• Gebelik
  • 17. Haftada tetanoz vurdurmam sorun olur mu

Gebelik süreci baslattigim saglik ocağı 3 ay arayla tarih verdi bu tarihlerde konturolum var ilk tarih yarın için aynı zamanda bebeğin hareketlerini hissedince tetanoz vurmaya gel dediler üç gündür bebeğim hareket ediyor tetanoz için erken değil mi vursam riski var mıdır?

MehZey ya genelde heryerde 20-24 arası diye yazıyor ama burda cok duydum 17 lerinde olanı istersen hissetmedim daha de biraz daha bekle sen bilirsin senin içinin rahat olması en önemlisi

Meriwa hani bebeğe zarar verecekse asla kabul etmem erken vuruldu mu da bebeği riske atıyormuş gibi duyumlar aldım acaba 20. Haftayı mi beklesem😒

1. Haftada vuruldum ilkini bebeklerim gayet iyi suan 25teyim hiç bir sorun olmadı

MehZey bugün hemşire bana 20 hafta yarin olacakmiş dedi diğer hemşire hanımlara sordu bir sıkıntı olurmu diye hayır 1 gün olmaz dediler 17 çok erken değil mi

Selo39 özellikle 17 de gel demediler bebek hareketlerini hisset öyle vurucaz dendi hani bazıları 18 19 da hisseder ya acaba ona dayanarak mi hareketlensin gel dediler

MehZey 17 erken bir dönem olduğu için senin o haftalarda hissedeceğini tahmin etmemiştir onlar. Ben 19 da hissettim Ama aşı için 20. Haftamda gittim

MehZey sağlık ocagındaki ebe 12den sonra vuruluyor dedi öyle vurdurdum bende

hudahuma53 Google’da de öyle yazıyor 12 den sonra vurulan oluyormuş ama pek endişeliyim ya 😒

MehZey Doktorun vurdur dediyse yaptır canım sorun olcağını düşünmüyorum

Beni sağlık ocağı hiç aramıyor sadece hamileyim diye kendim aradım bildirdim gel kan testi alalım dediler o kadar özele gidiyorum aşıları doktor söyler sanırım var mı tecrübesi olan

• [silindi]

MehZey Banada hem doktorum hemde sağlık ocağındaki doktorum 17 de vurul dedi ben hareketlerini henüz hissetmiyorum 19 da aşı olacağım

MehZey ben bugün vuruldum 22.haftalık hamileyim. Doktorum 20.haftadan sonra vurdur dedi sağlık ocağına gittiğimde 17.haftadaydım vurcaklardı bende doktorum 20.haftadan sonra vurdur dedi dedim tamam öyle yapalım dedi bir şey demediler yani sizde öyle söyleyebilirsiniz 😊

MehZey o duyumlar şeker yüklerken de var ultrasona fazla giriyosun radyasyon alıyosun diyende cok var ben 2 dozumu da oldum çok şükür bişey olmadı yani şöyle düşünün hamilesiniz kuaför e gidiyosunuz manikür pedikür yapılıyo alet farz edelim dezenfekte değil sizin parmağınız kanayınca ordan enfeksiyon kaptı ve bu bebeğe geçiyor evde küflü bıçak elinize battı bahçede çiçeğiniz var dibini çapalarken bişey oldu bunun sebebi enfeksiyon riskinize karsı korumaktır hastaneler tabi güvenilir steril ama ben bazen binde bir ihtimalin beni bulma olasılığını düşündüğüm için yaptırdım içim rahat kimisi bebek kıpırdamadı etmedi diyor bende hiç olmadı açıkcası yapınızla alakalı hersey gene de siz bilirisniz zorunlu bişey değil