sherlock_anne kesinlikle katılıyorum, bebeğiyle yatmayı tercih eden anneleri de anlayabiliyorum. Ama asla kimse kimsenin çocuk yetiştirme biçimine karışmamalı. Herkes aynı, tek tip yetiştirse tabiri caizse bir marangozun elinden çıkmış eşdeğer kerestelerden bir farkları kalmaz. Her çocuğun ihtiyaçları, gelişimi, durumlara verdiği tepkiler birbirinden farklıdır. Hiç kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil. Bebek kendi bebeğiniz ve onu ihmal etmediğiniz ona zarar vermediğiniz sürece, gelişiminde olumlu olduğunu düşündüğünüz her şeyi kendiniz yapmalısınız. Başkası değil. Bebeklerin duygusal,fiziksel ihtiyaçları olduğu gibi anne-babaların da var. Mutsuz huzursuz olmaktansa “anne oldum kadınlığımı, evimi,eşimi unuttum” diye dövünmektense kendiniz geliştirdiğiniz yöntemlerle bu süreci çekirdek aile için mutlu ve eğlenceli hale getirmek gayet mümkün. Asıl size böyle yorumlar yapan vicdansızmış. Bu sadece bebeğimin hayatıyla ilgili değil ki, eşim ve benim hayatımla ilgili. Artık araştıran, okuyan insanlarız. Her okuduğumuzu olduğu gibi alırsak kendimiz bir yorum katmadan, tekdüze uygulamaya çalışırsak ne kadar doğru olur? Ayrıca eğitim aldığım tüm psikoloji hocalarım gece uykudayken bile bebeğin anne-babasıyla zihin etkileşimi kurduğunu söylüyordu. Bu birçok araştırmada da var. Sadece koku duymak mesele değildir, zihin etkileşimi bile kurabilen bebekleri 5 metre öteye de koysanız etkileşimi devam eder. 🍀 siz bebeğinizin olumsuz etkilendiğini anlayabilirsiniz, eğer böyle bir durumda buna devam ederseniz asıl sıkıntı orada. Deneyip de sonucunu bilmediğimiz hiçbir şey için peşin hükümlü olmamak gerek 😌 biz bu çocukları biblo gibi kenara koymuyoruz, marangoz elinden çıkan kereste değiller. Hamurunu yoğuracak,şekillendirecek ona emek verecek olan bizleriz. Sadece yanımızda yatsın yedirip içireyim o nasıl olsa güvenli bir bebek olur değil. Psikolojik olarak anne baba da mutlu olacak ki evladına elinden gelenin en iyisini sunsun 😌🎈 çocuklarınızla ve eşinizle ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birisinin doğrusu sizin de doğrunuz olmak zorunda olmasın 🍀