Minikfasulyem26 ezggl eger sekerine dikkat etmezsen yapiyo cnm malesef hem obezite hem seker hastaligi. Ama diyet veya inisulinle care bulunuyo genelde
babysevgi ezggl tip 2 yapabilir yani ileri yaşlarda cıkandan bu daha yüksek bi ihtimal tip 1 e göre .
CansuAbinik ezggl Benim açlık kan şekerim yaklaşık 5 senedir aynı. 93 çıkıyor. Toklukta 128 çıktı. Ama doktorum takip gerektirir dedi. 2 haftada bir gidiyorum. Şeker bende aşırı stres yaptı 🥺🥺🥺
sevcannsevcann Minikfasulyem26 ortalama ne kadara kadar yükselirse öyle olabiliyor, bı bilginiz var mı bu konuda? Yani çok mu yüksek olunca yoksa 120 sınır kabul edildigi icin 120nin üstünde olması sürekli şeker hastası mi yapar
DamlaNur29 ezggl tadımlık yeseydıniz keşke ben nefsimi körertmek içim 1 top bile değil cok az yiyorum dün kek yapmıştım baya şekersiz olmus oda misafir vardı yedim ara öğün niyetine sütle beraber bir dilim 118 cıktı mesela ama ben insilün vuruyorum
Minikfasulyem26 ezggl diyettte dondurma yememeniz lazm zaten ama arada bir kacamak olur tabiki :) siz zaten diyet yapip diyetle dsurduyseniz sekerinizi ve doktor kontrollerinde bebeginizn suyunda kilosnda bir sorn yoksa sekeriniz bebegi etkilememstr.
sevcannsevcann Bende burda durayım.bilgisi olan varsa yazar.benimde gebelik şekerim var artık çok bunaldım sürekli yediğime ictigime dikkat etmekten,şeker olcmekten en büyük korkumda bu kadar stresle dikkat ederken bebeğin doğduğunda şeker hastası olması korkusu😔
zynp131820 sevcannsevcann benim doktorum açlık şekeri için sınır 94 tokluk şekeri yani yemekten 1 saat sonrası için sınır 140 demişti. Bende şimdi insülin ve diyet yapıyorum
Minikfasulyem26 sevcannsevcann tokluk sekeri 140 sinir canm. Tek seferlik yukselme tabiki bebeginize bsey yapmaz. Siz diyetle duzene soktuysaniz ve kontrollernzde bebeginizn suyu kilosu normalse sknti yoktr. Etkilenmesi icn hic diyet yapilmamasi hc dikkat edilmemesi lazm sanrm diyete uyun diytle dusuyorsa sekeriniz bsey olmaz m.etmeyn insallah :) 37 haftalik olucam ben 24 ten beri diyetle ugrasyrm Bebegm etkilenmedi Allaha sukur :)
sevcannsevcann zynp131820 bende insülin kullanıyorum. 3 öğün öncesi hapta kullanıyorum ama hiç bir zaman açlık şekerim 90larda çıkmıyor ne yaparsam yapayım 😩 tokluk 1 saat sonrası 140 130 bazen biraz daha yuksek olabiliyor. O yüzden endişe ediyorum
sevcannsevcann DamlaNur29 bazen 140ı da geçebiliyor. Diyetten değilde acaba bebek büyüdükçe salgıladığı hormondan falan artış oluyor olabilir mi
Fatmamuduk sevcannsevcann Karbonhidrat alımını azalt canım o yüzden yükseliyor olabilir, şeker sadece şekerli şeyler yemekle yükselmez
zynp131820 sevcannsevcann daha önceden de mi şekeriniz var di gebelik şekeri mi yoksa. Çünkü bana hap verilmediğini söyledi doktorum
DamlaNur29 sevcannsevcann 140 sınır ama şöyle bişeyde var bizim makineler damardan alınan kan gbi ölçmüyor daha düşük cıkıyor damardan alınan kanda atıyorum makinede 140 ama damarda 130 falan oluyo bu değer makineler cok hassas değiller bu konuda onuda göz önünde bulundur
zynp131820 sevcannsevcann vücut yeterli miktarda insülin uretmezse olur bende 6gun diyetle takip ettim azalma olmadı insülin e başladım ve çok güzel düşmeye başladı sonuçlarım
DamlaNur29 sevcannsevcann aynen canım doğru dedin gebelil haftası ilerledikçe şekerde artık çıkabiliyor ben ne yalan diyim azda olsa tatlı isteğimi geçircek seyler yiyorum ama dikkatlice yani insilün kullandığım için oda yoksa yiyemem
sevcannsevcann Fatmamuduk hamur işi hiç yemiyorum ekmek yemiyorum diyecek kadar az yiyorum. Pirinç desen hasret kaldım 1 kaşık bile ağzıma sürmedim aylardır. Çayı şekersiz tüketiyorum. Yani her koşulda düşmüyor ilginç bir sekilde. 3 yaşında bir oğlum var acaba stresli günlerim oluyor o yüzden yükseliyor olabilir mi. Bide erken doğum riskim var sancılarım çok buda etki ediyor olabilir mi diye düşünmüyor değilim
sevcannsevcann zynp131820 bu ikinci gebeligim İlk gebeligimde sadece insülin kullandım. Ama bunda hapta kullanıyorum. Kullanılmadığını duymadım hiç canım doktorum ilgili bir doktor riske atacağını düşünmüyorum demek ki kullanılıyor ki uzun süredir kullanıyorum. Gebelik öncesi var mı yok mu hiç bilmiyorum sadece hamilelikler de yükseliyor olabilir de olmayabilir de
Hdhdhd ezggl Bende diyet yapıyorum kaçamak.yaparsam özellikle pirinç beyaz ekmek gibi 170 180 oluyor birsey kulla mıyorum bunları tüketmeyerek dengelemeye calisiyorum kontrolde bebeğin karın çevresi önemli dedi doktorum diyetin iyi gidiyor mu diye gitmiyorsa göbek çevresi ileri haftalar da oluyormuş bebeğe etki ediyormuş ama bizim bile çoğumuzda kalıcı olmayacak surekli yüksek seyrelmezse doğumdan sonra bitecek ins bebekte de aynı korkmayın bu konuda içiniz ferah olsun yükleme hic yaptirmayip bilmeyen ve dengesiz beslenen cok gebe bile var biz en azindan kontrollü ilerliyoruz
zynp131820 sevcannsevcann belki sizin değerler benim değerden daha yüksektir gerek duyulduğunda verilebilir hap belki.
sevcannsevcann DamlaNur29 şuanda 33+5 olduk bir hafta öncesi ciğer geliştirici iğne vuruldum. Salata çorba bile yesem yinede yüksek artık kafayı yicek gibiyim. Sinir olduğum şey bu kadar stresle başa çıkarken istediğimi yiyemeyip bide düşmüyor ya üstüne bide şeker hastasi olursa çok üzülürum cidden