Merhaba sevgili anneler ve adayları... isterdim ki buraya gününü tamamlamış bebeğinin kokusuna karışmış bir olarak hikaye ekleyeyim, mutluluğumu paylaşıyım ama bazen işte Rabbim türlü imtihanlarla sınıyor ve istediğimiz gibi olmuyor... zaman zaman su azalması başlığı altığında yardımlarınıza ihtiyaç duydum sizlerle paylaştım. Bu süreçte dua ve desteklerinizle yanımda oldunuz şimdi de 32 haftalık dünyaya gelen oğlum için küvez savaşını kazanması adına dualarınızı istiyorum sizden... 26. Hafta 8 mm ile ölçülen amniyon sıvım sonucu detaylı ultrasona tekrar tekrar girdim ve bebeğimde herhangi bir soruna rastlanmadı. Bu su miktarı ile amnisure, vajinal var idrar kültürü, tahliller herşeyi yaptım bende de sorun çıkmadı. Ama suyum azalıyordu ve neden bilmiyorduk... Zeynep kamil perinatoloji bölümünde takibim uygun görüldü ve 26. Haftadan 30. Haftaya kadar sınırda geldim. En son 30. Hafta kontrolünde 4.5 ile ölçülen su ile yatışım yapıldı. 2 hafta boyunca yani 32. Haftaya kadar nst ile takibim yapıldı... bebeğimin kalbi iyiydi ama suyu gün geçtikçe azalıyordu... 2.5 mm ile bile gün kazanmaya çalıştım. Heyet Doğuma karar verene kadar... Önce sunni sancı ile normal Doğum denenicek dendi ama bebek dayanamayabilirdi. Doğumhaneye indiğimde bütün kaygı ve korkular benimle beraberdi... önce bebek dayanacak mı diye bir ağrı serumu takıldı... ağrım başlamadı bu süreçte... nst ye bağlı 1 saat kadar bekledik bu serum ile... sonra çatı muayenesi yapılacak dendi ismim anons edildi... 😞 o an acı felan Yok hanımlar kendinizi kazmadığınızda ama benim acım tamamen korkularımdan İbaretti... hiç durmadan ağladım... öğlen 1 den akşam 17.00 ye kadar çaresiz bir bekleyişle... sonra dendi ki sezeryan ile Doğum uygun görüldü ilk sırada sen varsın Simge... sonda takıldı ( düşünüldüğü gibi acı duyulan birşey değil) damar yolu açıldı, sedyeye yatırıldım ve ameliyathaneye geçtik... sonrası yarım saat içinde uyanmam da dahil Doğum gerçekleşti... uyandığımda mide bulantısı vardı hafif ve gaz sancısı mı ne olduğunu tam da anlayamadığım bir sıkışma. Sonra öğrendim ki gazmış... biraz sıkıntılı bir ağrı gaz ağrısı. Bunun dışında sezeryandan 5 saat sonra yürüdüm, yürüdükçe rahatladım. Ameliyat sonrası karna bastırma ve Alttan muayene olayı var evet. Kanama olsun diye... 😔 ancak Allah razı olsun can acıtmadan hassas davranan bir hemşireye denk geldim... yürüdükçe gazım çıktı... ikinci gün büyük abdeste çıktım. Ben iyiyim ayaklandım... bebeğim ise ciğerleri uyum sağlamaya çalışıyor... diğer organları iyi bulundu... ancak ciğer geliştirici iğne olmama rağmen bebeğimin ciğerleri tam gelişmedi ve antibiyotik veriliyor serum ile... sütümle kavuşturamadım... elimle çabalıyorum bir damla geldi iki günde... inşaallah sütüm gelir diye dua ediyorum ve uğraşıyorum... bu arada bebeğimin kilosu 1458 gr. Boyunu yazmamışlar... 25.04.2017 dünyaya gelen minik bebeğimin küvez savaşını kazanması için duanızı istiyorum sizlerden.... uzunca yazdım belki birilerinin merak ettiği birşeyler vardır diyerek... hepinize vaktinde zamanında kokusuna kavuşacağınız kucağınıza alacağınız doğumlar diliyorum🙏🏻🙏🏻