Herkese merhaba, başlığı görünce bilgilendirme yapmak istedim. Ben de Cumartesi günü Covid pozitif olduğumu öğrendim. 13 haftalık hamileyim. Eşimle pozitif bir vakaya temasımız sonucu ikimizde virüsü kaptık. Önce eşim sonra da ben hastaneye alındık. Eşim 9 gündür ben ise 4 gündür hastanedeyim. Fakat eşime yapılan ilaçlı tedavi hamile olduğum için bana yapılmıyor. Pıhtılaşma tehlikesinden dolayı her akşam kan sulandırıcı iğne yapılıyor ve ateş/ağrı için parol kullanıyorum sadece. Gebelerde ciddi belirtiler görülmediği sürece ilaç başlatmıyoruz sizi gözlem amaçlı hastaneye aldık dendi bana. Şu an 4. günüm ve daha iyiyim. Öksürük ve hafif bir baş ağrım var. Ama belirtilerim balgamlı öksürük, kusma, baş ağrısı ve halsizlikti. Kendi doktorumla durumum bebek için tehlikeli mi diye konuştuğumda endişelenmemem gerektiğini bebeğe geçmediğini fakat artık çok dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Hamilelerin özellikle covid atlattıktan sonra karantina süreci daha uzun 14 gün tedavi+ min. 15 gün karantina gibi uzun bir evde kalma süreci. Sonrasında kadın doğum bebeği görebiliyor. Bol su içmek çok önemli bu süreçte. Çok iştahlı da değilim uzun zamandır ama az az yemeye de başladım. Başlarda çok tedirgin oluyorsunuz ama bebek ve artık annelik duygusu sizi daha güçlü yapıyor. Bu sebeple geldiğim gün ile şu an arasında ciddi bir düzelme var, bağışıklığımız bence diğer insanlara göre daha kuvvetli. Ama her zaman dikkatli olmak gerekiyor. Malesef biz yaşadık henüz atlatmadık ama sizler dikkatli olun. Test sonuçlarınızı da devletten 2-4 gün arası, özelde 1 gün de öğrenebilirsiniz. E-nabızda her şey çıkıyor.