Anne41 sağlık ocaklarının işleyişi birbirinden çok farklı, Hamileliğimin ilk zamanlarında gebelik kaydı için sağlık ocağına gittim, pandemide burda ne işin var hamile kaldıysan kaldın ne bu sorumsuzluk bir de anne olacaksın diye doktor beni bir güzel azarladı. Hiç münakaşaya girmedwn şikayet ettim, şahidim de vardı eşimle gitmiştim, gerekli işlemi yaptılar. Doktor bizzat arayıp bin kere özür diledi ama çoktan iş işten geçti. Sağlık ocağı kaydımı, yaşadığım şehrin elit semtine aldırdım (arabayla 10 dakikada gidiyorum ama değdi). Semtin nasıl yapısı okduğu sağlık ocağını çooook etkiliyor, şuanki sağlık ocağım, doktorum ve hemşirem aşırı ilgili. Hemşirem bie whatsap grubu kurdu ve bizimle oradan iletişime geçiyor. Her ay kan ve idrara çağırıyor ve 2 haftada bir kilo alımın nasıl diyor. Doktor randevularımı mutlaka takip ediyor ve doktora gittiğimin ertesi günü arayıp doktorunuz ne dedi bir sıkıntı var mı yok mu diye soruyor. İlaçlarım biteceği zaman arayıp sağlık ocağına gitmeden kendisine söylüyorum reçetemi oluşturuyorlar. Hamileyiz ve riskliyiz, mümkün mertebe az dışarı çıkmaya çalışıyorum haliyle ve hemşirem Allah razı olsun çoook kolaylık sağlıyor bu konuda. Sıradan normal bir mahalle arasında bulunan sağlık ocağında gebelik kaydı açmak istedim diye anneliğimi bile sorgulayan da doktor, bunlar da doktor. Sağlık ocaklarıyla uğraşın, şahsen ben çok uğraşıyorum peşini bırakmıyorum.