Azizesoran benim de gebelikten önce şeker hastalığım ya da kronik hastalığım yoktu. Gebeliğimi öğrendiğimde sağlık ocağına da bildirmiştim ve beni tahliller için çağırmışlardı. Tesadüfen tok karnına gitmiştim kan vermeye ve daha 6-7 haftalıkken tokluk şekerim 169 du. Kadın doktoruma da gösterdim sonuçları , bana acilen şeker yüklemesi yapılması gerekiyor dedi. Daha çok erkendi inanmadım. Doktor ve hastane değiştirdim. Gittiğim doktora da sonuçları gösterdim ve o da acil şeker yüklemesi yapılması gerekiyor çünkü önlem almazsak bebek sağlıksız, aşırı kilolu, erken Doğum gibi riskleri alabilir dedi. Korktum ve 9. Haftamda şeker yüklemesi yapıldı 75 ml. kadar. Aç 90 , ilk 1 saat sonra tokluk 225, ikinci saat tokluk 197 filan çıktı. Doktor hemen dahiliyeye çık dedi ve dahiliye doktorum insülin +diyet başlattı. Şuan insülin ve diyetle şekerim en fazla 125 oluyor o da normal zaten. Sürekli dahiliye ye kontrole gidiyorum her ay tabi çağırıyor tahlil filan yapıyor. Sana diyeceğim Korkacak birşey yok. Aç karnına gidip Çilekli şekerli su içiyorsun zaten (baş dönmesi yapabilir). İlk 1 saat sonra sonra 2 saat sonra kan alıyorlar. Hepsi bu bebeğe zararı yok. Aksine ben 9. Haftamda yaptırmasaydım bebeğim nasıl olurdu Allah bilir. Çok şükür iyiki yaptırmışım 🙏🏻🙏🏻❤️🤲🏻