UrasEgeninannesi zeyzey95 benim annem şeker hastası. Bende de çok şükür hiçbişey yok kilo harici😅 Hamilelikte de şu ana kadar 9 kilo aldım kontrollü gidiyorum. bebeğimin suyu falan hep iyi gitti. Bende yaptırdım çok şükür temiz çıktı. Sonrasında pişman olmak var. Erken doğum riskiyle karşılaşan anne adayları oluyor önüne geçilmediği için çevrenin yanlış yönlendirimi ve doktorun ilgi ve anneye bilgi eksikliği yüzünden. İnşallah sende de hiçbirşey çıkmayacaktır 🤲🏻 Çıksa da düzeliyor inşallah endişelenme
AyaYlmazYldrm Ahsend49 acik kalp ameliyati yapyirmiyorsunuz 1 teneke kutu soda benzeri bksey iciyorsunuz ne zarari olsbilir ki doktorlar yaptirirn diyor sekeriniz olsa dahani iyi
Imfromlastnight Ben yaptırdım arkadaşım yaptırmadı. Bir de havalara girmişti ben yaptırmam diye. Şimdi ödü patlıyor erken doğumdan. Şekerden dolayı suyu fazla çıktı :/
mankenhamile Imfromlastnight bende öyle bir şey olmadı ama 9.aydayım ve yükleme yaptırmadım açlık tokluk şekerime bakıldı normal sınırın da altında çıktığı için doktorum ve aile hekimim şeker yüklemesini gerekli görmedi bence bu doktora ve kişiye bağlı.
Merveyunus31 Ahsend49 ben yaptirilmamali diyenlerdenim şimdi cahil damgası yicemi de biliyorum :) ama umrumda değil.. kararınızı etkilemek istemem ben yaptırdım bebegin gelişimi önde diye ama keşke yaptirmasaydim ilk 50lik yaptı çikolata yiyip gittiğimi soyledigim halde ki zaten yüksek çıkacaktı açlık sekerim :) açlığın 104 cıktı ve ertesi gün tekrar çağırdı doktor 100luk yaptı öldüm bittim o içecek kadar iğrenç birşey yoktur herhalde bildiğin sekerim erimiş hali öyle yoğun ve mide bulandırıcı ki bebeğim 3 saat ac kaldı ki geceden birşey yiyip içmedim öyle demişti doktor tabi ki şeker zararlı bebeğe de anneye de ama farklı şekiller de de öğrenilebilir ben bu öğrenme şeklini sevemedim🤷♀️ açlık tokluk şekerine bakılabilir aletle her hamileye verilebilir çok zor değil :) şu iki dilim baklavaya eşit diyen kişilere soruyorum neden 2 tane baklava yemiyoruz ozaman?
mankenhamile Merveyunus31 kesinlikle👍🏻Madem öyle biz niye evden getirmiyoruz şekerli su ? İçindeki şeker miktarı karıştırdıkları suda kim bilir ne kadar.Baklava örneğini de vermeseler olmaz baklavadaki fıstık yağ ve başka ne konuyorsa şekerin dengesini sağlıyor zaten yani suya katılmış saf şeker kadar ağır bir şekeri yok şurup eklense bile miktarı belli ama o içirilen sudaki şeker miktarı belli değil sadece sıvının miktarı belli
Mekamu Merveyunus31 niye çikolata yiyip gidiyorsunuz şeker yüklemesine? Doktor yediğiniz çikolatanın içeriğindeki şekeri oranını mı ölçecek tabiki normal 50lik yapacak. Çünkü BİLİMSEL olanı bu. Ben de yaptırdım ve içtiğim şey gayet normal meyve suyu tadındaydı. Ki tatlı hiç sevmememe rağmen rahatsız etmemişti. Ve baklava yedirilmemesinin sebebi de baklavanın içeriği, herkesin aynı şeker oranına sahip baklavayı yemesi mümkün mü Allah aşkına?
Merveyunus31 mankenhamile şeker direk bebeğe gidiyor zaten o yüzden ultrasonda dönsün falan diye yiyecek gidiyoruz yedigimize dikkat etsek zaten gereği yok yaptırmanın o şekerli su gerçekten beni mahvetti çocuğu ne yaptı bilmiyorum ben kaç gün etkisinden çıkamadım ama işte..
Mekamu mankenhamile valla bravo sizin bu düşündüğünüzü yıllarca süren araştırmalar sonucu bilim adamları tespit edememiş ama siz şak diye çözdünüz sırrı 😂
Derya-D Ahsend49 Canım bebeğe bir zararı yok kesinlikle. Oturup bazen tutamayıp 3-4 dilim baklava yiyebiliyorsun. Bununla eş değer. Besinler direk ona gitmiyor bizim vücudumuz abzorbe edip ona yolluyor. Ben çok araştırdım ve en kötüsü ani bebek ölümlerinin çoğu annedeki şeker hastalığından. Ben bunu düşünerek yaptırdım. Gazoz dan bir farkı yok. Yaptır için rahat etsin.
mankenhamile Merveyunus31 olsun canım olan olmuş Allah sağlık versin sen de doğduktan sonra şekere dikkat edersin👍🏻
Merveyunus31 Mekamu çikolata ben her gitmeme yiyorum kan sekerim dustugu icin şeker yüklemesine aniden karar verdi cikolata yediğimi bile bile yaptı ayrıca bilimsel araştırmalar vs vs. Diyorsun da zaten tıp dünyası ikiye ayrılmış durumda bu konuda bizim ayrilmamiz gayet doğal. 50lik olanı zaten gazoz gibi ben 100lukten bahsediyorum ayrıca ben konu sahibine yorum yapıyorum sizi irgalamaz
mankenhamile Mekamu canım ben bunları kafadan atmıyorum ilaç sektörüne bayılan doktorlara kafa tutan gerçekten işini severek yapan dobra canan karataya yani yine bir bilim insanına inanıyorum.
Halimekinali123 Mekamu canan karatayda bir doktor değilmi oda soyluyo yaptirmayin diye onun soyledikleri bos ozmn
Mommy2b zeyzey95 mantıklı değil çünkü tamı tamına 100 g aldığınızı bilmeleri testin sonucunu daha anlaşılır yapıyor. 100-150 g arası bir glikozun 1 saatte kan şekerini artırmasına bakmakla tam olarak 100 g’a bakmak ve herkeste aynı orana bakıp buna göre kıyaslamak vs
Merveyunus31 mankenhamile 100/10000 katılıyorum 😂 canan karatayi doktordan saymıyorlar galiba o kadın ne dese bana doğru geliyor nedense
Mommy2b mankenhamile 10 söylediğinden 4ü doğruysa 5i yanlış 1i de dikkat çekmek için ortaya attığı anlamsız birşey oluyor. Diyetisyenlerle arası çok iyi değildir kendisinin :)
Mekamu mankenhamile canan Karatay maalesef popülerlik uğruna bu konuda çok yanlış şeyler söyledi birçok doktor da çıkıp bunu düzeltti. Kendisi koronayla da işkembe, sarımsak ile savaşıyordu. Ne oldu milyonlarca insan bu illet yüzünden vefat etti. Bu kadın yerine banu çiftçi var mesela onu dinleseniz kadın nedenleriyle çok güzel açıklıyor.
Mekamu Merveyunus31 eğer ırgalamaz olsaydı, cevapla diye bir seçenek olmazdı 😙 burası bir tartışma platformu. Kaç kişi bu test sayesinde gebelik şekerini öğrenip de bunun olası kötü sonuçlarından kurtuluyor, bu riske değer mi bebeğiniz için, bunu düşünün.
mankenhamile Mommy2b ben kadını seviyorum,güveniyorum ve takip ediyorum kimle arası iyi kötü pek ilgilenmiyorum🤗
Mommy2b mankenhamile tercih meselesi tabii ki ancak ben mesela diyetisyenim, bilimsel makale okumayı biliyorum ancak metalürji okumadım alanım da değil bilimle alakam var diye alanım olmayan bir konuda ahkam kesemem. İlaç piyasasına rest çekmesini takdir ediyorum canı gönülden ama bazen pire için yorgan yakılıyor şeker yüklemesi meselesi bunlardan biri. Gestasyonel diyabet çok yüksek sıklıkla belirti göstermeyen bir durum ve görülme sıklığı da azımsanamayacak kadar çok. Dediğim gibi tercih meselesi; 100 g saf glikozu (kandan bile değil) sindirim yoluyla almanın zararlarıyla yüksek şeker sorunu olduğunu bilmeden devam edecek gebeliğin bebeğe vereceği zararları kıyaslayıp karar vermek kişiye bağlı zaten. Hep dualarımdasınız karataycılar inşallah gestasyonal diyabetleri olmaz hiçbirinin diye 🌻🌻🌻
mankenhamile Mommy2b teşekkürler ama çoğu gebede zaten oluyor gebe olmasak da şeker zaten hayatımızda olmaması gereken bir şey.Dikkat ettikten sonra şeker yüklemesi yaptırmaya gerek kalmaz,biraz irade meselesi.Çevremde de yaptırmayan kim varsa sıkıntı yaşamadı ama yaptıranların da şeker hastalığına yakalandığına çok şahit oldum ve çocukları da sıkıntılı durumda.Günümüzün popüler şeker ölçme yöntemi bu maalesef halbuki çok daha masum yöntemleri de var ama nedense çok az doktor o masum yöntemleri tercih ediyor ki bence gerçek doktor onlar.