Kızlar ben 35 +5 haftalık hamileyim. 25nci haftada siğil cıkmaya basladı önce bir iki taneydi araştırmadım gecer dedim sivilce falan sandım şimdi 10 tane kadar artmış. İnternetten baktım kötü şeyler yazıyordu normal doğuma engel yazıyordu.. Ben devlet hastanesinde doğum yapcaktım bu durumu fark edip sezeryan yaparlar mı benim doktora onu muayene ettirmem gerek mi.. Tedavisi varmı ve kurtulur muyum.
Genital bölgede siğil
Siğille doğum yapamazsınız doktorunuzu uyarın yardımcı olur mutlaka, belki dikkat etmez
MinnakLiva devlet hastaneleri genelde zorunlu olmadıkxa sezeryan yapmıyorlar napcağımı bilmiyorum hafta içi muayane gidip söylicem inşallah sezeryan der ve gün verirler 😒
D27777 devlet hastanelerinde siğile rağmen normal doğum yaptırıldığını duymuştum ama doktorum kesinlikle normal olmaz dedi bebeğe geçme ihtimali olduğundan. Risk almaya değmez yani. Doğum öncesi kaybolursa normal deneriz. Olmadı doğum sonrası geçmezse yakarız dedi. Bi başka doktorsa acilen yakılması gerek diyerek korkuttu ama gebelik sürecinde düşük bağışıklıktan ötürü tekrar çıkıyorlarmış o yüzden doğum sonrasına bıraktık tedaviyi.
D27777 doktoruna söylemen gerek benimde iki tane et beni gibi bişey vardı burda okuyunca gecen hafta kontrolde doktora söyledim bakalım siğilse normal doğum yapamazsın dedi ama şükür et beniymiş.devlette olsa utanma cekinme göster bebeğe de geçiyor diye okudum çünkü
A_ys6604 benimde önce bacak aramda Birtane cıktı 😔 sonra genital bölgemde bitane daha sonra bir tane daha derken şimdi 9,10 tane var ve ben hic salak gibi araştırmamıştım da doğum da yakın napcam bilmiyorum devlet hastanesi sezeryan yapmazsa bebeğime gecer korkusu beni yiyip bitiriyor kaç gündür daha size varsa doktorunuza gidin hemen basayım tedavisine
Bende de var siğil doktorum muayene etti alttan eğer siğillerin vajina içindeyse engelmiş normal doğuma ama dışındaysa engel olmazmış
Sweetmerve doktorunuz oylemi dedi?
D27777 devlet hastanelerine pek güvenmiyorum ama inşallah güzel ilgilenirler 🙏🏻
D27777 canim hicbir sekilde normal dogum yapma o virus suan sende var bebegine bulasir agzinda yüzünde cikar Allah muhafaza . Sezeryan olacaksin mecbur zaten doktoruna dedigin zaman sezeryana alacak seni . Dogum esnasinda bebek alindiktan sonra sigillerin de yakilarak tedavi edilebilir Allahim sifa versin ama gecer moralini bozma lütfen
Meltem95 evet
melegegebe inşallah canım benim, 🙏
D27777 galiba buda zorunlu durum oluyor yani benim doktor kesinlikle yapamazsın demişti inşallah senin için hayırlı bir karar verecektir
Arkadaşlar siğil nasıl oluyor benimde vajinamın üstünde bir şey vardı sivilce diye tahmin ediyorum. Dün de patlamış içi boşalmıştı siğil de böyle bir durum var mı
D27777
Merhabalar, bu konudan oldukça müzdarip olanlardan birisiyim. Gebelikten önce çıkmıştı bende 1 yıl kadar tedavi oldum önce yaktırdım tekrar çıktı defalarca yaktırdım sonra podofilin diye bir ilaç var çok etkili siğillerin üzerine sürüyorsun bir kaç günde düşüyorlar onu kullandım geçmişti ama gebelikte tekrar çıktı 25. Haftadayım Doğum doktoruma ilk gün söyledim her gittiğimde bakıyor çünkü bu bir virüs bebeğe bulaşmaması lazım o yüzden normal Doğum yasak kesinlikle sezaryen olmak gerekiyor normal Doğumda bebeğe bulaşırsa nefes borusunda çıkıp tıkayıp öldürebiliyormuş bebeği, ayrıca gebelikte 32. Haftaya kadar kullanılan trikloraasetikasit diye bir madde var internetten aldım onu önerdi doktorum şuan durdu siğiller küçüldü bazıları düştü bile ondan kullanmanı tavsiye ederim çünkü başta benimde bir iki taneydi sonra artmaya başladı artış olunca bu asidi kullanmaya başladım şuan durum iyi, ama vajinajın iç kısmına baktır içerde olması daha riskli benimkiler dışta, ayrıca eşine de bakın onlardan bulaşıyor genelde yada sende varsa ona da bulaşır dikkat edin