Tuba14- Arkadaşlar şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz kimler yaptırdı kimler yaptırmadı fikirlerinizi alabilirmiyim kararsızlık yaşıyorum bu konu da??
babysevgi Tuba14- ben yaptırdım bi sıkıntı yok çok şükür neden tereddütünüz var bu çok önemli bir tarama testi ikili testi yaptırmk kdr önmli
minik0507 Tuba14- bende dun yaptirdim cok sukur hersey normal. Bence yaptirmalisiniz cunku eger gebelik sekeriniz varsa ciddi sıkıntı yaratabiliyor allah korusun. Ogrenmenin tek yoluda seker yuklemesi .
Nihalerdogan Tuba14- Benim doktorum şeker yüklemesi yaptırma taraftarı değil ama tokluk kan şeker testimiyaptırmamı istedi. yüksek çıktığı takdirde mecburen yapacağız dedi 🤷🏼♀️ Sağlık ocagndaki hemşireye kendi doktoru zorla yaptırmış çok pişman oldum inşallah sana yapmaz dedi bunu bir hemşireden duymakta kötü 😒
ikizannesi2985 Tuba14- ben daha 2 gün önce yaptırdım ve iyi ki yaptırmışım. Şeker çıktı çünkü. Hemen önlemini almaya başladık. Yaptırmayacak bir şey yok. Doktorunuz yaptırın diyorsa yaptırın muhakkak. O kadar verilen şekerin hiç bir zararı yok bebeğe
Tuba14- babysevgi bazı profesörler doğru bulmuyo mantıklı da geliyo açıklamaları mesela Canan Karatay
Tuba14- Nihalerdogan ya işte bu çok karışık bş durum geliyo bana bazıları yaptır diyo bazıları yaptırma diyo bazıları sağlıksız buluyo falan hangisi doğru bizim için bebeğimiz için insanın şüpheye düşüyo işte
Hppymm-3 Nihalerdogan bana da açlık tokluk yaptırdı bı tane değerim 157 çıktı 2 hafta boyunca günde 4 kez ölçtüm Varmış gibi kabul edelim artık daha dikkat edelim ara ara günde 4 kez yine olcelim dedi.. E dedim ya varsa yüklemede yapmıyoruz.. o zaman yüklemeye gerek yok zaten varsa vardır diyetisyen eşliğinde devam etmemiz gerekir dedi..bu dahaki kontrolümde diyetisyen olup olmamasına karar vericek
Tuba14- ikizannesi2985 ikizannesi2985 herhangi Bi belirti yaşadın mı peki canım kilo durumun nasıl kaçıncı haftadaısn
ikizannesi2985 Sinemarslannnn canım hiç bir belirtim yoktu. Doktor da dedi zaten, gebelik şekeri gizli şeker olarak ta geçer iyi ki yaptık diye. Bebeklerin kilolu, şeker hastalıklı doğmasına, erken doğmasına ve küveze alınmasına kadar gidiyormış durum.
Nihalerdogan Benim anlamadığım doktorunu açlık ve tokluk kan şekerlerinize baktırmadan yani kan tahlilinizi yaptırmadqn neden direkt şeker yüklemesi yapıyorki ? Ya yoksa şekeriniz yazık değil mi boşuna yükleme yapılması
Sadeceduygu Nihalerdogan açlık şekeri normal çıkıp yüklemelerde sıkıntı çıkabiliyor çünkü. Klasik ama gerçekten iki dilim baklava kadar şeker var. Sanmıyorum ki bu forumda kimse baklava yemesin😏
Tuba14- Nihalerdogan yok önce aç karnına yapıyo testi sonra şekerli su içiyorsun yok karnına ikisini kıyaslıyo
Nurrnur Nihalerdogan canım açlık tokluk şekeriyle yüklemenin bağlantısı yok benim açlık tokluk şekerim normal ama yüklemede yüksek çıktı.
Balbrcu Tuba14- bende yaptırdım yüksek çıktı şimdi diyetle düşürmeye başladım şükür ki insülin gerek kalmadı . Benim açlık tokluk sekerim ölçüldüğümde normal çıkmıştı yükleme yapınca yüksek çıktı .Yaptirmadiniz varsayalım ve şekeriniz var bebeğiniz insülini veya şeker hastası olarak doğabilir ki istemezsiniz kimse istemez şekerden dolayı kilolu doğma ve doğumda da zorluk çekebilirsiniz .. sizin kendi tercihinize kalmış artık yaptırıp yaptırmamak .. bana da çoğu insan yaptırma dedi ben daha 25 hafta da 12 kilo almıştım ve çok tüketimim yoktu ona rağmen fazla kilo almıştım diyetisyen şekerden kaynaklı demisti
Tuba14- ikizannesi2985 evet maalesef öyleymiş ama o kadar şekerli suyu içtikten sonrada sıkıntı olabiliyormuş
Serasmom Tuba14- bu konu canan karatayın uzmanlık alanına girmediği için neredeyse tek basına savundugu bişeyi dinlemek bence mantıklı değil. 🙄
Sibush Tuba14- Canan Karatay’i ornek vermissiniz ama kendisinin uzmanlik alaninin bu konuyla ilgisi olmadigi gibi seker yuklemesi ile ilgili yaptigi aciklamalar sonucu 15 gun meslekten men cezasi aldi.
ikizannesi2985 Tuba14- canan karatay a sırf bu yüzden ceza verildi. Kadım doğum doktoru değil ki kendisi
ikizannesi2985 Tuba14- ordaki şeker 2 dilim baklavaya eşit canım. İnan şekerin çıkarda daha büyük sıkıntı… yine tabii ki sen bilirsin ama insan başına gelince ciddiyetini anlıyor.
Serasmom Tuba14- Bende cok araştırdm ve yaptırdm. Bugune kadar şeker yüklemesi sebebiyle zarar gordugu kanıtlanmış bir bebek yok ama yukleme yapılmadıgında şeker varsa cocuk için cok riskli diye gördüm 😕 benm doktorum yaptırmasam mı diyince bile o fikri aklından çıkar yaptırmamak bikaç kendini bilmezin lafı yuzunden yeni moda oldu ama cok tehlikeli bi durum dedi 😕 tabiki siz daha iyi bilirsnz bebeğiniz için
Balbrcu Tuba14- olma ihtimali yüksek genelde vücudum her yediğimi şekere döndürüyor Muş diyet yaptığım halde oranlarim yükseğe yakın önlem almak en güzeli ..
ikizannesi2985 Tuba14- yaptır canım yaptır. Şekerin yoksa zaten yüksek çıkmaz sınırı geçmezsin. En azındna Allah korusun çıkarsa da tedbirini alırsın ona göre yer içersin bebeğini korumuş olursun
ikizannesi2985 Tuba14- canım hiç bir belirtim yoktu. 24 haftalığım ikiz bekliyorum ve sadece 5 kilo aldım. Kilom vs herşey normal. Gizli şeker olarak geçiyor dedi doktorum. Bebeklere zarar vermemesi için şimdi deli gibi diyet yapıyorum şekerim düşsün diye😬doğuma kadar gidecek böyle