Merhaba arkadaşlar,
Aslında doğum hikayemi yazmayacaktım ama bir başkası bu belirtileri görürse acil hastaneye gitsin diye yazıyorum.Hamileliğim rahat problemsiz olarak 32.haftaya kadar geçti.32.haftanın ilk sabahı midemin üstünde kaburga kemiklerimin üzerinde bir baskı vardı.Nefes darlığı değil ama sık nefes almama sebep oluyordu.Ayrıca yüzümde şişlik,göz kapaklarımın üzerinde ve kafatasında basınç hissi vardı.2-3 defa acile ordan kadın doğuma gittik fakat doktorlar her defasında gebelikte normal olduğunu,diyaframda baskı olduğu için oksijen verebileceklerini söylediler.Eşimde oksijen desteğinin rahatlatacağını duyduğu için virüsten dolayı hastaneye gitmek yerine,eve oksijen cihazı aldı.Ben 32.haftadan itibaren gündüzleri uyumaya başladım.Yüzümdeki şişlikte 2 gün iniyorsa diğer günler tekrar şişiyordu.35+5 e kadar böyle devam etti.35+5te 15 Temmuz günü eşim sabah 8 de evden çıktıktan sonra ben salonda çok uykum olduğu için uyudum telefon sesine uyandığımda saat 16:40 tı.Telefonla konuştuktan sonra gözümü açamıyordum çok uykum vardı,2 gündür devam eden baş ağrım ve gözümün önünde uçuşan siyah noktalar vardı.Tekrar yattım ama bir tuhaflık olduğunu anladım.Doktoruma whatsaptan çok uyuduğumu,yüzümün şiştiğini söyledim.Doktorum baş ağrınız,gözünüzün önünde uçuşan bişeyler yoksa normal dedi.Çok baş ağrım olduğunu ve siyah noktaları söyleyince bunlar normal değil hemen acile gidin ben şehir dışındayım şimdi nöbetçi arkadaşı arıyorum dedi.Eşimi aradım söyledim eşim geldi ve hastaneye gittik,acilden giriş yaptık.Acildeki dr tansiyonumu ölçtü 14/9 çıktı normal dedi.baş ağrım için parol ve boş serum taktı sonra beni taburcu ediyordu,tekrar tansiyonumu ölçtü 13/7 çıktı oksijen aldığımı söyleyince 15 dk.dan fazlasının uyku yapacağını söyledi ve durumumu oksijene bağladı.Ben Nst çekilmesi için kadın doğuma gitmek istedim.Nöbetçi doktoru aradı ve tansiyonumu ve nstyi söyledi.Nöbetçi doktor yatacak,servise gönderin demiş,biz şaşırdık,servise çıktık yatışım yapıldı.Doktor gebelik zehirlenmesi yaşadığımı söyledi takip edeceğiz ama yarın yada sonraki gün bebeği alırız,doğum olmadan ben sizi gönderemem dedi ve 32. haftadan beri sık nefes almama neden olan o baskının önemli belirtilerden biri olduğunu söyledi.ertesi sabah vizit gezerken yanıma geldi ve yarın alalım bugünde dursun 36+0 da alalım dedi ve gitti.öğleden sonra odama bir doktor geldi tansiyonum 18/10 ve 17/10 arası gidip geliyordu.doktor riske atamam nöbet geçirebilirsin akşama doğru sezeryana almam lazım dedi.Sezeryandan çok korkuyordum ilaç alerjilerim vardı ve hayatımda daha önce diş tedavisi dışında anestezi almamıştım.Ameliyathaneye ilk girişte çok korktum ve titriyordum fakat çok rahat geçti.anestezide bacaklara öyle çok fazla sıcaklık filan inmiyor.bebeğim 3-4 dk.içinde çıktı bana gösterdiler.Doktor küveze girmez çok güzel ağlıyor ciğerleri gelişmiş dedi ve kakasını yaptığını söyledi.Sonrasında beni uyutup devam ettiler 40 dk.sonra uyandım ve odama çıkardılar.bebeğim 2230 gr doğdu boyunu ölçmediler akşam 16:45 te doğdu.benim gece 12:30 da yürümemi söylediler.İlk yürüyüşü hemşire ve eşimle yaptım,anesteziden dolayı çok uykum vardı,fakat değişik bir enerji ve sevinç olduğu için ilk gece uyumadım.eşime sen uyu dedim gece boyu 2 saatte 1 koridorda tek başıma yürüdüm.bebeğimi emzirdim bezini değiştirdim.hastanede 2 gece 3 gündüz kaldık her gece eşime sen uyu dedim ve bebeğimle ilgilendim.Gündüzleri bebeğim uyurken,eşim uyanıkken bende uyudum,başım hiç ağrımadı,dikiş acım ilk gece çok az oldu,yürüdükçe acı kalmıyor,bir bardak sade kahve içtim.Çok nazlanırsanız geç iyileşirsiniz,benim annem 74 kayınvalidem 72 yaşında olduğu için ikisinide istemedim çünkü onlarında bakıma ihtiyacı var.Bugün 8 günlük oldu kızım çok emiyor ve toparlıyor.bol bol su içerseniz sütünüz çoğalıyor ve sezeryan sonrası hemen sütünüz geliyor.gebelik zehirlenmesi belirtilerini yazdım lütfen kendinize dikkat edin ve bu belirtileri görürseniz vakit kaybetmeden hastaneye gidin.Allah hepinizin yardımcısı olsun.