Eliferva21 Sinemuzan merhabalar,36 haftalık gebeyim plesentada yaşlanma durumu mevcut zararları nelerdir acaba?
Sinemuzan Onrays siz bol sıvı tüketin ki süt oranınız artsın ve bebeğinizi de sık sık emzirin uzun süre uyumasını engelleyin ayak altlarına dokunarak uyandırıp emzirmeniz bu süreci hızlı atlatmanızı sağlayacaktır.
Onrays Sinemuzan silikon uç olmasa zaten ememiyor beni alt çenesi yok gibi bişi çok uyuyor ama ne yaparsam yapayım uyanmıyor
Ronyaseda Sinemuzan 35 haftaligim bu hafta hurma yemeye başlıycam yürüyüş yapıyorum zaten. 36 dan sonra adaçayı içme, merdiven inme cikma, perine masajı, çörekotu yağı icme gibi doğum için hazirliklar yapmaya başlıycam. Sizin öneriniz nedir? ♥️🤭
Sinemuzan Ronyaseda çok fazla bitkisel karışımlar içmenizi önermiyoruz ama hurmanın kanıtlanmış bir etkisi var. Söylediğiniz egzersizler mutlaka işe yarayacaktır hepsinden önce hekiminizden onay almayı unutmayın:)
Sinemuzan Bakdemir Merhaba doktorunuz riskli bir durum görmüyor ise çömelme ve merdiven inip çıkma yapabilrsiniz. Son haftalarda doktor onayı olmadan lütfen hareket etmeyin:)
Sinemuzan momteacher açıkcası doktorunuz bunu sizin durumunuza göre belirliyor. İkisi de omurilik kısmından uygulanıyor epiduralde bir kateter var siz kumanda edebiliyorsunuz yani ağrı durumlarında düğmeye basarak ağrı kesici gönderebiliyorsunuz. Spinal ise sadece bir iğne bel altı bölgenizin uyuşmasında kullanılıyorlar.
Dlmdlmdlm Sinemuzan merhaba bebeğim makat duruş doktorum bu saatten sonra dönemez dedi 37+1 im pazartesi günü sezaryene alacak beni ama haftadan dolayı tedirginim sizce normal bir durum mu? Kaygılanmama gerek var mi?
58Vildan Dlmdlmdlm canım sana tavsiyem sancın açılman sende veya bebeginde riskli bir durum yoksa 38-39. Haftaları gör derim. Nacizane bir tavsiye sadece benimki 🥰
Sinemuzan Dlmdlmdlm merhaba doktorunuz kararı verirken her şeyi göz önünde bulunduruyor. 37. haftadan itibaren sezaryen yapılabiliyor. İçiniz rahat olsun kararı hekiminiz vermiş siz sağlıkla kucağınıza alacağınız anı bekleyin:):)
Ronyaseda Deletedmom417 Canım bende çok araştırdım. 36 dan sonra adaçayı içmeye başlıycam, perine masajı kesi ve dikiş için çok iyi. Yanı olur elbet garantisi yok ama en azından iyi sonuç alan bir çok anne adayı var. Çörekotu yağı içme de iyi geliyormuş. Squat yapma. Son haftalarda çömelme hareketi, merdiven inme cikma ve yürüyüş 🤭
Sinemuzan Anne2_ Normal doğum esnasındaki kasılma ve ıkınmalar sezaryen bölgenizi riske edebiliyor bu sebepten hekiminizi dinlemeniz sizin için en doğusu olacaktır.
58Vildan Sinemuzan merhaba benim bir arkadaşımın 2 hafta boyunca 2 cm açılması vardı 2 gün önce suyu geldi suni sancı taktılar açılması 10 saat boyunca hiç ilerlemedi benim aklıma takılan soru şu; dogum sancısı çekerken sıcak su torbasına oturmak veya sıcak suya oturmak açılmayı ilerletir mi? Aklıma takıldığı için soruyorum tamamen.
Sinemuzan Minikfasulyem26 Bu doğum yaklaşıyor demek ama şu zaman olur demek çok mümkün değil. hemen yarın da olabilir 1 hafta sonra da bebeğiniz ne zaman gelmek isterse :):) Sağlıkla kavuşun
Ronyaseda Sinemuzan Doktorum doğum esnasında benu dinler ikin dediğim anda ıkınır dur dediğim anda durursan vs gibi şeyler yaparsan kesi ve dikiş durumunu azaltiriz dedi. O sancılı anda bunu yapmak kolay olur mu ki🙄
Sinemuzan Ronyaseda Kesinlikle çok haklı hekiminiz ile senkronize olmanız lazım. Gelen dalgalarda ben sancı demeyi çok tercih etmiyorum:) Nefesinizi kontrol etmeye çalışın en güzel yardımcınız nefesiniz olacak:)
Sinemuzan Merve8494 Bel ağrısı görülebiliyor bu tip anestezilerden sonra ama her zmana olacak ve hayat boyu sürecek diyemeyiz. Kesi genelde en yakın şekilde ayarlanmaya çalışılır hekiminiz en doğrusunu uygulayacaktır.
Elifakoglan Sinemuzan yok hayır zaten önümüzdeki hafta test olacağım ben kendim merak ettiğim için sormuştum
Sinemuzan Beyzaneriman bu durumu doktorunuz yakından takip edecektir. Tıbbi konularda çok fazla yardımcı olamıyorum:)
Sinemuzan Bahar_12345 Gebelik süresince olabilen bu durumu takip eden doktorunuz ile paylaşmalısınız sizi en doğru şekilde bilgilendirecektir.
Sinemuzan 58Vildan çok fazla aktif doğum poziyonuz var sıcak su torbasını ben de gebelerimde kullanıyorum mutlaka yararı oluyor ama her gebede aynı yanıtı alamayabiliyoruz.
Sinemuzan zeyzey95 Merhaba bebek ne zaman geleceğini kendi seçer:) gelişimi ile haftasını bekleyen bebek de var ben artık geliyorum deyip çıkıp gelen de:) Sağlıkla gelmesi en önemlisi 2. sorunuza gelince spinal işlem süresine uygun dozda yapılır ve 6 saat içinde geçer. Epidural takılı kaldığı sürece anestezi verebileceğiniz için değişebilir ama doğum sonrasında o da çıkarılır.