Smnrky Bugün sigarayı bırakalı 6 gün oluyor. Sigaraya 13 yaşımda başladım şu an 23 yaşımdayım. 26+4 haftalık hamileyim. Öğrendiğim günden itibaren çaba sarfediyordum ama olmuyordu. Geçtiğim cuma afedersiniz aşırı kusmaktan olsa gerek kan kusmaya başladım. Gece 03:30’da direkt hastaneye gittik ama yolda giderken tek dediğim ne olur bebeğimize bir şey olmasındı. Kaybetme korkusu yüreğimizi o kadar derinden yaktı ki, şükür bir sıkıntı çıkmadı. O gün sabaha kadar hastanede sonuç bekledik, ben o sırada kusmaya devam ediyordum. Sırf tiksinmek için o halde bile sigara içiyordum. Sabah 08:00 gibi eve gelebildik, uyuduk. Sonra eşim uyurken ben markete gidip sigara aldım ama paketi açmadım. Akşama kadar elimi dahi sürmedim sigaraya, eşime verdim paketi. Ne olduğunu anlamadı yüzüme baktı artık içmiyor musun dedi. Bıraktım dedim, çok sevindi. Kendide içiyor ama benim bırakmamı çok istiyordu. O gündür bu gündür hiç içmedim. Bir kaç gün önce bir duman çekmeyi denedim, küllük kokusu gibi bir tat geldi aşırı midem bulandı. Sağolsun eşim sigarayı terasta içiyor, içeri girince kişisel bakımını yapıp öyle yanıma geliyor. Bu aralar biraz zorlanıyorda olsam, ciğerlerimin rahatladığını ve vücudumda ki lekelerin kaybolduğunu görmek beni aşırı mutlu ediyor. Bende böyle değişiklikler yapıyorsa, kim bilir bebeğim için ne değişiklikler yapıyordur. Kızımız ve sağlığımız için bırakmamız gerekiyordu. Sıra eşimde ve darısı isteyen herkesin başına diyelim. Bebeklerimiz ve ailemiz için yapamayacağımız hiç bir şey yok, yeter ki isteyelim. Daha geçen haftaya kadar bende burada nasıl bırakabilirim diye araştırıyordum ve inan ki kendi sigara bırakma hikayemi yazacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi. Umarım bırakmak isteyen herkese hikayesini yazmak nasip olur, bebeğimize sağlıkla kavuşabilme hayaliyle yapamayacağımız hiç bir şey yok.🤲🏼🥰♥️