minikmevaninannesi sancılarım gece 12′den sonra başladı. Yalancı/gerçek sancı ayrımını bilmiyordum o yüzden yatıp uyumaya çalıştım ama uyuyamadım. 1 saatte bir 45 dakika bir giriyordu eşim hastaneye gidelim dedi, nişan gelmedi suyum gelmedi gitsek bile bir şey yapmayacaklar sancıyı evde çekmek istiyorum zaten yarın kontrolümüz var dedim. Sabah oldu eşim hadi gidelim dedi kontrol olmasına rağmen erkenden gitmek istemedim. Eşim işten izin alıp gidecektik öyle olduğu zamanlarda acele acele stres oluyordum. Doktorumun o gün nöbetçi olması rahatlığıyla akşam rahat rahat gidelim dedim sancı 20 dakikada bire düşmüştü ama ben hala nişan ve suya güveniyordum. Nerdeyse tüm hamileliğim boyunca ev işine elimi sürmedim erken doğum olabilir denildiği için. O gün eliptik bisikletin bile çekip odada yerini değiştirdim. Odadan odaya sandalye taşımalar falan 🤦♀️ Bütün işlerimi yaptım sancı iyice bastırdıkça pilates topu üstünde geziyordum artık. Eşim sürekli arayıp gidelim mi diyip duruyordu benden meraklıydı gitmeye. En son canım bulgur pilavı istedi onu yaptım ama kıvrana kıvrana yapıyordum 😂 yedim ve eşimi aradım sancı 15 dakikada bir oldu daha hastaneye 1 saatlik yol var hele trafik falan yolda doğurmamak adına gidelim artık neyin nesi bu sancılar dedim. Trafiğe kaldık sancı 10 dakika 7 dakika derken 4 5 dakikaya kadar düştü ve iyice bastırdı. Son ses sagopa kajmer dinleye dinleye saat 6 6 buçuk civarı giriş yaptık 2.kata kayıt açırtırmaya çıktık inanılmaz kalabalıktı ben daha fazla duramıcaaammm diyip 3.kata direk doktorun odasına girdim hocam çok sancım var dedim hemen geç ultrasona oleeeyy çok güzel diye benden çok heyecan yaptı 😂 geçtim ve 3.5 cm açılman var yaşasın hadi hemen 8.kata çık diyip alkış yapıyordu 😂😂😂 eşim kapıdan duymuş zaten bir çıktım kendisi şok 😂 sancı odası, damar yolu açılması, serum derken serum takılan kadar odada halay çekiyorduk çök kalk yürüyüş yapıyordum nolduysa o serum dan sonra ben bittim. Enerji menerji kalmadı. Sürekli açıklık muayenesi yapılması 🤦♀️bir de hem ebe hem doktor yapıyordu 2 kere o acı 🤦♀️🤦♀️ açıklık 6 cm olunca suyumu patlattılar sonrası tam bir ızdırwp oldu. Kimseyi gözüm görmek istemedi. Soru soranlar gözümde münker nekir gibi geliyordu. Nstye bağlanmak bile işkence geldi. Kusmak istiyordum kusamıyordum tuvalete bile kalkamadım sonda ile boşaltıldı 2 3 defa 🤦♀️ bir daha doğuracak olursam buscopan falan istemiyorum dicem.