mervearslannn ben ne yazık ki hamilelik sürecinde içtim iradem çok zayıf çıktı bırakamadım. Hamileliğimi öğrendiğimde bütün sıgaralarımı kırıp çöpe attım 2 gün dayanabildim sadece, yemek yemiyordum atıştırıyordum sadece çünkü yemekten sonra içme isteği çok geliyor bana, herkesle ters tüştüm kimseyle konuşmak istemiyordum sürekli sakız çiğniyordum ama olmadı ne yazıkki. kontrole gittiğimde kalp atışlarını duyduğumda hastaneden çıkar çıkmaz paketi yine çöpe atmak oldu eşimden beni anneme götürmesini rica ettim çünkü eşimde sıgara kullanıyordu, annemde aramam içmem düşüncesiyle çantamı hazırlayıp gittim 1,5 gün dayanabildim sonra gerisi geri evime döndüm her içtiğimde kendime kızdım, kendimden nefret ettim ağlaya ağlaya içtim. Mide bulantılarımı çok bekledim sırf tiksinirim belki diye ama bulantılarımda olmadı. 12. Haftada doktorum vitamin vs vermişti bulantı yapabilir diye belirtti bende bir heyecan oluştu bulantı olursa içmem dedim bulantım olsun diye dua ettim resmen ama bulantı yine yaşamadım. Sıgaranın dumanını boş kavanoza üfleyip nefes alamayacak şekilde yerleştirdim sırf kızımın durumu anlayayım diye ama olmadı en son doktoruma söyledim kullanıyorum çok denedim ama bırakamadım bu süreçleri anlattım çok kızdı hem içtiğime hemde bu kadar stres yaptığıma. 38+3 te kendi isteğimle spinal sezeryan oldum rabbime şükürler olsun ki yavrumu sağlıkla kucağıma almayı nasip etti🙏🏻 Ve birşey daha belirteyim hamilelik döneminde ablamın şirketten bir arkadaşıyla tanıştım, bayanın kız kardeşi yada ablası şuan hatırlamıyorum hamileliğini çol geç öğrenmiş ve bebeği istemiyormuş düşürmesi, karnında ölmesi için herşeyi yapmış, eski divanların üstüne yük koyup kaldırıp indirmiş, bilerek kendini zatürre yapmış ki ilaçlar, iğneler bebeğe zarar versin diye, rakıyı su gibi içmiş, ve en kötüsü uyuşturucu kullanmış kadın eşi yüzünden cezaevine giriyor doğum orda gerçekleşiyor kadının annesi bebek sağlıkmı sormak yerine ne hastalığı var diye sormuş çünkü kimse sağlıklı bir bebek beklemiyormuş. Kız şuan 8 yaşında ve özel sınıfa gidiyor (Üstün zekalı) matematik işlemlerini kafasında saniyeler içinde çözüp yapıyor 3 yaşında gazetede, yada büyük marka başlıklarını okumaya başlamış. Bu arada ablamın arkadaşıda hamileymiş kadın bırak sıgara içmeyi organik olmayan birşeyi yemiyormuş detaylıda oğlunda bir sürü şey çıktı en önemliside kalbindeymiş gebeliği sonlandırmak zorunda kalmışlar. Ve o minik kızında velayetini aldı bebekken, annesi istemediği için.
O yüzden verende rabbim, alanda. dua et bol bol allaha sığın ben her ağladığımda, her içişimde rabbime sığındım, uzun oldu biraz kusuruma bakma seni anlayabildiğim için yazmak istedim bunları🙏🏻🌸