NeseMf Busraburak81 Şanlıurfa taraflarında çok koyarlar bu ismi havayolu şirketinde çalışırken çok denk gelirdim☺️
Seval22 Cerenkacamz yeğenimin adı Melinda ve türkiyede çok az sayıda var bu isim anlamıda benim güzel kızım demek benim kızım olsaydı adı İnci Lâl olcakti ama oğlumuz oluyor Bartu olcak adı
2106 1 Aydan az kaldı benim aşkım kızımın adı da Asmin Lina 🥰 herkes aylardır bu şekilde sesleniyor ona
Silay35 Cerenkacamz Eliz Maya Yazel Nare İlsu Şilem Şimal Tanem Berçem benim kızım olsaydı Name ya da Lidya koyacaktım
1Vera_ Laila26 Ruslar da kullanıyor fakat Farsça ve Arapça’da da var. Tasavvufi manası da var. Günahlardan kaçınan harama düşmekten korkan anlamında.
elaanurr Nagihan88 ilk başta benim eşime de çok değişik geldi o isim bana da farklı geliyor pek duyulmadığı için sanırım ama kulağa çok hoş geliyor ve anlamı da güzel :) bizde Afra koyucaz Allah’ın izniyle
GulnurMahmut kedilervekaranfil yok canım ben beğendiğim için dedim sadece. çok farklı isimler de var ama bana göre değil Yaa bunisim konusu ne kadar geniş ve zor 🤭
Falii21 Sonhamilelik Umay Türk mitolojisinde hamile kadınları bebekleri koruyan tanrıça kadın kutsal bir tanrı olarak geçiyor Alparslan Türkeş’in kızının ismi de umaydır. Çok sevdiğim bir işim ama mitoloji de insanlar tarafından uydurulmuş bir tanrıça ismi olduğundan bebek için uygun olmayabilir
gupsemnur Benim kızımın ismi Sidelya ilk koyduğumuzda değişik geldi etrafa zor söylediler ama şimdi alışıldı 10 yaşında ama başka isim duymadım sidelya diye