Edae Merhabalar öncelikle bir çok şeyi bu forumdan öğreniyorum herkese teşekkür ederim. 15+1 deyiz haftaya kontrolüm var 2li taramada herşey yolunda çıkmıştı 3lüyü de yaptırmalı mıyım sizce? 2 hafta sonra da detaylı için mi randevu alacağım sanırım o zaman doktor alttan muayene mi yapıyormuş sanki öyle bir şey okumuştum.
Aydabelinay Edae bence yaptrmalisin canım.bende senin gbi düşünüyodum, ikili falan herşey temiz çıktı ama nolduysa Detaylı da ortaya çıktı bir çok şey, şuan o profosor bu profosor geziyorum 🥺 illa kötü bisi olcak değil ama ne varsa erken teşhis önemli olabilir
busratunk5 Edae 3 lüyü yaptırma sadece detaylı ultrasonu yaptır bu hepsinden net bi sonuç veriyor. Ben üçlüyü yaptırdıgıma pişman oldum biraz risk çıktı detaylı ultrasona kadar stres sıkıntı beni mahvetti . Şükür detaylıda herşeyin normal olduğunu öğrenince rahatladım
MiniKaya Edae canım ikili yaptırdıysan üçlüye gerek duyulmuyor bende ikili test yaptım temiz çıktı doktorum üçlü teste gerek yok dedi ikili testi riskli çıkanlrdan isteniyormuş yada ikiliyi kaçıranlrdan genelde üçlü test isteniyormuş ama detaylıyı mutlaka yaptır o çok başka herşeye bakılıyor en uygun hafta detaylı için 21-22 haftalar ve peritinalog olmasına özen göster alttan muayene yapılmıyor detaylıda normal ultrasonla bakılıyor aynı şekilde
Temmuz7 Edae 3 lü testi yaptırma bencede ama detaylı ultrasonu kesin çektir böbreklerinin boyundan göz bebeklerine kadar bakılıyor. Aldırmayacaksan filan boşuna denmesine bakma herhangi bişeyi varsa en azından erken teşhis her zaman çok önemlidir
Edae Aydabelinay a öyle mi o zaman yaptırayım peki 3lğ yaptırmayıp detaylı mı yaptırsam. Biraz aklım karıştı özel hastaneler sırf para almak için 3lüyü yapıyor diyorlar da
Fundacenet 31 haftalık gebeyim hiç bir testi yaptırmadı zaten doktor normal ultrasonda herşeyi görüyor. 3 li tarama testinde bebeğin engeli var mı ona bakacaklar Allah korusun eğer bebeğin engeli varsa aldırcaksan yap aldırmayacaksan hiç gerek yok derim ama yinede sen kararın tabiki
Edae Fundacenet hayır bir sorun çıkarsa aldırmak gibi birşey düşünmüyorum kesinlikle teşekkür ederim ☺️
mervayd1n Fundacenet bebeğin bi anormalliği olsa normal ultrasonda görür mü ki , bende yaptırmadım hiç birini yarn detaylıya gireceğim o yüzden soruyorum
Edae MiniKaya 21e daha çokmuş o zaman 17 de kontrole gidiyim 3lüyü yaptırmayayım ama. 21. Haftada detaylı iççn randevu alayım doktorum detaylıyı yapacak uzmana yönlendirir herhalde. Teşekkür ederim ☺️
Aydabelinay Edae bir sorun çıkarsa aldırmak değil tabi ama belki bir tedavi uygulanabilir , mesela benim plesenta da kanama var sanırım kan sulandırıcı iyne ile düzene sokabilirler ,bence gir canım sonuçta yine aldrmazsn
MiniKaya Edae 17 çok erken canım daha ozmn çok küçük oluyor 21-22 de organlar daha net görülüyormuş öyle demişti doktorum ben 22+5 te yaptırdım hatta 😊 doktoruna sorarsın benim gittiğim hastanede radyoloji doktoruna yönlendirmişti doktorum ben özellikle peritinalog olsun istedim oturduğum semtle ilgili post açıp burdan buldum doktoru çokta memnun kaldım ☺️ inşallah sende güzel sonuçlar alırsın 🤲🏼🥰
Mervesbora Edae herşeyi yaptır sanki ne olcak bende haftaya gircem 3 teste temizdi benimde 2 li test ama doktor gel yaptır diyosa bildiği vardır git derim ben sana
Yagmurbegum Edae ben hiç birini yaptırmayıp sadece detaylı ultrasona girmiştim ikinci gebelik bundada aynısını yapacagım insallah bı sorun cıksada aldırmayacagım için boşuna strese de girmeye gerek dedim. Şükürler olsn sağlıkla doğdu kızım şimdi ikinciyi bekliyorz bakalım. Sağlıkla alalım kucaklarımıza insallahh 🤲🏻🥰
Edae MiniKaya aslında benim de bulunduğum ilde takip ettiğim ve çok olumlu şeyler duyduğum bir perinatalog var olmazsa ben de öyle yapayım teşekkür ederim ☺️
Babyy1S Edae detaylıya girin bu testler %100 sonuc vermiyor ben 2li yaptırdım birde ayrintili doktorum 3lu 4 lu zamanin gelmis dedi ben gereksiz buluyorum yaptirmicam dedm haklısın demisti Ayrintılı bile size net sagliklidir demiyorken bu testler nasıl desin sen bilirsin tabi 9 ay boyunca hic bir seyin garantisi yok sonucta
Edae Babyy1S evet 9 ay boyunca gerçekten herşey belirsinşz ve garantisi yok ama ayrıntılı çok önemli anladığım kadarıyla ona çok önem verip uzman araltoracağım teşekkür ederim ☺️
asiltosumm35 Edae canim ben 2li taramadan sonra diger randevumda bebegin iliklerinde sorun varmi yokmu diye bakildi kan alinip( o 3. Testmi bilmiyorum ama adi farkli yaziyordu evrakta) sonra da detayli ultrasona girdim