Herkse merhabalar☺️ 5 haftalıkken katıldığım bu platforma çok güzel bir mutlu son bırakıyorum🤲🏻🤗Ama buralardan koparmam büyük ihtimalle. Gelelim benim mutlu masalıma umarım birileri içinde moral olur; eminim bu süreçlerden geçen bir sürü anne adayımız var. 10.2017 de evlendik eşimle ve evlendikten yaklaşık 1,5 sene sonra bebek kararı aldık bu sürede sadece yasmin le korunma oldu. Bıraktığım ilk ay gebe kaldım Rabbim aratmadı çok mutlu oldum dünyalar bizim oldu derken 8 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendik dünyamız başımıza yıkıldı sanki. O kadar üzüldüm ki bir süre bu psikolojiyi atlatamadım. Halbuki verende alanda Allah lakin annelik duygusu rahme düştüğü an başlamıyor mu. Temmuz 2019 da kürtaj oldum. Kürtajdan sonra adetim düzensizleşti .20-30-40 gün Diye gitti uzayınca süreç umutlanmamak elde değil. Kürtajdan sonra ilk adet olana kadar korunduk. Sonra korunmayı bıraktık. Öncesinde hemen hamile kaldığım için psikolojik olarak yine öyle olur diye düşündüm.Adet döngüleri uzayınca da ümitlenmemek elde değildi ama sonu hüsran. Yine evde gebelik testi yaptığım bir zaman (Kürtajdan 6 ay sonraerken gebelik testi yapmıştım) testim negatif çıktı adetime 2 gün vardı. ilk defa o ay bu kadar üzüldüğümü bilirim. Adet düzensizliğim var ve bebek sahibi olmak istiyorum diye doktora gittim 1 hafta sonrasında doktora anlattım durumu muayne etti. Adet söktürücü vermeden önce yinede gebelik testi yapalım dedi tamam dedim ama bişeyden şüphelendiğini nerden bileyim 🤦🏻♀️ Ben eminim ama sonuç negatif diye programladım kendimi. Kan verdim saat 15.30 da ve eve geldik. Aradan 2 saat geçince aklıma geldi ve bakmak istedim ama sıfır Ümit. O da ne betahcg 400 yazmaz mı😍 eşime şişt pişt diye çağırdığımı biliyorum şaşkınlıktan heyecandan. Eşim ayrı bir heyecanlandı o ayrı. Yine de dedik Ümitlenmeyelim o gece başka hastanede de kan verdik. 407 yazıyordu bu kezde 😍 Allahım öldük mutluluktan ama insan bi kere kaybedince hep kaybedeceğim sanıyor. 7.haftadan 14. Haftaya kadar Protestan kullandım düşük riskim vardı. Ve daha önce kaybım olduğu içinde coraspin başladı doktorum. Mide bulantıları 14.haftaya kadar devam etti . 2.trimester tam bir balayıydı benim için ☺️ 32.haftaya kadar herşey gayet iyi gitti yine tabi bu arada dikkat ediyordum bebeğin hareketlerini takip etmekle geçiyordu zamanım. 32 den 1 hafta öncesinde ufak ufak kasılma ve ağrılar hissetmeye başladım normaldir diye düşündüm ama daha da beklemedim devam edince doktoruma yazdım yarın hemen gel dedi. Nst de düzenli ama düşük doğum sancılarım çıktı. Doktorum ihmal etmeyelim seni yatıyorum bu gece sancılarını keselim dedi. Ciğer geliştirici her ihtimale karşı yapıldı. Çok şükür ki tedavi sonucu kasılmalarım durduruldu. 32 den 36 ya kadar hiçbişey yapmadım evde yattım bol su içtim. 36 dan sonra yasak kalktı ve yavaştan hareketlendim hep başından beri normal doğum istedim o kadar istedim ki pilates topu,squat, hurma yürüyüş, ev temizleme,cinsellik, çaylar vs. 36 dan sonra yaptım ama ne yaptıysam açılmam olmadı ve bebeğimin gelişimi de öndeydi hep. Doktorum normal doğumun 38 den sonraya kalırsa çok zor olacağını söyledi ki haklıydı. O yüzden dedim Allahım ben ne kadar normal doğum istesemde hakkımda hayırlısı neyse o olsun ve psikolojimi sezeryana da hazırlamaya başladım. 38+5 te kontrole gittim herşey belli olacaktı ve o ana kadar doğum sancımda gelmemişti ne yaptıysamda 🤦🏻♀️ 38+5 te yani bu salı 1 eylülde ultrasonda bebeğimin kilosu 4180 gram civarı çıktı kanala inmemiş açıklığım yok, sancılarım nst de çok az çıktı ve o an karar kesilmişti 😅 doktorum normal doğumun artık çok zor olacağını bebeğimin kanalda kalma ihtimalinin omzunun takılma ihtimalinin yüksek olduğunu,suni versekte sezeryana dönme ihtimalinin yüksek olduğunu ve bebeğimin iri olduğunu söyledi. Doktoruma başından beri hep güvendim ve beni hiç gerçekten yanıltmadı. Bir sonraki gün için spinal sezeryan kararı aldık, İyiki de almışız. BebeğimE 2 Eylül 8.33 de sezeryanla 4240 gram 53 cm olarak Kavuştum ultrasonda yanılma yoktu yani kısaca 😅 Sezeryanım inanınki çok rahat geçti tabiki zorlandığım nokta oldu özellikle ilk yürüyüş kısmında ama sonrası o kadar zor değildi. Ağlayarak girdiğim ameliyathaneden gülerek çıktım spinal hiç acıtmadı sinek ısırığı daha çok acıtıyor inanın 😂 ameliyattan 5-6 saat sonra yürümeye başladım gazımı rahat çıkarttım sabahına. Ve bebeğine bakmaya başladım. İlk 2 gün süt daha az geliyor ama şu an yavaş yavaş artmaya başladı . Spinal anestezi sonrası baş ağrısı bel ağrısı vs. Hiçbirşey inanın yine yaşamadım. Kat ve bebek odası hemşireleri çok ilgilendiler Allah hepsinden razı olsun. Aklıma gelenler bunlar açıkçası. Umarım düzgün kelimeler kurabilmişimdir . Hep her zaman söylediğim bişey vardır biz ne zaman doğumumuzu yönlendirmeye çalışsakta son kararı bebeklerimiz veriyor. Benim oğlum kendisi gelmek istemedi yada gelmek istedi ama gelemedi. Normal yada sezeryan her doğum kendine özel ve güzeldir. Her ikisinin sonucu da tarif edilemez bir mucizeye tabiidir. Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hayırlı evlat nasip etsin inşallah🤲🏻🤲🏻🤲🏻. Şu an oğlum Uras Egem beşiğinde ve ben yanında koltukta huzurluca oturup ona bakarak yazıyorum. Acıbadem Maslak Hastanesi nde doğumum gerçekleşti. Doktorum Esra Özbaşlı. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Pazartesi görüşeceğiz inşallah oğluşla birlikte kendileriyle ☺️❤️ Elimden geldikçe müsait oldukça sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışacağım 😊🧿 Hepinize sevgilerle … ❤️