aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)
Yelizmsl Merhaba,men 29+6 haftalik hamileyim ve benden 2-3 damla kan geldi. Bu neden ola bilir? Belimde sancı var😕 vajinal varisimde var.
Yelizmsl Sancı Her Geldiğinde Ikınmak Bebek Başının Yanlış Yerleşmesine Sebebiyet Vermiyor mu? Bir Gebeye Öyle Söylemişsinizde. Banamı Yanlış Öğrettiler Diye İkileme Düştüm. Bende Ebeyim Hiçbi zaman 1-2 Cmken Bile Ikındırmadım Gebeleri Primiparlarda 9 Cmde Multiparlarda İse 6-7 Cmde Ikındırıyordum. Yanlış Yapan Benmiyim Bilemedim.
aAngel2020 ne zaman geldi ve hala gelmeye devam ediyor mu eğer devam ediyor ise hemen acile gidin erken doğum riski veya düşük tehdidi olabilir 🙏😑
Bacak aramdaki baski neden oluyor peki😊
Yelizmsl 10 dakika evvel geldi 2-3 damla, ve bitdi simdi gelmiyor
aAngel2020 kontröle gittiğinizde doktorunuza söyleyin 😑 hatta aksatmayın yarın gidin tehlikeye atmayın
melindam Ve ayrıca bana açılmanın daha kolay nasıl olacağını sormuşlardı ve bende sancısını her hissettiğinde yere çömelip eğilmesin söylemiştim hiçbir zaman yanlış yönlendirme yapmam hasta memnuniyeti benim için önemli çünkü bende bir gebeyim ve neler yapılmasını gayet iyi biliyorum size kızdığımı falan anlamayın sadece yorumum bu 🙏😊
9 haftalık hamileyim sol taraftan karnıma vuran bir bel ağrısı çekiyorum ne olabilir
Mira1453 Bel ağrısının hamilelerde görülme sıklığı yüzde 40-60 arasındadır. Ancak hamilelerin sadece yüzde 15-20’si günlük hayatı etkileyecek kadar şiddetli bel ağrısı sorunu yaşar. En sık leğen kemiği çevresinde veya bel bölgesinde olan kas ve eklemlerin gerilimi veya gevşemesine bağlı ağrılar görülür. Bunların ikisi bir arada da olabilir. Bu dönemde görülen bel ağrıları biyomekanik, hormonal, damarsal veya diğer nedenlerle oluşan ağrılardır. Yapılan çalışmalar, hamilelik öncesinde bel çukuru fazla olanların hamilelikte bel ağrısına yatkın olduğunu gösteriyor. Kısa zamanda fazla kilo artışı bel ağrısı oluşumuna neden olabilir. Hamilelikte rahimdeki büyüme karın ve sırt kasları arasında kuvvet yönünden dengesizliğe veya büyümüş rahmin ağırlığı direkt olarak basıya sebep olarak ağrı yapabilir. Relaksin, östrojen ve progesteron serum düzeylerinde artış gözlenir. Yüksek relaksin seviyesi eklem gevşemesine, östrojen de relaksinin etkisinin artmasına neden olarak bel ağrısının gelişmesine katkıda bulunabilir. Büyüyen rahim, aort gibi büyük damarlarda basıya neden olup, iskemi ve metabolik bozukluk bel ağrısı yaratabilir. Bunların yanı sıra iş ve psikolojik faktörler de belde ağrıya neden olabilir. Kalça veya çevre kemiklerde geçici osteoporoz (özelikle D vitamini eksikliği olan anne adaylarında eksikliğin artmasına bağlı olarak kemiklerde yumuşama ve kırılmalar), kas zorlanmaları da ağrı nedeni olabilir.
betul2009_ tsk ederm canımm