Jiji-m EdanurZ ben hazir sut iciyorum artik meyveli kakaolu icmeye basladim midemi bulandiriyor sadecesi 🙁
Muj91 EdanurZ süt ürünlerinde değil ama tek başına süt içtiğimde bende de gaz yapıyor. Süt içmiyorum o yüzden. Ama yoğurt, ayran, peynir rahatlıkla tüketiyorum.
askdunyam EdanurZ laktozsuz süt ve kefir öneririm. Yoğurt yapmaz genelde ama ayran çok yapıyor daha az tüketin isterseniz ayran olarak. Bir de ev yoğurdu yapıyorsanız aldığınız inek sütü çok yağlıysa daha çok gaz yapıyor
EdanurZ askdunyam normalde ineğimizin sütü yağlı ama bekleyince kaymağı çıkıyor kaynanam kaymağını alıp bize sütü veriyor yinede rahatsız ediyor bilemedim🤷🏻♀️
Zeyyno_ EdanurZ Hm dedm belki göbeğin varsa bağırsaklara baskı yapıp hazımsızlık yapabilio ama ben hiç süt ve süt ürünlerinde hazımsızlık yaşamadım köy peyniri ve köy yoğurdu da yiyorum sütü sevmedğm için içmiyorum ama yoğurda bayılırım
askdunyam EdanurZ kaymağı alsanız da yağ oranı yüksek olduğu için çok gaz yapar ben de denedim şişlinlik gaz yapıyor diğer herseye dikkat ettiğim için ondan olduğu kesin
EdanurZ Zeyyno_ bende çok severim hergün 1 kase yiyodum ama rahatsız edince yiyemiyorum artık yoğurdu
Zeyyno_ EdanurZ çünkü bnde bi ara köy yoğurdu kokuyordu burnuma sırf kokusu için yiyemiodum hazır yedm ondn sonra tekrar köy yoğurdnu yedim 😊
Cileklipasta EdanurZ hamilelik boyunca laktozsuz süt tükettim, normal süt aşırı gaz ve şişkinlik yapıyordu bende de.
EdanurZ Minnak01 canım aslında en faydalısı köy sütü ama herkese iyi gelmiyor herkes içemiyor o yüzden hangisini içebiliyosan onu iç canım