Kalp-1996 Dahiliye doktoruma gittim kızlar ben 100 yaptıramam 50 gramda çok zorlandım zaten dedim tamam dedi yaptırmayalım ama diyet verdi birde haftaya sağlık ocağında şekerine baktır diye tekrardan şekerli su içmeden baktırıcam arada kontrol altında tutulan yani tatlı yok günde bir tane yiyebilirsin dedi o kadar bakalım
Kalp-1996 Kbr26phlvn şekerli şeyler hariç herşeyi yiyebiliyorum tatlı pasta bazı meyveler hariç dedi doktorum herşey tüketebilirsin gebe olduğum için çok kısıtlama yapmadı
minikbebeklerim Ben 22+5im. Bugün kontrolüm vardı doktora sordum şeker yüklemesi için ne zaman geleceğim diye. Ben genelde yaptırmıyorum açlık tokluk şekerine bakarız sıkıntı olmazda gerek yok dedi. İkinci hamileliğim, ilkinde 75lik yaptırmıştım zaten çok zorlanmıştım bunda da yaptırmak çok zor geliyordu ama ben yine de bütün testlerin tahlillerin vs. yapılması gerektiğini düşünüyorum o yüzden çok kafam karıştı.
joki Bizde de şeker hastası kimse yok, kilolu da değilim ama gebelik şekeri çıktı bende. 2 aydan uzun süredir diyet yapıyorum. Zaten yemek seçiyordum, i-na-nıl-maz bıkmış vaziyettetim. Bu sabah biraz kaçamak yapayım dedim, canım tost ve simit çekmişti. Azcık yedim. Ama 2 saattir şekerim düşmedi o kadar yürüyüşe egzersize rağmen. Benim de imtihanım buymuş. Gene de bebişin sağlığı için iyi ki yükleme yaptırmışım diyorum.
Kalp-1996 joki yaa çok dikkat et canım sende bende diyet yapıyorum tarçın şekeri düşürüyormuş dene istersen internettende araştırabilirsin şekeri düşüren şeylerden bahsediyorlar şimdikten geçmiş olsun sağ sağlam alırız bebecikleri kucagımıza inş 🥰🙏🏻🐣🐣
Cnsuyakan Kızlar benide sağlık ocağından aradılar ama henüz 22+3 um erken değil mi 24-28 haftalar arası yapılması gerekmiyor mu ?
Bahar-amine Benim insülin direncim vardı hamilelikten önce hapını kullandım hamile kalınca doktorum bıraktırdı. Şeker yüklemesi için de tahlil yaptırdı değerlerim iyi çıktığı için şeker yüklemesi yaptırmadık
Srzrk Kalp-1996 Birkaç gün önce yaptırdım şeker yüklemesi. Gece 12 den sonra hiçbir şey yiyip içmedim. Ertesi gün 8-8.30 gibi hastaneye gittim. Şeker yüklemesi için geldiğimi söyledim. Önce parmaktan açlık kanıma baktılar ve kan aldılar. Açlık normal çıkınca çilekli ve aşıırıı şekerli (75 ml şeker 330 ml içinde) verdiler. 10-15 dk içinde iç ve içtikten 1 saat sonra tekrar kana gel dediler. Ondan 1 saat sonra bir daha kan verdim. Değerlerim normal çıktı. Ama içtiğim şey berbattı. Midem alt üst oldu bir şeyler yiyene kadar.
Aaannesi Kalp-1996 ilk gebeliğmde yapalım demisti ben yaptırmadım.Cunku cok fazla konusma dönüyodu bununla ilgili zararlı diye.Suan hipertansiyonum cıktı ona da baktırmak isterim.24 haftalığım bakalım ne dicek doktorum🤔
Oozzee Ben hiç dikkat etmiyorum, asitli-şekerli, karbonhidrat Allah ne verdiyse tüketiyorum🤪 10 gün önce yaptırdım şeker yüklemesi; açlık 83, 75 ml glikoz içtikten sonra 143, ondan 1 saat sonra 130 çıktı. Doktorum “sıkıntı yok” dedi🤷🏻♀️
Kalp-1996 Kozlar bende Cuma günü tekrardan yaptırıcam ama şeker yüklenmeden yapılacak sabah aç karnına gidvem kan alıcaklar Yediklerime gelince kızartma da tüketiyorum evet doktorum çok kısıtlama yapmadı sadece dikkat ediyorum
RabiaMG Kalp-1996 benim kizartmada yasak yaziyorda bende yemedim. Smdi aclik tokluk verdim bekliyorum bakalim sonuclar iyidir İnsallah 🤲🏻😊