Özelle devletin arasında dağlar kadar fark olduğunu dün anladım. Dün devlete gittiğimde doktor ne suratıma baktı ne bişey dedi. Odasında 3 tane gebeyi sokuyo o onu görüyo dinliyo, o onu görüyo dinliyo. Yanındaki ebe doktordan büyük bakımlı sürekli telefonuyla görüşüyo. Tartıya çık kilonu söyle diyo kendileri yerlerinden hiç kalkmıyo adam kullanmayı çok seviyolar. Yatacağım ultrason yerinde bekliyorum daha önce kullanılmış bez parçası var üzerinde bana yat diyolar. Kağıdı çek kopar yenisi ser diyolar. Tabikide öyle bişey yapmadım. Oldu olacak ultrasona da kendim bakayım. Neyse ultrasona sadece kendi bakıyo bana göstermiyo göstermiyo. Göster dediğimde ancak gösterdi sonra geri çevirdi. Kalp atışlarını dinleyebilirmiyim dedim. Ben burdan dinleyemem sakıncalı hem boşver sürekli dinlenmez öyle dedi. Nasıl o zaman iyi mi bebeğim dedim. Hiçbişey demiyo çünkü susmuş bakıyo. Ben burdan anlayamam ben sadece bebeği görürümm diyo. Nasıl ya dedim. Bi şüphen varsa büyük ultrasona baktır dedi. O kadar sinirlendim ki. Çocuğum hakkında ne iyi ne kötü bişey söyledi. İlk gebeliğim, ilk heyecanım. Özele gidiyordum doktorun gittiği için artk bütcemde yetmediği için devlete gideyim bi dedim. Çok övdüler devletide. Özele gittiğimde hareketlerini kalp atışını ulstrasonda hem bana hem kendi izliyodu. Gülerek en az 10 dakika ultrasonda bebeği gösteriyolardı beni. Yani ben anlamadım. Özeldeki de doktor devletteki de aynı görevi yapıyolar. Devlettekiler saatleri dolunca 1 saatten fazla dahi kalmıyolar hafta sonları nöbetci hariç acil bişeyde kalkıp gelmiyolar. Bu görevi yaptıkları için maaşlarıda günü gününde yatıyo. Bence tüm doktorlar için söylemiyorum ama her doktor bence aldığı parayı haketmiyor. O kadar zoruma gitti ki. Kendi akrabaları tanıdıkları gelse ultrasona oturur çay kahve bile içerler. Ama yazıklar olsun. İşte böyle doktorlar devleti karalıyolar!!! Sizde yaşadınız mı benim gibi? Nereyi önerirsiniz?