Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Umarım biran önce feraha çıkarsın. Bende Kasım 2019 da dış gebelik yaşadım düzensiz beta artışım vardı ve bir iki hafta kadar takip ettik bu durumu. İlk doktorum kürtaj önerdi ama mantıklı gelmedi. Rahip dışında oluşan bi gebelik için kürtaj olayı çok saçmaydı bence… Dış gebelikten emin olduktan sonra zaten hafif lekelenmelerim başlamıştı. Bu arada doktora güvenmediğim için hemen değiştirdim ve bu doktorum, ilk gebelik ve yaşımın genç olmasından dolayı kürtajı gerekli görmedi. Rahme zarar verebileceğini, enfeksiyon ve yapışıklık yapabileceğini söyledi ve değerimde kendiliğinden düşmediği için kalçadan metotreksat iğnesini yaptı. ertesi gün kanamam oldu ve zamanla vücuttan attı bu şekilde. Beta takibine devam ettik bu süreçte. 35 gün gibi bi süre sonra adet olmaya başladım ve rahim filmi çektirdim. Ufak bi tıkanıklık vardı açtılar hemen ( çok basit bi işlemdi hiç korkma) ve sonrasında doktorum bu iğnesin etkisinin uzun sürmesi sebebiyle 6 ay korunma önerdi. 6 ayın sonunda tekrar gebe kaldım çok şükür… evet manevi olarak zor bir süreç ama sıkma canını gönlünü ferah tut. Hepsi geçiyor hayırlısıyla. Allah yardımcın olsun.