Öncelikle çok da pozitif bir hikaye değil. İlerde kendimize de bir hatıra olması ve ne yaşadığımı unutmamak adına yazmak istedim.
💐Bizim hikayemiz Ekim ayının sonlarında kedimin bana gereksiz ilgi göstermesiyle başladı kasığıma habire masaj yapmak istiyordu😀 Ben de acaba dedim. Sonra takvime baktığımda 2 gün de gecikme olduğunu farkettim ama olağan geldi bana ara ara bir kaç gün sarkıyordu. Kimseye demeden test yaptım ve bana ilk selamını verdi Karaca kızım. Eşime sürpriz yaparak söyledim ve 9 aylık maceramın ilk adımları başladı.
💐 Acayip rahat bir hamilelik geçirdim bir kaç hafta bulantı sonrasında çiçek🌸 Ama benim psikolojik olarak hazırlanmam 6 ayı buldu. Asla anaç değilim ve korkuyordum bu durumdan. Eşime çok düşkünüm onunla gezeyim yiyeyim içeyim rahatım bozulmasın gibi salak saçma bir düşüncem vardı. Kalp atışını duydum tepki yok hareketler başladı aaa oynuyo galiba falan ama öyle duygusallık asla yok. Sonra benden anne olamayacak diye bir endişe sardı 🤦🏼♀️(Ahhhh ne aptalmışım) Hareketler belirginleşince elim karnıma gitmeye başladı , kızımla konuşmaya onu hissetmeye başladım. Ufaktan analık yükleniyordu galiba 😀
💐Derken 32 . Haftamızda kontrolde bebeğimin suyunda bir azalma fark etti Dr um. Bolll su bolll karpuz dedi. 35lerde toparladık ama yine de tedirgin etmedi diyemicem.
💐 Hamileliğim boyunca aktiftim 20.haftadan itibaren squat yaptım sporumu yürüyüşümü ihmal etmedim hatta doğumdan birkaç gün önceye kadar yüzüyordum 😀 Gören artık evine git yolda sokakta doğuracaksın diyordu. Bu arada 175 boy 70 kg ile hamile kaldım. 18 kg aldım ,güzel yedim sağlam yedim 🙈 aşırı iştah vardı 25 almadım diye seviniyorum öyle söyliyim 🤰
💐 Derken 38 de çatı muayenesi oldum. Allah’ım nerdeyse hiç bişe hissetmedim klasik alttan muayene gibi geldi . Dr cok iyi çok müsait bir çatı ama açıklığımız henüz yok bebek de kanalda değil ama girebilir dedi. Motive etti ben de gaza geldim ooo çatı muayenesinde canım acımadı ki ben yaparım ki ohh oh modu 😀🙈 hıhı canım yaparsın😀 çok fazla şartlamışım kendimi normale hata yapmışım aslında… Neyse
💐39+5 olduk bütünnn kontrollere eşimle gittik ama işten sebep annemle gitmek durumunda kaldık. Giderken de içime doğmuş gibi bir makyajlar bir süsler püsler 😀 annem de seher ne uğraşıyon sıcakta diyor aman dedim avaralık işte
Neyse gittik ilk nst bağlandı sıfır sancı bebek hareketleri de az baya ben de zaten hissetmiştim bir kaç gündür az oldugunu ama bebek büyüyor yer daralıyor diye düşündüm. Sonra Dr ultrason ile baktı hmm dedi yüzü değişti. Bebek hala kanalda değil ve yukarda seher zor döner bu dedi. İstersen en geç cumaya kadar bekleriz ama riskli ben bugün hemen almaktan yanayım riske atmak istemiyorum dedi risk kelimesi bana yetmişti zaten eve gitsem de bir şey yapmayacaktım. Dedim ya içime doğmuş gibi hazırlanmıştım. Bu arada dr uma inanılmaz güveniyorum ve seviyorum. Bugün olsun eşimle konuşayım diyebildim. Aradım sesim titreye titreye. Sezaryenden deli gibi korktuğumu bildiği için sakin olmaya çalış geliyorum diyebildi yavrum. Eşim gelene kadar yakın çevremi aradım geliyor diye o arada yatış işlemleri yapıldı eşimi beklerken önlük falan giydim ama hastane çantamız babamızda hemşireler hadi diyor bir yandan, diyorum bebeğin kıyafeti bile yok babamız gelmeden onu görmeden gitmicem 😀 neyse geldi o an ağladık biraz kavuşuyoruz dedik 🥰
💐 Titreye titreye gittim ameliyata. Muhteşem bir ekip bekliyordu beni anestezi uzmanı ellerimi tuta tuta sakinleştirdi korkuyorum diyordum devamlı. Beklediğinden çok daha güzel olacak dedi. Öyle eğip bükmeden boyun aşağıda sarılır gibi bir pozisyonda spinal iğnesi vuruldu. Şöyle diyim sıfıra yakın bir acı . Acı da değildi aslında. Drum geldi başladılar valla bacılar ne çekiştirme hissettim ne acı sohpet ede ede prensesler gibi doğurdum saat 14.20de. Yanagıma geldi hemen Ağlayınca burdayım annem dediğimde sustu ben eridim orda. Bebeğimi indirdiler aşağı ben de bekliyorum işlemleri o ara telefonumu vermiştim bir personele diyorum fotoğraflar güzel mi göstereyim mi falan diye esprileştik. O kadar mükemmel bir ameliyattı. 14.20 de kavuştuk kızımla
💐 Sonra odaya götürdüler beni . Tekrar söylüyorum bundan sonrası işin asıl boyutu korkuyorsanız okumayın belki de bende böyle oldu bir de çok açtım ben. Bir gün öncesi akşam yemeğiyle duruyordum. Dolayısıyla akşam 7de ben 24 saattir belki bir bardak suyla duruyordum inanılmaz açtım.
Nitekim ayağımın uyuşukluğu geçmeye başladıkça müthiş bir ağrı başladı. Hemşireler 7 gibi geldi hadi dediler ben sadece ve sadece ayağa kalkıp 2 adım atabildim. Ömrümde böyle bir acı yaşamadım ki zaten acıdan yarı bayıldım gibi bir şey oldu eşim belimden sarıp tekrar yatağa getirdi gözlerim karardı ve ağlamaya başladım. Ben nasıl ayağa kalkıcam diye. Sonra bir şeyler içtim biraz bari güç olsun diye ama ikinci ayağa kalkmada da odadan dahi cıkamadım. Hemşire sonra ağrı kesicinin dozunu artıralım yürümen gerek artık dedi. Bir iğne vurdu. Bir saat sonra tekrar denedim bu kez koridoru turladım ve şükür diyebildim. Taburcu olana kadar 4 kez iğne istedim bu şekilde ancak nefes alabildim. Ki olay bundan sonra başlıyor benim için. Eve geldik yürüyorum sıkıntı yok ama yürüdükten sonra yatağa geçtiğimde bir kulunç ağrısı vuruyor nefes aldıkça kemiğim ciğerime batıyor gibiydi yarı oturur halde nefes alabiliyordum o yüzden yaz ayı demeyin mutlaka sıcak su torbası alın valize . Ameliyat yerinden bile daha fazlaydı ağrısı. Bu böyle gittikçe hafifleyerek bugün 7.günde tamamen geçti bütün işimi tek başıma görebiliyorum ağır kaldırmak hariç. İlk 3 gün gerçekten her yatıp kalkmaya 10dk kadar kıvrandım acıdan ama o da geçiyor. Şifresi ise sabır ve şükür 🙏
💐 Ben ki asla anaç olmayan kadın ve müthiş bir acı çekerken emzirdiğimde sanki hiç ameliyat olmamıştım gibi hissediyordum. Bence öyle kutsal ki bu his. Kızım kucağımda değilken acılar içinde kıvranıyordum ama emmesiyle beraber ciddi anlamda sıfır ağrı sızı resmen rabbimin" bak bunun için sana güç veriyorum o güçle evladını doyur" mesajıydı
💐 Ben ki anaç olmayan kadın bebeğime baktıkça seni nasıl ihmal ettik biz bu zamana kadar diyorum 3 yıllık evliyim 3 yılım boş geçmiş gibi resmen.
İnanılmaz duygusal bir hal alıyor insan. Kızımın yüzüne bakıp bakıp cok güzelsin annem diye beni ağlatan bu his duygusal annelere neler yaptırmaz 😂 ota boka uçan kuşa yerdeki karıncaya ağlar haldeyim su an 😂
Benim gibi öküz duygusuz bir kadın anneliği böyle hissediyorsa duygusal anneler lütfen hazırlayın kendinizi. Hayatınızda yaşayacağınız en uç mutluluk olacak . Ben şu zamana kadar bir bebek kucağıma almamışken su an annemden bile kıskanıyorum herrrr şeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum hep benimle kalsın benim kucağımda olsun istiyorum.
♥️ Rabbimmmmm sen ana olmak isteyen hak eden hiç bir kadının kucağını boş bırakma inşallahhhh. Öyle güzel bir duygu ki…
Herkes vakti saatinde kavuşsun inşallah
Biz kavuştuk Karaca kızımla çok şükür ♥️