Benim hikayemde böyle 😌 gebeliğimin ilk gününden normal Doğum istiyordum çünkü iğneden korkan ben , nasıl olur kesilmeyi göze alabilirdim ki🤷🏻♀️ Doğum zor , ağır sancılı biliyordum ama yinede kesilme düşüncesi beni kahrediyordu 😞 her şey çok güzel geçti Gebeliğim boyunca maşallah, gıkım çıkmadı oldukça rahat geçirdim bende bebeğimde gayet sağlıklıydık bekle bekle bizim Bebek gelmedi 39 bitti 40 bitti 41 bitti derken doktorum olmaz daha fazla bekleyemeyiz kakasını yapabilir risk alamayız dedi aslında 40 bitince ha bugün ha yarın diye diye endişeli bir şekilde sancılanmayı bekledim hatta denemediğim şey kalmadı ( sıcak duş , küvete oturma , merdiven inip çıkma, hurma yeme gibi ) yok biZimki inatçı inmedi bir türlü kanala her muayene sonrası keyfi yerinde halleriyle daha çok endişelendirdi beni 😄🤦🏽♀️ 42.haftanın içinde suni sancıyı denemeden (çünkü hiç açılmam yoktu , suni etkili olmazsa sancı üzerine yine sezaryan olmaktansa) direkt sezaryanı tercih ettim bu sabah 10’da spinal sezaryanla Doğum yaptım ağlayarak girdim ailemi arkamda bırakarak türlü korkularla ameliyathaneler buz gibi tam bir ciddiyet istiyor neyseki doktorum cana yakındı hep ona güvendim 😌 doktorum gelmeden spinal iğnem yapıldı bele vurulan bu iğne açıkçası beklediğim gibi ağrılı değildi. ağrılı olan ilacın kendisiymiş meğer çünkü ilaç belden aşağı inerken kuyruk sokumuna doğru baskılı bir yanma hissi oluşturuyor ve bacaklarınızı bir anda hissetmediğinizi anlıyorsunuz , sonra doktorum geldi hemen işe koyuldu tabi ben çok panik olduğum için sakinleştiricide vuruldu onunda etkisiyle yarı uykulu bir hisse büründüm nabzımı kontrol eden hemşireye sürekli bişey diyecem ama diyeceğimden değil öylesine diyip durdum saçmalak serbest o kafayla😄 gülüştük falan bi ara doktoruma müzik açın dedim evet açalım dedi ama unuttular her hal açan olmadı 🙂 sonra hemencecik bebeğimi gösterdiler ağladım tabi tarifsiz o kısım gerçekten anlatılmaz yaşanması lazım 😍 çıkar çıkmaz kakasını yapmış bizimki 😄😄 neyse sonra odamıza çıkarıldım spinalin etkisi ile 2,5 saat kadar uyuşukluğun geçmesi beklendi 2,5 saat kadarda serumlarım sürdü yani ameliyattan 5 saat sonra ilk adım için kaldırıldım o an inanılmaz ağrı hissettim şu andada ağrım var ama çekilmeyecek gibi değil . Yani her şey iyi güzel korkulacak bişey yokmuş yok yere handikap yaratıyoruz 😄 şu da bir gerçek bebeğiniz karar veriyor Doğum şekline ☺ ben artık anne oldum darısı sizlere 🤰🏻 Bu sürecim bitti , 🤱🏽 Bu sürecim başladı .hayırlı günler 💙