu yana şuan 37 haftama girmek üzereyim

Gebelikte daha çok artıyor zaten canım dikkat et sabah kalkınca yatakta yatar vaziyette ayaklarını yukarı kaldırıp giyiceksin akşamda yine yatağa geçince çıkaracaksın gün içerisinde belli bi efor sarfedip giydiğinde şişme olacağı için bu şekilde öneriliyor 👌geçmiş olsun tekrardan

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de 18 yaşından beri varis var zamanla ilerledi ve senin dediğin gibi löp löp dışarı çıktı.uzun yıllar çorap kullandım, O yüzden yardımcı olmak istedim varis çorabını sabah uyandığında ayaklarını 5-10 dk yükseğe kaldırarak bekledikten sonra giyersen daha faydalı olur. Yani yataktan çıkmadan gitmen daha doğru

MomBse İnternette yazan şeylere çok takma canım benim genetik olarak iç varisim var 25 yaşındayım 5 senedir falan bununla uğraşıyorum ve bekarken kalp damar doktorum hamileliğin de sorun olabilir pıhtı atması yaşayabilirsin ki kuzenimde aynı sorun olmuştu hamile kaldığım zaman da kalp damara da sordum kadın doğuma da sordum sorun olmaz dediler çorap ama ben çok korktum 4. Ayında kuzenimin bebekleri karnında ölüyordu hep dördüncü aya kadar içim içimi yedi durdu acaba öldü mü acaba bir şey olur mu pıhtı atar mı bebek şu an bile canlanmasın korkudan ölüyorum şu an 38+5 haftalığım çok şükür sorun olmadı ama çok dikkat etmen gerek çoraplarını kesinlikle giyin anlıyorum zor hamilelikte ve sıcakta ama mecbursun buna çok ayakta kalma uzandığında kesinlikle bacakların havada kalsın gece yatarken de bacakların havada kalsın soğuk su çok işe yarıyor ağrın olduğu zaman biraz soğuk su da beklet bacaklarını hareketsiz çok kalma

Hanife15- Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor sizin az kalmış Allah hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşaAllaj

Kahramankentli teşekkür ederim Allah razı olsun inşaAllah giyebilirim birde 2 beden aldım ilerleyen zamanlarda da esner heralde sıkıntı yapmaz gerçekten çok kötü bisey ya

Dk72 inşaAllah rahatça giyebilirim söylediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim Allah razı olsun benim bi sağ bacağımda morluk şeklinde minik bisey vardı ama ilk gebeliğimde filan hiç birsey olmadı şimdi resmen sağ bacağım pörtlemiş durumda

seymaalimm çok teşekkür ederim ne güzel hayırla sağlıkla kucağınıza alın inşaAllah soğuk su uyguluyorum kesinlikle rahatlatıyor ama çözüm değil tabi Allah korusun internette öyle okudukça içim içimi kemiriyor doktor dedi zaten ayakta kalma ayağa kalkınca şişer diye ama mecbur kalkıyorum çünkü 19 aylık bir bebeğim daha var onun ihtiyaçları önceliğim ilgisiz kalmaması icin yorulunca uzatıyorum iyi geliyor ama gerçekten ayağa kalkınca tekrar şişiyor en kötü olan da ağrısı uyuyorum uyanıyorum asla geçmiyor sabırsızlıkla çorabı bekliyorum sıcak vs umrumda değil giyeceğim direk inşaAllah izmirdeyim zaten çok sıcak ama sırf rahatlatsın baskı yapsın diye tayt giyiyorum farkettim ki iyi geliyor oda inşaAllah hayırla sağlıkla geçer gider su günler tek temennim o

MomBse baya kullanırsın varis çorabını hemen eskimez de ucu açık olanlardan al daha kullanışlı canım

MomBse ya işte kadınlarda pek dinlenme şansı olmuyor ama çorabı kesinlikle giyinin ben varisi olup çorap giyinmeyenlere şaşırıyorum çünkü çok rahatlatıyor benim bekarken ameliyatlık durumuna gelmiştim ama ilaçlarımı ve çorabımı düzenli kullanarak damarlarının genişlemesini durdurdum inşallah size de iyi gelir 🤲ağrı sızı geçmiyor maalesef Allah tan iç varis değil daha tehlikeli o

MomBse sağolun sizede şifa olur çorap ihmal etmeyin giyin çok iyi geliyor Benim tek isteğim doğum sonrası inşallah kalıcı olmaz

Benimde sağ bacağın feci durumda . İlk gebelihimde yoktu . Hafif hafif ağrımaya başladı. Doktora sorunca bunlar yüzeysel varış bizim için kötu olan içerde varış var mı oda ultrasonla anlaşılır dedi tabi hastaneye gidemedik. Bı de o zaman ağrı yoktu sıkıntı olmaz dedi ama sindi agriyor . Ne yaocam bilmiyorum çorap almam gerekecek galiba. Bu de benim vajinamda da var . Offff offff

Nnadye benimde aynı vajinada da var hemde çok Ağrı yapıyor kaçıncı haftadasınız

Kahramankentli kapalı olandan aldım ayaklarım siserse diye düşündüm benim ayak parmaklarım filan çok siserdi ilk gebeliğimde inşaAllah kullanabilirim

seymaalimm galiba iç varis de var çünkü venöz yetmezlik dedi doppler çeken doktor oda iç varis oluyormus heralde ama kalp damar cerrahisi sonuçlara bakarak doğumdan sonra 3 ay sonrasında gelirsin tekrar bakarız duruma göre gerilememişse cerrahi operasyon düşünürüz dedi iç varis olması beni de korkutuyor herhangi bir ilaç da yazmadı çorabı kesinlikle kullanacağım inşaAllah ağrılarım çok çok fazla