Merhaba kızlar, sonunda bende doğurdum postu açmak bizede nasip oldu😊😊. En başından beri sezaryen diye tuttursam da doktorlar normal doğum için hiç bir sebep yok diyip yapmadılar. Gebelik şekerim olduğu için 40ncı hafta dolunca doğumu tetikleyelim başlayalım dedi doktor. Çarşamba günü sabah erkenden yatışım yapıldı. Tüm gün boyunca 2 saatte bir hap verdiler 8 tane içtim aynı zaman da nstyle takip edildi her verildiğinde. İçtiğim bu hap bebeği strese sokmadan doğumu yavaş yavaş başlatıyormuş. Süreç bana uzun gelince suni sancı istedim vermediler. Suni sancı bebeği şoka strese sokuyor. Kasılmaların daha çok oluyor. Amacımız kasılması değil zamanla gevşemesi dedi doktor. Başta bi tuhaf gelsede gerçekten söyledikleri tek tek oldu. O gün akşam nişanım geldi. Ertesi gün eve gönderdiler mola vermek için. Sabah eve gittim duşumu alıp uyudum. Öğlen kalktığımda suyum geldi. Hemen hastaneye gittik rutin kontroller yapıldı. Ve ertesi gün sabahtan tekrardan ilaca başladık. Saat 4 gibi sancılarım başladı. Daha sonra rutin hareketler yürüyüş merdiven in çık küvete oturma falan derken gece saat 4e kadar anca dayanabildim ağrıya. Açılmam 4 cm olduğunda epidural yaptırdım. Gerçekten çok rahatladım ve baya yorulmuştum o saate kadar. Biraz uyumaya çalışırken ebe geldi açıklığı kontrol etmek için 20 dakika olmuştu daha epidurali yaptıralı ve açılmam 9 cm olmuştu. Yattığım odayı hazırladılar ameliyat malzemelerini falan o sırada gece nöbete kalan kadın doğum doktoru geldi. Muayene etti ve kafası yukarıda vakumla çekicez seninde çok sıkı ıkınman lazım gelmezse sezaryene gidicez dedi. Çünkü kalp atışları düşmeye başlamıştı.Benimle birlikte bebeğimde çok yoruldu tabi. Ben zaten o sırada çok sakin ve rahattım o kadar ağrıdan sonra baya iyi gelmişti epidural. Doğum da yattığım oda da olunca doğumhne korkusu falan da olmadı. Hafiften arada ağrı giriyordu geldiğinde söyle başlıcaz sende ıkınacaksın dedi. Son dakikaya kadar gelmişken sezaryen olmak istemedim zaten çokta sakin ve iyiydim yorgunluk haricinde bir kaç kez ıkınmamla kaydı bal oğlum. Hiç acı ve ağrı hissetmedim çok güzel bir doğum oldu. Hemen göğsüme yatırdılar uzun süre kaldı. Temizliğini ölçüsünü doktor kontrolü falan her şeyi oda da oldu bebeğimden hiç ayrılmadım. Plesantanın düşmesi ve dikiş baya uzun sürdü. Çok fazla dikişim olmasına rağmen dikişlerden yana hiç ağrım yok. Benim için kötü olan bağsurun çıkması oldu ve sadece şu an onun ağrısını çekiyorum. 40+3 de 3200 gram 52 cm doğdu minik oğlum. Rabbim sizlere çok daha kolay hayırlı Sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah. 🥰🥰