• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Simal61 bende gebzede oturuyorum istasyonda doktorum op. Dr. Kamil Karataş kendisi çok güler yüzlü ve ilgili bir doktor kendisi esas darıca hospital parkta çalışıyor istasyonda özel klinikte muayene ediyor kliniğin ismi hayat tıp merkezi tavsiye ederim ❤️🙏

Yelizmsl Merhaba,men 29+6 haftalik hamileyim ve benden 2-3 damla kan geldi. Bu neden ola bilir? Belimde sancı var😕 vajinal varisimde var.

Havvis normal doğum sancısı 5 dakikada bir gelen ve yaklaşık 1 dakka kadar süren sancılardır ve düzenli bir şekilde gelirler diğer düzensiz bir şekilde yani 10 dakika bir 20 dakika bir gelen sancılar yalancı doğum sancılarıdır 🙏😊

Yelizmsl Sancı Her Geldiğinde Ikınmak Bebek Başının Yanlış Yerleşmesine Sebebiyet Vermiyor mu? Bir Gebeye Öyle Söylemişsinizde. Banamı Yanlış Öğrettiler Diye İkileme Düştüm. Bende Ebeyim Hiçbi zaman 1-2 Cmken Bile Ikındırmadım Gebeleri Primiparlarda 9 Cmde Multiparlarda İse 6-7 Cmde Ikındırıyordum. Yanlış Yapan Benmiyim Bilemedim.

aAngel2020 ne zaman geldi ve hala gelmeye devam ediyor mu eğer devam ediyor ise hemen acile gidin erken doğum riski veya düşük tehdidi olabilir 🙏😑

Bacak aramdaki baski neden oluyor peki😊

melindam bebek zaten doğum kanalına yerleşmiş oluyor o yüzden bir sıkıntı olmaz aksine açılmasına yardımcı olur ben hastalarıma hep öyle yaptırdım ve hepsi memnun kaldılar herkesin bilgisi eğitimi kendine birşey diyemem 🙏

aAngel2020 kontröle gittiğinizde doktorunuza söyleyin 😑 hatta aksatmayın yarın gidin tehlikeye atmayın

melindam Ve ayrıca bana açılmanın daha kolay nasıl olacağını sormuşlardı ve bende sancısını her hissettiğinde yere çömelip eğilmesin söylemiştim hiçbir zaman yanlış yönlendirme yapmam hasta memnuniyeti benim için önemli çünkü bende bir gebeyim ve neler yapılmasını gayet iyi biliyorum size kızdığımı falan anlamayın sadece yorumum bu 🙏😊

Karadagn o zaman yalancı sancılar bu tip sancılar doğumun yaklaştığını ifade eder vücut şimdiden kendini doğuma hazırlıyor yani 🙏❤️

9 haftalık hamileyim sol taraftan karnıma vuran bir bel ağrısı çekiyorum ne olabilir

Mira1453 Bel ağrısının hamilelerde görülme sıklığı yüzde 40-60 arasındadır. Ancak hamilelerin sadece yüzde 15-20’si günlük hayatı etkileyecek kadar şiddetli bel ağrısı sorunu yaşar. En sık leğen kemiği çevresinde veya bel bölgesinde olan kas ve eklemlerin gerilimi veya gevşemesine bağlı ağrılar görülür. Bunların ikisi bir arada da olabilir. Bu dönemde görülen bel ağrıları biyomekanik, hormonal, damarsal veya diğer nedenlerle oluşan ağrılardır. Yapılan çalışmalar, hamilelik öncesinde bel çukuru fazla olanların hamilelikte bel ağrısına yatkın olduğunu gösteriyor. Kısa zamanda fazla kilo artışı bel ağrısı oluşumuna neden olabilir. Hamilelikte rahimdeki büyüme karın ve sırt kasları arasında kuvvet yönünden dengesizliğe veya büyümüş rahmin ağırlığı direkt olarak basıya sebep olarak ağrı yapabilir. Relaksin, östrojen ve progesteron serum düzeylerinde artış gözlenir. Yüksek relaksin seviyesi eklem gevşemesine, östrojen de relaksinin etkisinin artmasına neden olarak bel ağrısının gelişmesine katkıda bulunabilir. Büyüyen rahim, aort gibi büyük damarlarda basıya neden olup, iskemi ve metabolik bozukluk bel ağrısı yaratabilir. Bunların yanı sıra iş ve psikolojik faktörler de belde ağrıya neden olabilir. Kalça veya çevre kemiklerde geçici osteoporoz (özelikle D vitamini eksikliği olan anne adaylarında eksikliğin artmasına bağlı olarak kemiklerde yumuşama ve kırılmalar), kas zorlanmaları da ağrı nedeni olabilir.

Yelizmsl Bişey Diyemiyorum Bu Konu uzar Gider Meslekte Kaçıncı Yılınız Tecrübeleriniz Neler Bilemiyorum Siz Öyle Yapmışsınız Doğru Olarak Görüyorsunuz Değişen Şeyler Olmuş Demekki Ben Kaçırmışım Değişimleri. İyi geceler Hayırlı Doiumlar Diliyorum

Yelizmsl ben doktora gittiğimde karnımdan bakınca kese görünmedi vajinal ultrasonla baktı ordan göründü o an kaç haftalıktı sizce ayrıca 2 hafta sonra kalp atışına gelebilirsiniz dedi

Yelizmsl Hamilelikte uykusuzluk normal mi? Gözlerim ağrımasına rağmen çok zor uyuyorum ve bu kısa kısa oluyor. Devamlı uyanıyorum

Yelizmsl söyledim ama seçimi sana bırakıyorum dedi ve bende aşırı kararsız kaldım siz hiç astım hastası olan birinin doğumuna girdiniz mi acaba normal doğuran bildiğiniz varmı