Nazbal Bende pazartesi 37+4 de doğum yaptım Preeklampsi geçirdim gögus ucum cıkmıyor bebek tutamadı. Dun taburcu olduk. Hastanede 8 saatte bır 25cc mama ver dedi az değilmi
Ebruay Aysnr0507 bizde de kan uyuşmazlığı var . Ama bebek annenin kanından olursa iğne yapılmaz. Pozitife yapılır. Misal anne a rh- , bebek te a rh- bu şekildeyse iğne yapılmaz.
Aysnr0507 Ebruay evet bende öyle biliyorum ama burda annenin kanından olduğu halde iğne yapıldığı yazılmış o yüzden şaşırdım
cutemom95 Ebruay Aysnr0507 Kesinlikle haklisiniz. Yazarken pozitif yazmak isterken negatif yazmışım . Ben negatif bebeğim pozitif olduğu için iğne yapıldı.
Ebruay Aysnr0507 o yazıyı görmedim senin yazdığını görünce cevap vereyim dedim. Bu benim 3 gebeliğim, indire coomps testim negatif çıktığı için iğne vurulmadim. Doğumdan sonra, ogluşum benim kan grubumdan değilse vurulucaz.
N1ccn Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün 🙏 sormak istediğim; sütüm bir ay önceden geldi yazmışsın ya; bunun icin extra bir şey yapmısmıydın, yani mesela daha fazla mı su tükettin, yada süt yapıcı gıdaları daha özenle mi tükettin 😇
cutemom95 N1ccn Sadece sağlıklı beslendim. Onun harici süt için birşey yapmamıştım. Doğum sonrası ise gerçekten bol bol emzirdim. Emzik kullanmadım. Bebek her istediğinde kendisi bırakana kadar emzirdim. Hatta bir saat uyanmazsa zorla uyandırıp emzirdim.
cutemom95 Bsrlmnemr bacaklarımdan yağmur gibi ardarda damlalar akıyordu sanki afedersiniz altıma yapıyorum gibi yerler islaniyordu. Yanı hu şekilde olursa anlamamaniz pek mümkün değil.
Eemmyy cutemom95 Aa Ewet doğru☺️Nasıldı hastane, hemşireler, Kemal Beyin ilgisi filan memnun kaldın mı? ☺️Gönül rahatlığıyla doğum yapabilir miyiz😀
cutemom95 Mstpnr tabi dikkat etmekte fayda var ama nasip olunca oluyor. Ben hiç-bir şey yapmadigim hatta yatıp uyuduğum halde oldu olan. Ama çok şükür hiç-bir sıkıntımiz olmadı bir gece kalıp taburcu olduk. Inşallah siz de surecinizi sağ sağlim atlatirsiniz 🌸🌸🌸
cutemom95 Hdhdhd en son 34 haftalıkken kontrole gitmiştim bu yüzden doğum şeklini konuşmamıştık. Ama bebek küçük nabzı da yavaş olunca hemen acil sezaryen oldu. Evde suyum geldikten 1 saat sonra doğum gerçekleşmişti.
cutemom95 Hdhdhd Çanta konusunda da sizin dediginiz haftalarda hazırlamayı planlıyordum. En geç 35 te hazırlasam iyi olurmuş alt komşum olmasa çantamı hazirlayamadan doğuma gidecektim.
Hdhdhd cutemom95 hayırlısı olsun bende şimdi hazirlayim ama yeni sezon pijama takimi çıkacak.diye eylül ortasını bekleyim diyordum olmazsa evdekilerden ve aldığım diğer takımları koyarim eksikleri sonrasında ilave ederim
cutemom95 Akkt Sizler bebeklerinizi rahat ettiriyorsunuz demek ki 😄😄 bizim beklenen doğum tarihi 23 eylülken 27 ağustosta geldi ☺
cutemom95 kedilibiranne Kesinlikle öyle erteleye erteleye palas pandiras hazirladik. Zaten çoğu şeyi unutmuşuz kaç kere eşim eve gitti aldı geldi. Allahtan becerip yıkamıştım.
cutemom95 Eemmyy Kemal beyden memnun kaldım. Hastaneden ise memnun kalmadım diyebilirim. Acil sezaryendi boş oda yoktu müşahede odasında kalıp tam oda ücreti ödedik hadi bu neyse çok önemli değil müşahede de rahat ettik. Ama kemal bey kontrole geldiğinde hemsireye benimle ilgili yapılması gerekenleri anlatırken taburcu olmadan önce bandajı cikarin sprey sıkın bandajsiz taburcu edin dedi. Ancak böyle bir işlem yapılmadı. Hemşireye hatirlattigimda gerek yok dedi. Ben pesine düştüm sorguladım meğer bandaj çıkmadan taburcu olursam iki günde bir pansuman gerekirmiş. Bana bunu söylemediler. Peşine düşmesen kontrole kadar 10 gün boyunca pansumansiz dolasacaktim. Üstelik taburcu olmadan bu işlemi yapsaydilar bugun dus alabilecektim. Bugun hastaneye gittim ben iki günde bir pansumana gelemem dedim. Bandajı çıkarıp sprey sıktılar. Bu konuda hastanenin ihmali oldu kesinlikle. Bandajı çıkarmasa bile iki gün sonra pansumana gel demeliydiler.
cutemom95 Eslem23 Iki tane pijama takımı koydum tek pijama takımı yetti diğerini giymedim. Tesettürlü olduğum için ayarlanabilir belli pijama benim için daha rahat oldu. Gecelikle bacaklarım açıldıkça huzursuz olacaktım.
cutemom95 mervoss Hayır herşey o kadar normal seyrinde gidiyordu ki çantayı hazırlamamak konusunda bu yüzden bu kadar gevşek davranıyordum. Gerçekten ne zaman ne olacağı belli olmuyor.
cutemom95 Eylul68 Hayır genel anestezi olmadı belimden iğne vuruldu ama o an spinal mi epidural mi diye sormadım.
cutemom95 Miniginannesiiii1111 Amin Allah razı olsun sizin de haftanız güzel maşallah allahın izniyle gününu tamamlamasa bile büyük ihtimalle Küvöze girmez ..