Susaminannesiii merhaba ben de Prematüre annesiyim 33 + 5 haftalık doğum yaptım hala yoğunbakımda. bebeğimin atak geçirdiği görülünce eeg çekildi Eeg sonuçlarında epilepsi görüldü bugün bizden daha ağır ilaçlar birkaç ilaç getirmemiz istendi ve bunun dışında bir çok sağlık problemimiz var şu anda 38 haftalığız.
35 haftalıkken yapılan beyin Mr sonuçlarında beyin yapısının nerdeyse iki ay kadar geri olduğu görüldü beyin kıvrımları oluşmamıştı. Şuan yürür mü konuşurmu motor becerileri yapar mı hepsi muallakta sık ve iyi bir fizik tedaviye baslanacak taburcu olduktan sonra. Şuan küvözde de fizik tedavisi yapılıyor. Doktor bu fizik tedavilere çok iyi yanıt veren çocuklarla karşılaştıklarını ümidimizi kesmememizi söyledi, belki sadece zeka geriliği olarak gözlemleriz bu süreci her ihtimal olabilir dedi. Ama asıl sorun nöbetler ömür boyu devam eder mi, ileriki yaşlarda ilaçlarını verdiğimiz takdirde ufak nöbetler olur mu bir sürü soru işareti var kafamızda. Yazdığınızı görünce anlatmak istedim çok doluyum başka türlü rahatlatamıyorum kafamı😔
Mesela ilaç saati ve vaktinde kullanıldığı halde nöbet geçirme riski oluyor mu, nöbetler ani şekilde beyinde hasar bırakabiliyor mu zihinsel veya fiziksel onu da kestiremiyoruz😔