Svdsrdl başta plaquenil ve azitro isimli iki ilaç verdiler 5 gün kullanmam için. Sıtma tedavisinde kullanılıyormuş. Hamileler üzerinde etkisi bilinmediğini söylediler özellikle. Ama iyileşmek için almak zorunda olduğumu da söylediler. Ben maalesef çok ağır geçirdim hastalığı bu yüzden bebeğime bir şey olmaması için dualar ederek ağlaya ağlaya aldım ilaçları. Bunlar geçirmeye yetmeyince ikinci aşama tedaviye geçildi bu kez 14 gün kullanmak üzere hiv tedavisinde kullanılan bir ilaç verdiler. Bu daha da tehlikeli olduğu için birkaç gün direndim fakat iyice kötüleşince doktorlar eşime benim hayati risk taşıdığımı söylediler eşim ve ailem de o korkuyla ilaçları kullanmam konusunda zorladılar haliyle. 14 günün sonunda semptomlar tam geçmese de negatif sonucu almıştım çok şükür. Devlet de bebeğin kontrolü konusunda destek oluyor. Çocuk kardiyoloğu benimle irtibata geçip bebeğimin kalbini ayrıntılı bir şekilde inceledi hastalıktan sonra ve hiçbir sorun olmadığını söyledi. Doğumdan sonra da kontrol edecekler inşallah yine hiçbir sorun çıkmamasını ümit ediyorum 🤲