Dk72 Dogansinem57 çayın herhangi bir faydası olduğunu düşünmüyorum ama fazlası demir eksikliğine neden oluyor sanırım özellikle yemekler üzerine ya da yemeklerle birlikte çay içmeyi önermiyor doktorlar. Bence ölçülü içilirse daha sağlıklı olur.
Babyy1S Dogansinem57 faydasi olmaz zarari olur bende çay çok severim sabah aksam icerim hamileyken sadece sabah kahvaltida caycı da yapiyrm onu bitiriyrm daha da icmiyrm
Srzrk Dogansinem57 Araştırın bence bunu. Doktorum bana kahvenin yanı sıra çayı da sınırlandırdı. Çay demir emilimini zorlaştırıyor. Ayrıca kafein barındırıyor. Gebelikte kafein bebek gelişiminde negatif etkilere sahip diye biliyorum. Çok çay içerdim kahve içerdim. Şimdi günde max 2 açık bardak çay, 3 günde bir falan da Türk kahvesi içiyorum
Beyzakural Ah bi Karadeniz’leri olarak çay vazgeçilmezim. ilk haftalarda bulantılardan içemiyordum. Demir eksikliği dışında sorun olacağını düşünmüyorum
EB1661 Dogansinem57 valla sıcakdan yada hamilelikten bilmiyorum ama 4 aydır içtiğim toplasan 7 8 bardağı geçmemiştir sanki içince kanım çekilecek gibi oluyo kahvaltıda ard arda buz gibi su akşam çay yok ama 2 günde bir bir bardak türk kahvesi içerim canım isterse havalar soğunca yine bir çaydanlığa geçerim bence diyorum anca ozaman anlarım gebelikdenmi sıcakdanmı 😅
Hashasim2020 Ben gümde bir tane sade Türk kahvesi bir büyük çay bardağı açık çay içiyorum normalde günde 3-4 kahve 3-4 çay içerim ama frenliyorum kendime doğuma kadar böyle devam😂
MehZey Dogansinem57 genel inanca göre kız bebelerinde çaya bağlılık olurmuş 🤭 benim de erkek ben gebe kaldigimdan beri çay içmiyorum 🙈
Gumball MehZey bende hamileligimden beri çay ve kahveden aşırı tiksindim. Içilen ortamda bile duramıyorum. Bakalım cinsiyeti ne çıkacak. Denicem verdiğiniz bilgiyi 😊
MehZey Gumball bayanın ki erkek olduğu halde çayın bağımlısı olmuş demekki fark edebiliyor bazen 🤭 ama ben 5 aydır çay vurmuyorum ağzıma sadece 1 kere de kahve içtim 😃
Eeezgi Kahve hiç içmiyorum normalde de sevmezdim zaten çay da sabah 2 bardak, akşam yemekten sonra da 1 max 2 bardak içiyorum. Normalde açık içmezdim, şuan açık içiyorum
gulumse0611 Eeezgi bende aynen öyle sabah 2 akşam bir yada iki içiyorum kahve hiç içmiyorum sevmem ona olan hakkımı çayda kullanıyorum 🤗
M_N_R Dogansinem57 Ya bende cok fazla cay iciyorum.Doktorum azaltmami ve cok acik icmemi soylemişti.Bende kan azligi var.Demirin kana emilimini azaltiyo demişti.38+1