Bu hastaneye gidipte doğum yapanlar nereye kayboluyor diyordum şimdi anladım telefonu almak tamamen lüks oluyormuş bırakın foruma girmeyi :) 39. Haftada doğum yaptım uzun uzun yazmak istiyorum ama genel olarak özet geçeyim.
Kendi doktorumun nöbetine denk geldim, zaten o gün kontrole gidecektim doğuma gittim.
O gece 4 ebe vardı tahminimce 2 3 tanesi stajyerdi. Ekip başındaki ebe müdahale yapıyordu diğerleri izliyordu. Normalde tek ebe olurmuş nöbette.
Doğumum başından şu anki sürece kadar inişli çıkışlı bir olay iyi mi kötü mü daha hala kestiremiypruz çok detaylı olduğu için şu an yazacak vaktim yok. Merak edenler için hastane, doğum ekibi ve çocuk doktorlarından bahsetmek istiyorum.
Doğuma zatne kendi doktorumla girdiğim için içim rahattı. Hem ebe hemde doktorum aynı anda açıklık muayenesi yapıyordu yalan söyleyemiyeceğim ebenin eli hafifti hissetmiyordum ama doktorumun muayenesi acıtıyordu. Doğum ekibime lafım yok fakat çocuk doktorlarına ve hastane tutumuna inanılmaz sinir oldum!
Çocuk doktorunu bir kere bile görmedim sadece dosyada adı yazıyordu. Bilgilendirme için gelen hemşire dışında gelen olmadı. Gece 12 sularında doğum yaptım. Ertesi sabah 9 gibi başka bir çocuk doktoru geldi. Odaya hemşireyle girdi, dezenfektan sıktı, önceden yazılmış hazır reçeteyi ve alacağımız eczanenin ismine kadar verip başka hiçbir şey sormadan(bebek emdi mi? Kaç kere çiş kaka yaptı?) doğum kilosundan 30 gram kaybetmiş sütün yetmeyecek reçete yazdım bunları şu eczaneden al diyip çıktı. Birincisi zaten bebeğin midesi kiraz çekirdeği kadar, ilk günler süt değil kolostrum geliyor, doğumdan sonra her bebek belli bir kilo kaybı yaşar ki 30 gram nedir yani? Bunları ilk kez doğurmama rağmen ben biliyorum lohusa kadına söylenecel laf mı bu? İnanılmaz sinir oldum reçeteyi yırtıp atmalarını söyledim. Gece nöbetçi olan doktor kadındı dosyadan gördüğüm kadarıyla, sabah gelen erkekti. Hastanedeki 2 çocuk doktoruda böyleyse ben buraya kontrole getirmem dedim ve ücretsiz muayene hakkımı bile kullanmadım.
Gece 12de doğum yaptım kendi doktorum akşam taburcu olursun dedi nöbet bitimi ayrıldıktan sonra sürekli odaya personel gelerek muhasebeye gelmeniz lazım diye ısrarla geldi gitti eşim o sıra bana yiyecek bir şeyler almaya gitmişti muhasebeye giden olmayınca bu sefer odayı arayarak çıkış yapmamız gerektiğini söylediler. Hastanede 24 saat bile kalmadım ki kalma taraftarı değildim ama daha ağzıma lokma girmeden kovulur gibi taciz edilmekten hiç hoşlanmadım. Üstelik kaldığım oda sancı odasıydı normalde doğım sonrası ayrı odaya alındığı söylenmişti buna bile itiraz etmedik ama yapılan muameleden hiç hoşlanmadım. Telefondan sonrada sürekli odaya personel girdi çıktı sinirlenip gram dinlenmeden çıkış yaptık. Şimdilik aklıma gelenler bunlar