• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Yelizmsl ben 29 temmuz da doğum yaptım şuan duşa girebilir miyim nasıl giricem bilgi verirmisiniz yanımda bir tek eşim var o yardim edicek

Begumbbb yok gittim canım ertesi gün hemen çok şükür iyi dedi içim rahatladı

Yelizmsl kuzum kız kardeşim hamile 19+ 5 günlük ama doktoru suyunn bittiğini söylüyor 😞 kanamasıda sık sık oluyor bu durum çok sıkıntı yaratır mı

zynb_ozkn canım bebek doğduktan sonra yardımcı ebeye veriliyor ve genel muayene ediliyor ondan sonra vücüdünü silip giydiriyorlar eğer çok kanlı ise yıkanılıyor ❤️

Hyllhn Canım bebeğin suyunun azalması kötü bişey bu yüzden çok sıklıkla su içmesi gerekir günde en az 2.5 litre kanaması da neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama erken doğum olabilir bu yüzden lütfen çok dikkatli olması lazım tekrar söylüyorum herzaman ve her saat başı su içmesi gerekir bol bol su ❤️

Burcuyyy ne tür doğum yaptınız normal doğum ise herhangi bir sorun olmaz yapabilirsiniz sezaryen olduysanız 1 hafta bekleyin 1 haftadan sonra karnınızdaki yarayı eczaneden su geçirmeyen yara bandı alın yaraya yapıştırın kolaylıkla duş alabilirsiniz ❤️🙏🙏

Ecyud1920 Gayet normal ama ne kadar sıklıkla geldiğini takip et 5 dakikada bir geliyorsa aktif doğum sancısı olabilir 🙏❤️

Ebru10 Günümüzde, doğumsal hastalıkların çoğu gebelik döneminde ultrason ile tanınabilmektedir. Bu problemlerin yaklaşık %20’sini böbrek, idrar yolu ve mesane ile ilgili bozukluklar oluşturur.

Anne karnındaki bebekte bir sorun saptanırsa olası nedeni, doğum öncesi ve sonrası riskleri ve başka ek problemler araştırılmalıdır. Bebekteki üriner problem çok ciddi olsa bile gebelik sırasında bu annelerin çoğunda bir sorun olmaz, bebek normal doğabilir ve doğum sonrasında sağlıklı görünebilir. Bu bebeklerin çoğu belirti vermediği için hiçbir inceleme yapılmadan eve gönderilmektedir. Hastalık belirti verdiğinde ise çoğu zaman böbreklerde ciddi hasar gelişmiştir. Bu nedenle, anne karnında tanı koymanın önemi büyüktür. Böylece, doğum sonrası erken dönemde önlem alarak ciddi riskleri azaltılabilir.🙏❤️Sağlıklı güzel doğumlar dilerim ❤️😊😊

Yelizmsl Oncelikle bu hassas dusunceniz icin cok tesekkurler🙏🏻 Bebegin bir yerlerini dayayip orayi ittirme hissi kasilma midir yoksa sadece bebegin hareketi midir? Bu olurken sadece orada ittirme hissi oluyor herhangi bir agri ya da sizi yok. Bugun cok sık yaptı da o yuzden merak ettim, hareketli bir bebek 28+2’deyiz

Angels-35 Herhangi bir sıkıntı olmaz ama yinede dikkat et fazla kendini yorma ve sarsma iyi tatiller ve sağlıklı doğumlar dilerim ❤️🙏🙏

Eceunverkanra Aynen öyle özellikle yattığın zaman bu ittirme refleksi daha çok olur bebeğin de hareketli olması sağlıklı olduğunu gösterir endişe edilecek bir durum değil yani güzel anne ❤️❤️

Yelizmsl Cok tesekkur ederim🙏🏻 Rahim agzim kisaldigi icin doktor istirahat et dedi ben de 4 gundur yatiyorum bugun cok sertlesme olunca eski postlari okudum orada da bunun kasilma oldugunu okuyup endiselenmistim, icimi rahatlattiniz cok tesekkurler 🌸💞